Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Јас ќе се пораѓам во Систина, но мојата глувчица веројатно ќе стигне порано :) примив една доза на зреење за секој случај и во вторник сум на контрола да видиме до кај сме. Се уште сум на бед рест ама се надевам од следната контрола веќе ќе можам да се движам зошто колку толку ќе бидам во безбедна зона.

Што се однесува до трудничките денови, ми проаѓаат релативно добро немам некои посебни тегоби освен што почна да ми тежи стомакот и едвај се вртам во кревет :))) психолошкиот момент не го коментирам зошто секој ден е борба, но и тоа се контролира.
    Се трудам да се држам, а како се наближува времето ми се влева се повеќе страв во коските

Lorins, Girl-Rabbit, Starlič and 8 others like this.
  2. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Зависи каква ќе му се погоди снаата :rofl:..машко повеќе ќе го гледало пфф :D

dunika, Tedyyy and Vanessa9li like this.
  3. lavinija28

lavinija28 Популарен член

-Честиткииии мама, здраво и живо да е ,само радости да ви носи а тебе побрзо закрепнување:party::inlove:

4. Ms allways right

Ms allways right Истакнат член

@Adams живо и здраво да ви е синчето само радосни моменти да ви носи :hug::party:

Adams likes this.
  5. Miss.N

Miss.N Популарен член

Мешиња јас секој ден сум тука со прашања и рапорти.. :sweat::worried:
    Од синоќа почнав да ставам макмирор вагиналети поради кандида, но утрово како повеке да ме чеша, дури и да ме боли.. повоспалено се чуствувам.. непријатно чуство..

се мислам да ги прекинам.. дали е некаква алергиска реакција нз.. на база на нистатин се не сум имала проблем до сеа освен со канестен на нив така ми реагираше како воспаление..

6. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Zivo zdravo golemo da raste
    :*

Adams likes this.
  7. rainbowmama

rainbowmama Истакнат член

Ставав јас некои на база на нистатин, 6 вагиналетки беа, три дена откако ги завршив пак почна чешање и кренав раце веќе.

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Еј дури сега препукав :@:@:@
    Пишев пред малку дека не се замарам ако ме прашат што е бебето.
    Идат две госпоѓи стални се кај мене на работа у бироми полно беше со луѓе. Од кога дознаа дека сум бремена нонстоп ме прашуват нешто.ок знам што и како да им кажам. Денес ме прашува едната КОЛКУ ТЕШКО Е СЕГА ДЕТЕТО?? ЈАС ВЕЛАМ КОЕ ДЕТЕ?? ПА ТОА У СТОМАКОТ. :@:@ Леле само и реков не е важно и не знам тоа не се прашува, не сакав да се расправам многу дека полно беше со народ и останавме со колешката во неверување. Дури еден маж рече простив глупоста неможеш ништо да направиш!! Утре секако ќе ја видам и ќе и речам ако толку се интересира, следниот пат че ја земам со мене на контрола па нека го праша гинекологот се што ја интересира :devil::devil: видете како некои луѓе минат граници!!!! На грешка човек налетаа :muscle::muscle:

9. Miss.N

Miss.N Популарен член

еве и кај мене ама и воспалено ми е цело веќе нз шо да правам.. да не си раат.. со чај ми вели докторкава да не се мијам ..

10. ddevojce

ddevojce Популарен член

@Vanessa9li Знаеш ши велат старите: Ако сакаш да изгубиш нерви имај си ќерка, ако сакаш да останеш без пари имај си син. Се е до карактер на ќерката и синот. Не е правило тоа.

Vanessa9li likes this.
  11. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Трудници, тие што имате зимано Дабростон до кога го пиевте по препорака и дали ви се случило да заборавите 1-2 пати да не испиете по ред?

12. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Ај и јас да се пожалам малку, синоќа мн ме болеше одоздола и јас точно не можам да одредам што, но најверојатно карлицата но само од десната страна, некаде каде што е прикачена ногата одоздола и се слушнав со докторот затоа што беше неиздржливо и неможев да се движав нормално ми се укочи како парализирана да сум.. ми рече докторот кетонол и диазепам двапати од по 2мг, синоќа се напив и од сабајле само диазепам, ми попушти болката, подобро е ама мн сум омалаксена и нон стоп жедна 2 л течности имам испиено и уште ми се пие, устата ми се суши како да сум дехидрирана. Дали е можно од апчињата да чувствувам толку жед?
    Инаку 23 недела сум

13. Vanessa9li

Vanessa9li Истакнат член

:D
    Мене почнаа да ме прашуваат зошто уште не сум земала боловање (зошто сум била при крај, голема сум била ). Викам има време, сега во осми треба да влезам. :o Да се чудиш, не верувам во уроци и такви работи, ама кога слушаш нон стоп голема си вака онака потсвесно не дај боже почнува и самото тело така да реагиа. Дури и докторот, не се движи многу многу да не родиш предвреме, да не ти пукне водењакот. Му викам Што ти е?? Ја ќе го носам буци до термин, какво предвреме. Не потребно ме ставаат во мисли...

Lorins, Girl-Rabbit, ddevojce and 2 others like this.
  14. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Јас сум 23 недела и досега имам испуштено 2 или 3 пати. Не ми се случило ништо

Mitrovska95 likes this.
  15. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Jaс не, не сум ни од Скопје, едино ако нешто се искомплицира па да мора таму.

Што се однесува до коментари за полот, ако некој ме праша велам дека во денешно време се чека да порасне детето па само да одлучи :emo: и толку од глупи коментари и прашања :lol:

16. kockichka

kockichka Популарен член

Најоргинална реплика што сум ја слушнала до сега! Ќе ја крадам, ако може. :rofl:

dunika, Sesil, Starlič and 1 other person like this.
  17. Kaetana

Kaetana Популарен член

Честитки!! Живо и здраво!!

18. Miss.N

Miss.N Популарен член

Јас сум 27 недела и сеуште го пијам.. го прекратив еден ден почуствувам болка во карлица па за секој случај и поддршка си го пијам подобро да го пијам нема штета од него.. иначе ако заборавиш да се напиеш си продолжуваш исто со шемата не земаш ни повеке ни помалку.. не е страшно ама гледај да не е пречесто заборавањето.. да не е секој ден :)

flower30 and Mitrovska95 like this.
  19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Честитки,живо здраво да е бебчето :)

20. Autumn_

Autumn_ Популарен член

До 25та го пиев и ми се случило да заборавам две едно по друго а сигурно некогаш сум испила 3, наместо 2, си имав шема да ги појам сабајле и навечер ама се случуваше да ги утнам термините. Да не ти набројувам колку терапија имав за пиење во тек на еден ден, јас сум среќна што и толку успеав да сум доследна

Dikinzi and Mitrovska95 like this.