И јас престанав, а се миев и со камилица и со друг локален што треба да смирува воспаление демек. Знаеш што правам сега за да не ме чеша, здробувам мало делче од канестен таблета, го мешам со кокосово масло и се мачкам. И не ме чеша барем. На пораѓај со антибиотици, за лечење асално после бебуш.
Девојки, а имате пробано со обична сода бикарбона да се миете? Јас година и пол само со тоа се мијам, а мислам дека ја препорачуваат и за против чешање. Јас понекогаш дури не ја растворам со вода туку само ставам малку во рака, ја натопенувам и нанесувам и одма мијам. Досега сум немала проблем со чешање и слично. Јас сеуште немам правено брисеви но секогаш на пап тест имам кандида, тогаш за тогаш мачкам маст, ставам вагиналети (зависи што ќе ми дадат) ама ова со содава нон стоп го правам, секој ден.
@Dikinzi имам пробано женски, помага да.. денеска не ми текна да се измиам со тоа.. сеа минатиот месец се измив на два пати со сода по малку.. не се поднесува иначе.. ми ги прекина вагиналетиве докторкава, дури во петок сум на лекар до тогаш нз шо ке се прави.. нз дали смеам сеа кантарионово масло на влошка и тоа ми помага ама сеа нз дали смеам..
Мамички бремена сум 23+5 принцезите се во ред супер напредуваат но крвта ми е слаба како на природна база да ја зајакнам за да не примам терапија?
Многу тешко се надокнадува на природна база, но немаш штета да пробаш, можеш да си направиш семе од коприва со мед (прашај дали е дозволено во бременост) и практикувај сок од цвекло, морков, јаболко и лимон. Можеш и спанаќ, црна чоколада, какао и телешко месо. Следи го железото и хемоглобинот редовно, ако не се санира, земи си препарат на време.
Мешињаа здраво резултатите од брисевите ми се супер немам ништо ко солза...инаку да прашам кај да барам труднички фармерки мешево машала почна уште сега да ми смета а 13-та н. сум со трудничкиов памет отидов за едно потрошив за сосема 10-то
Здраво. Фармерки имам земено од Waikiki и од еден друг бутик за трудници (Ева мислам беше). Цената од Waikiki беше дупло пониска, а повеќе ми се погодија. За блузи не купувам труднички, само намената им крева цена, си барам поширочки модели, не ме мрзи
Друшки јас денес малку тежок ден, после примени флостерон инекциите денес правев цтг бебуш скроз успано па утре треба да го повторам. А има и друго синоќа немаше спиење имав срце биење од кај гинекологот на интернист бев екг направив беше 134 пулс па си окркав терапија верапимил и гастрогард немаше одговор од што може да е срцебиењето. Не е психички тврдам јас ,сега сум вознемирена повеќе се плашам да не наштетам на бебуш и да не ја вознемирувам и нејзе .
Мајка беба да не е незгодно наместена па да те притиснала на некој нерв, и тоа знае да се случи.... или пак од самата тежина, како и да е добро е што болката ти се намалила, ајде со помин да е и повеќе одмор
Da ne pametuvam posto od citanje mi e ama mislam deka tahikardija moze da bide predizvikana od Flosteron.... Za mrzlivo bebe e vekje apsolvirano deka e od flosteronot taka da mislam deka ke ti se sredi se da ne se sekiras
Мене од флостеронот два,три дена ми беше успано бебето.Исто толку дена бев на моменти црвена на левиот образ.И имав тахикардија.Сепак е кортикостероид.
Девојки, дали некоја има низок хемоглобин и еритроцити, сега ја добив крвната слика? Иначе сум 19 недела.
@maticka Верувајте дека паниката се намалува кога ќе ја споделам со вас и кога ќе слушнам ред муабет вака ме опушта. Намалено е срцебиењето 100 ка е пулсот се надевам ќе се среди а бебушко така млитаво си мрда незнам зошто ме тера матичната со цтг кога се знае од Флостеронот е успано ама ајде ќе го повторам утре.
Грешиш со содата, нормалната пх на вагината е 3.6-4.7, кисела средина. Содата ја прави базна средината и сосем неприродна и погодна за бактерии. Еднаш до двапати месечно е во ред ама секојдневно не. Јас исфрлив се што е за миење на интима, ни бебешко ни сода, само топла вода како што и препорачуваат стручни лица
Јас бев во болница ради висок притисок.Почеток на 35та бев.И морав да примам две дози.И успано беше.Леле после кога ќе се растропа....ќе видиш.Во која болница одиш?