Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. rainbowmama

rainbowmama Истакнат член

Леле!! :D:D Крадам и јас!

Sesil and kockichka like this.
  2. rainbowmama

rainbowmama Истакнат член

И јас престанав, а се миев и со камилица и со друг локален што треба да смирува воспаление демек. Знаеш што правам сега за да не ме чеша, здробувам мало делче од канестен таблета, го мешам со кокосово масло и се мачкам. И не ме чеша барем. На пораѓај со антибиотици, за лечење асално после бебуш.

Miss.N likes this.
  3. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Девојки, а имате пробано со обична сода бикарбона да се миете? Јас година и пол само со тоа се мијам, а мислам дека ја препорачуваат и за против чешање. Јас понекогаш дури не ја растворам со вода туку само ставам малку во рака, ја натопенувам и нанесувам и одма мијам. Досега сум немала проблем со чешање и слично. Јас сеуште немам правено брисеви но секогаш на пап тест имам кандида, тогаш за тогаш мачкам маст, ставам вагиналети (зависи што ќе ми дадат) ама ова со содава нон стоп го правам, секој ден.

rainbowmama, Miss.N and Dikinzi like this.
  4. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Јас имам, одма смирува, сакав и ја да пишам за ова со содава. Ама нека си прашаат гинеколог прво.

5. Miss.N

Miss.N Популарен член

@Dikinzi имам пробано женски, помага да.. денеска не ми текна да се измиам со тоа.. сеа минатиот месец се измив на два пати со сода по малку.. не се поднесува иначе.. ми ги прекина вагиналетиве докторкава, дури во петок сум на лекар до тогаш нз шо ке се прави.. нз дали смеам сеа кантарионово масло на влошка и тоа ми помага ама сеа нз дали смеам..

Dikinzi likes this.
  6. Malataa@

Malataa@ Истакнат член

Мамички бремена сум 23+5 принцезите се во ред супер напредуваат но крвта ми е слаба како на природна база да ја зајакнам за да не примам терапија?

Dikinzi likes this.
  7. Queen8

Queen8 Популарен член

Многу тешко се надокнадува на природна база, но немаш штета да пробаш, можеш да си направиш семе од коприва со мед (прашај дали е дозволено во бременост) и практикувај сок од цвекло, морков, јаболко и лимон. Можеш и спанаќ, црна чоколада, какао и телешко месо.
    Следи го железото и хемоглобинот редовно, ако не се санира, земи си препарат на време.

8. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

Мешињаа здраво резултатите од брисевите ми се супер немам ништо ко солза...инаку да прашам кај да барам труднички фармерки мешево машала почна уште сега да ми смета а 13-та н. сум :l:
    со трудничкиов памет отидов за едно потрошив за сосема 10-то :lol:

Girl-Rabbit, Dikinzi, dunika and 2 others like this.
  9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Здраво. Фармерки имам земено од Waikiki и од еден друг бутик за трудници (Ева мислам беше). Цената од Waikiki беше дупло пониска, а повеќе ми се погодија. За блузи не купувам труднички, само намената им крева цена, си барам поширочки модели, не ме мрзи :)

FallenAngell, Dikinzi and Vanessa9li like this.
  10. Queen8

Queen8 Популарен член

Види во Ваикики и во бутик Премама, во ГТЦ.

11. Andonia

Andonia Популарен член

Друшки јас денес малку тежок ден, после примени флостерон инекциите денес правев цтг бебуш скроз успано па утре треба да го повторам.
    А има и друго синоќа немаше спиење имав срце биење од кај гинекологот на интернист бев екг направив беше 134 пулс па си окркав терапија верапимил и гастрогард немаше одговор од што може да е срцебиењето.
    Не е психички тврдам јас ,сега сум вознемирена повеќе се плашам да не наштетам на бебуш и да не ја вознемирувам и нејзе .

12. lejlla

lejlla Популарен член

Мајка беба да не е незгодно наместена па да те притиснала на некој нерв, и тоа знае да се случи.... или пак од самата тежина, како и да е добро е што болката ти се намалила, ајде со помин да е и повеќе одмор ;)

13. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Smees

14. *malenavolena*87

Waikiki

FallenAngell likes this.
  15. *malenavolena*87

Da ne pametuvam posto od citanje mi e ama mislam deka tahikardija moze da bide predizvikana od Flosteron.... Za mrzlivo bebe e vekje apsolvirano deka e od flosteronot taka da mislam deka ke ti se sredi se da ne se sekiras

Dikinzi and Andonia like this.
  16. maticka

maticka Истакнат член

Мене од флостеронот два,три дена ми беше успано бебето.Исто толку дена бев на моменти црвена на левиот образ.И имав тахикардија.Сепак е кортикостероид.

Dikinzi and Andonia like this.
  17. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Девојки, дали некоја има низок хемоглобин и еритроцити, сега ја добив крвната слика? Иначе сум 19 недела.

18. Andonia

Andonia Популарен член

@maticka Верувајте дека паниката се намалува кога ќе ја споделам со вас и кога ќе слушнам ред муабет вака ме опушта.
    Намалено е срцебиењето 100 ка е пулсот се надевам ќе се среди а бебушко така млитаво си мрда незнам зошто ме тера матичната со цтг кога се знае од Флостеронот е успано ама ајде ќе го повторам утре.

19. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Грешиш со содата, нормалната пх на вагината е 3.6-4.7, кисела средина. Содата ја прави базна средината и сосем неприродна и погодна за бактерии. Еднаш до двапати месечно е во ред ама секојдневно не.
    Јас исфрлив се што е за миење на интима, ни бебешко ни сода, само топла вода како што и препорачуваат стручни лица

20. maticka

maticka Истакнат член

Јас бев во болница ради висок притисок.Почеток на 35та бев.И морав да примам две дози.И успано беше.Леле после кога ќе се растропа....ќе видиш.Во која болница одиш?

Dikinzi likes this.