Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. rainbowmama

rainbowmama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    2.196
    Леле!! :D:D Крадам и јас!

На Sesil и kockichka им се допаѓа ова.
  2. rainbowmama

rainbowmama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    2.196
    И јас престанав, а се миев и со камилица и со друг локален што треба да смирува воспаление демек. Знаеш што правам сега за да не ме чеша, здробувам мало делче од канестен таблета, го мешам со кокосово масло и се мачкам. И не ме чеша барем. На пораѓај со антибиотици, за лечење асално после бебуш.

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Девојки, а имате пробано со обична сода бикарбона да се миете? Јас година и пол само со тоа се мијам, а мислам дека ја препорачуваат и за против чешање. Јас понекогаш дури не ја растворам со вода туку само ставам малку во рака, ја натопенувам и нанесувам и одма мијам. Досега сум немала проблем со чешање и слично. Јас сеуште немам правено брисеви но секогаш на пап тест имам кандида, тогаш за тогаш мачкам маст, ставам вагиналети (зависи што ќе ми дадат) ама ова со содава нон стоп го правам, секој ден.

На rainbowmama, Miss.N и Dikinzi им се допаѓа ова.
  4. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Јас имам, одма смирува, сакав и ја да пишам за ова со содава. Ама нека си прашаат гинеколог прво.

5. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    @Dikinzi имам пробано женски, помага да.. денеска не ми текна да се измиам со тоа.. сеа минатиот месец се измив на два пати со сода по малку.. не се поднесува иначе.. ми ги прекина вагиналетиве докторкава, дури во петок сум на лекар до тогаш нз шо ке се прави.. нз дали смеам сеа кантарионово масло на влошка и тоа ми помага ама сеа нз дали смеам..

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Malataa@

Malataa@ Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    198
    Мамички бремена сум 23+5 принцезите се во ред супер напредуваат но крвта ми е слаба како на природна база да ја зајакнам за да не примам терапија?

7. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.713
    Многу тешко се надокнадува на природна база, но немаш штета да пробаш, можеш да си направиш семе од коприва со мед (прашај дали е дозволено во бременост) и практикувај сок од цвекло, морков, јаболко и лимон. Можеш и спанаќ, црна чоколада, какао и телешко месо.
    Следи го железото и хемоглобинот редовно, ако не се санира, земи си препарат на време.

На Lovelybaby<3, Недопирлива5, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  8. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.633
    Мешињаа здраво резултатите од брисевите ми се супер немам ништо ко солза...инаку да прашам кај да барам труднички фармерки мешево машала почна уште сега да ми смета а 13-та н. сум :l:
    со трудничкиов памет отидов за едно потрошив за сосема 10-то :lol:

На Girl-Rabbit, Dikinzi, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    7.575
    Здраво. Фармерки имам земено од Waikiki и од еден друг бутик за трудници (Ева мислам беше). Цената од Waikiki беше дупло пониска, а повеќе ми се погодија. За блузи не купувам труднички, само намената им крева цена, си барам поширочки модели, не ме мрзи :)

На FallenAngell, Dikinzi и Vanessa9li им се допаѓа ова.
  10. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.713
    Види во Ваикики и во бутик Премама, во ГТЦ.

11. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Друшки јас денес малку тежок ден, после примени флостерон инекциите денес правев цтг бебуш скроз успано па утре треба да го повторам.
    А има и друго синоќа немаше спиење имав срце биење од кај гинекологот на интернист бев екг направив беше 134 пулс па си окркав терапија верапимил и гастрогард немаше одговор од што може да е срцебиењето.
    Не е психички тврдам јас ,сега сум вознемирена повеќе се плашам да не наштетам на бебуш и да не ја вознемирувам и нејзе .

12. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Мајка беба да не е незгодно наместена па да те притиснала на некој нерв, и тоа знае да се случи.... или пак од самата тежина, како и да е добро е што болката ти се намалила, ајде со помин да е и повеќе одмор ;)

13. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Smees

14. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Waikiki

На FallenAngell му/ѝ се допаѓа ова.
  15. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Da ne pametuvam posto od citanje mi e ama mislam deka tahikardija moze da bide predizvikana od Flosteron.... Za mrzlivo bebe e vekje apsolvirano deka e od flosteronot taka da mislam deka ke ti se sredi se da ne se sekiras

На Dikinzi и Andonia им се допаѓа ова.
  16. maticka

maticka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2014
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    259
    Мене од флостеронот два,три дена ми беше успано бебето.Исто толку дена бев на моменти црвена на левиот образ.И имав тахикардија.Сепак е кортикостероид.

На Dikinzi и Andonia им се допаѓа ова.
  17. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Девојки, дали некоја има низок хемоглобин и еритроцити, сега ја добив крвната слика? Иначе сум 19 недела.

18. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    @maticka Верувајте дека паниката се намалува кога ќе ја споделам со вас и кога ќе слушнам ред муабет вака ме опушта.
    Намалено е срцебиењето 100 ка е пулсот се надевам ќе се среди а бебушко така млитаво си мрда незнам зошто ме тера матичната со цтг кога се знае од Флостеронот е успано ама ајде ќе го повторам утре.

19. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Грешиш со содата, нормалната пх на вагината е 3.6-4.7, кисела средина. Содата ја прави базна средината и сосем неприродна и погодна за бактерии. Еднаш до двапати месечно е во ред ама секојдневно не.
    Јас исфрлив се што е за миење на интима, ни бебешко ни сода, само топла вода како што и препорачуваат стручни лица

На lavinija28, *malenavolena*87, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. maticka

maticka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2014
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    259
    Јас бев во болница ради висок притисок.Почеток на 35та бев.И морав да примам две дози.И успано беше.Леле после кога ќе се растропа....ќе видиш.Во која болница одиш?