Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

@Starlič
    Катастрофа шо да ви кажам. Јас држам лутина. Си иде од работа што ти е што си така издуена, као нели знаеш зошто, па и прашуваш :devil: ајде марш тамо
    јас сега сум у четврток на конттола за скриен шеќер. Искрено ми е страв дека многу благо јадам• има ли врска тоа??? А и незнам која недела сум ептен сум забегсна. Баш сеа видов у мајчина книшка и енос сум 25+1, а јас цело време си сметам дека сум 26 (facepalm)
    @kockichka у германија има и курсеви за мажите да одат заедно со жените додека се бремени на предпородителен курс каде се учи дишење и ја објаснуваат состојбата на ѓените за да мажите посрно да сватат. (facepalm) Мојот не е таков тип. Сваќа ама исто ко да не сваќа. Уште на почеток ма бременост многу се уморував и ми се спиеше и мојот вели ее што толку се изморуваш не си 7-8 месец :devil: ај да се смениме на момент да видиме дали ќе издржеш една недела. :rofl:

Lorins, Girl-Rabbit, Anomis11 and 3 others like this.
  2. Ms allways right

Ms allways right Истакнат член

Здраво мешиња како сте? Со ова промените на времето значи мислам дека сите околу мене се настинати и секако и јас да не сум нешто покусо. Вака лошо немам којзнае колку време настинато псросто нез ам што со себе парацетамол пијам ама некако не ми помага кашлам како оџачар неможам да седам да лежам ништо неможам. Да ве прашам мислам дека некоја членка тука беше спомнала оперил детски капки за нос дека користела . Јас денес ги купив ама во упатствпто пишува дека не се дозволени во бременост па незнам дали да ги користам ако може да споделете искуства со капките стварно вишр незнам што да земам од природни лекови преку глава ми е ништо не делува фала ви однапред.

3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Мислам дека најобичните капки на бебињата што се даваат солениот раствор се за бремени. Не сум користела до сега капки во бременост ама не би биле штетни по мое мислеење. Пак да прашаш у аптека или некоја членка ќе сподели мислење и искуство.

Girl-Rabbit and Ms allways right like this.
  4. Miss.N

Miss.N Популарен член

Кога ке закажиш за скрининг во Плодност, веднаш после тоа те пракаат во лабараторија ти земаат крв и по 2 часа резултатот..

lavinija28 likes this.
  5. Miss.N

Miss.N Популарен член

Женски д - димерите и хемостазата се правеја на гладно или немаше врска, утре треба да ги направам ама не се секавам како беше..

*malenavolena*87 likes this.
  6. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

нема врска јас секогаш поручек одам

Miss.N likes this.
  7. Miss.N

Miss.N Популарен член

епа и мене накај 11ипол ми е терминот затоа реков нишо да не каснам малку тешко :))

8. Queen8

Queen8 Популарен член

Аква марис капките се дозволени, за други не знам. Освен на природона база некои можеби, но подобро да не се експериментира многу. Пробај со Аква марис, помага.

9. Starlič

Starlič Популарен член

Јас на почетокот од бременоста само спиев. Маж ми се лутеше што кога ќе си дојде од рсбота сам седи. Вика неаи фер. Ај издржи немој да спиеш. Викам неможам ме тера, и кога ќе му ја легнам од 5 саат до сабајле никаква ме нема:lol:
    Дали е рано да се купува сега коритце, креветче и количка, шишенца, нешто од козметика, памперси? 30+ сум.

Girl-Rabbit, dunika and ddevojce like this.
  10. ☁сон☁

☁сон☁ Истакнат член

Фала ви многу на сите :D

11. лукајана

лукајана Истакнат член

Девојчиња се породив денес конечно. Од средата сум на патолошка и почнав психички да паѓам. Бебе е супер 3980 тежок 52 сантиметри. Пороѓајот тежок многу, ме пораѓаа тројца доктори и четири акушерки ама битно добро се заврши. Сега ме префрлија во соба чекам да станам. Чудо е како се се заборава кога ке излезе бебето.

12. flower30

flower30 Форумски идол

Честитки, нека ти е живо и здраво бебчето:inlove:, а тебе побрзо закрепнување.

13. Only1

Only1 Популарен член

Честитки:inlove: Како помина, имаше ли многу болки денес од царскиот?:wasntme:

14. Adams

Adams Популарен член

Во Плодност ќе се јавиш ќе кажиш која недела си и дека си за скрининг и ќе ти закажат. Јас таму директно закажав бев на преглед и пдма за следна недела докторот ми рече за скрининг да си закажам

15. ☁сон☁

☁сон☁ Истакнат член

Само кога станав на два пати, првиот пат малку во место, и почна да ми се врти. Вториот успешно малку поодев. Сега подболува, ама не е ништо страшно. На неколку пати ми ја донесоа, си се изнагушкавме, и во тие моменти заборавам дека воопшто царски сум имала вчера :D

16. 0ли

0ли Форумски идол

Честитки, здраво-живо, големо да расте! :sun:

лукајана likes this.
  17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Радости :hug::f::l:
    Ви кажав пред некој ден дека на апликациите имам многу попусти и подароци :sun:
    Еве сега си го зедовме подарокот од маркет со керка ми. Торбичка со проби,шишенце, пелени, за мама за доење и за нега итн. Купони разни со проценти. И плус гратис еден пакет пелени :D:)

Attached Files:

18. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Синомарин и сличните прскај ги колку сакаш а Оперил и мене ми рекоа не, ама еднаш-двапати прснав, не се трпеше колку бев затната, топли облоги на синусите и инхалации ми помогнаа мене

Ms allways right likes this.
  19. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Не сум во тек, на кои апликации тоа? Со здравје да си користите со бебе, и јас се радувам на се што е гратис или купено а е за бебе :D

ddevojce likes this.
  20. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Машала бебее :) нека е живо и здраво

лукајана likes this.