Здраво друштво . Ве читам јас цело време но искрено немам што да пишам. Конечно на преглед поминав добро и ми олесна . Со намалување на плодовата вода бев извадена од памет. Па бев и на неколку мислења други. Намалена е но за срека не се намалува уште. Си стои така . Ми кажа некоја вредност матичната 5.1 и нешто. А како што читав под 2 е лошо . Но не знам ова е баук пишано од статии кои ги читав .Според матичната сеа за сеа е ок , но мора да се прават чести контроли . Што мене ми одговара да не си ставам непотребни мисли . Бебушот си напредува супер. Расте . Веке е 1075 кг . И тоа во мојот случај е најбитно . Па и мрда ,удира ,се превртува . Понекогаш се чудам што праи во стомак Големиов батко ме прашува кај било бебето сакал да го види Мислам дека уште не е свесен дека ке имаме уште едно бебе ама ке се освести . И он е уште бебе за мене што ако ќе полни 3 години ште малку . Честитки на мајките кои се породија деновиве. Да ви се здрави и живи бебињата
Повише шетање, одмарање и уживање со сопругот, оти после не ќе можеш да претнеш Наспиј се додека можеш
Многу би сакала ама баш сум тесна душа па додека не бидне тоа што сум наумила (пораѓајот во овој случај) немам мира. Сопругот се врака изморен у 6 и додека биднат церемонии вечера и кафе и поминал денот. Искрено мислам дека и веке му здосадив со истата песна цело време! А тука е и 3 и пол годишниот син во приказната со си бара внимание и дополнителна енергија... Околностите ни се такви па и со хормони до плафон бременостите се стварно напорни, маж не би издржал! Поздрав за сите мами, стварно правиме надчовечки напори за се да биде како што треба со нашите најблиски, жалостно што не ни го ценат секогаш трудот!
Како си ,што кажа матичната? Бебо нека седи кај мама има време да иде... Јас да се пожалам со низок притисок 80 со 60 и како замалушена сум еве сега си ставив газиран сок и кафе да не ке освежам. Флистерон денес ја примив втората доза па со Господ напред нека седе бебе во меше да се топле има врееме за излевање.
Девојки, јас само што се вратив од кај матичен, бебче е супер. 1800g е тежок, движења добри, според мерките си одговара на неделите. Термин декември. Во петок сум на 3 скрининг кај Петрова па ќе го видиме убаво дечкото наш Е сега сакав да ве прашам законски од кога се отвара породилното?Знам 28 дена пред термин, па ќе видиме како што има време. И уште нешто, сакам да се породам во Чаир, па дали ми треба упат за таму и од кога се почнува со контроли таму? Убав ден
За породилно порано може да се отвори 45 дена пред породување така читав јас ,вчера кога бев за продолжување на боледувањето баш и докторот спомна 45 дена пред породување ако има измени нека ме поправи некоја од вас
45 дена може да,ама мора да идеш на комисија за да ти го отворат порано.Инаку така е 28 дена пред термин најрано што може да се отвори.
Мене сега за сега не ми треба за порано, се надевам дека ќе терам што подолго на работа, па потоа подолго да се гушкаме со синко Ме плашат само вирусиве, ќе фати ладно. Како и да е до средина на ноември планирам да одам на работа, па здравје само.
Zdravo mamicki ne znam dali pisuvam na tocnoto mesto. Bremena sum 29ta nedela. I od pocetok imav visok prit. 140 so 90. Pravev ispituvanja me pratija na nefrolog se bese vo red. Mi dadoa th metildopa 2×2 sabajle i navecer i se regulirase. No sega poslednive 2 nedeli nekoi denovi pak mi s epokaciva do 140. Sakav da prasam dali znaete koj ginekolog raboti so trudnici so visok prit. Bidejki na nefro nema termini i dr ne e tuka. A maticniov ginekolog nikade konkretno ne me.prakja. izvinere za dolgiot post.
Здраво на сите, кога почнавте со купување на облека за бебето, од кој месец? Јас сум на почетокот на 3ти и во Сабота планирам да пазарувам нешто облека за мене, па се мислам и за бебето некои ситници да земам, мислам дека е рано ама ме исполнува кога гледам облека уште сега...
Ќе помине периодов и по брзо одошто мислиш, затоа ти викам релакс малце А за не ценење труд нема да коментирам, ми стана нормална таа појава шо дури се навикнав
Хаха, добро и јас не планирам да претерувам уште сега само некои бодиња, чорапчиња тоа од мерак.. Алал да ти е како си издржала, јас да сум 7ми месец верувам дека пола плакар би наполнила
И јас да се приклучам на тие со проблеми со притисок, знае да ми падне до 90 со 60. А со првата бременост немав такви проблеми. Да не пиете некоја терапија за низок притисок? Кафето го избегнувам а кока кола не можам поради шеќерот. Плус и ендокринологов ме советува да бидам на построга диета без тестенини и никакво благо (банани и грозје никако) зашто само храната ми ги прави најголемите варијации во вредностите. Кога би го избегнувала сето тоа може ќе биде се во нормала. Ама оди докажи му на гурманот бик.
Jas bi vi rekla da odite na klinika za ginekologija ili so prioriteten na nefrologija.Sigurno treba terapija da se regulira.I znaete sol,mrsno mnogu,gazirano ne.Proteini vo mokraca i krvna slika kako se?Mene na klinika mi rekoa do 140so90 e toleranten.Ama mene mi se kaci vo 35ta skoro.Videte i so maticnata da ne treba terapijata da se zgolemi?Prasajte.
Јас во 6ти прв пат едно парче од мерак земав, за 1 недела влегувам во 8ми, имам земено неколку работи само. Планирам во 8ми да изнакупам и алишта и опрема
Pa da na ginekklogija ke odam.. prciot pat koga bev pe upatija na nefro. Pravev se i proteinurija i krvna slika detalno se bese vo red. Pa ne mozat ni prioritet za nefro sega. Ke vidam do utre zadutre. Da i jas slusnav deka 140so90 se tolerira ama me fakja strav
Женски во Плодност сум ме примија до сега бев уклучена на цтг контракции има на 5 минути до 100 почната сум да се отварам сега лежам и чекам да имам појаки болки па да ме земат во сала и да си се изгушкаме со бебе.