Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @Andonia ќе се најадеш убаво, па после и кока кола и благо. Јас сега кога бев во Неделата и Понеделникот(исто бев 31+4), не знам колку пати ме прашаа дали сум јадена! И друго ми рече докторката од ГАК, вика за оваа недела бебето секако е мало и не се прави цтг пред 36та недела, така да вика и не е толку многу страшно што е ко успано.
    @Miss.N мене кога ме чешаше така ми рече др. дека од Утрогестанот ми е и ми даде крема за надворешна употреба Антифунгал. Мене ми помогна. Прашај си ја докторката утре за неа, безбедна е во бременост

На Andonia, Girl-Rabbit, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    и јас пробиотик пијам цело време промивки правев на гинеколог и пак исцрдок и еве со едно апче од овие ми се влоши многу.. многу е досадна и непријатно е вака ко ке се довоспали.. а нз зошто од овие вака ми изреагира..

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    не сум ја слушнала до сеа но ке ја прашам.. имам нистатин маст моментално од неа ќе ставам да се подсмири малку.. лудило да те фати со јадеживе стварно се мачни..

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    имам нистатин моментално од неа ке ставам.. канестен алергија ми ствара ..

На Queen8 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Знам те сфаќам, посебно па кога си ограничен со користење на масти/лекови. Ама прашај ја.
    Инаку и друг совет од гинеколог- намали скроз благо, тестенини, промивки со камилица, носи памучни гаќи и широка облека. Тоа ми го кажа за кандидата

На Dikinzi и Miss.N им се допаѓа ова.
  6. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Да внимавам и на тоа ама ми се собра и од антибиотиците последно со сумамедот.. и треба повеќе јогурт да внесувам.. си сакам кифли лиснатици и нив треба да ги исфрлам целосно.. се си има удел :)

На Dikinzi и flower30 им се допаѓа ова.
  7. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    И јас поминав двапати настинки во бременост, двапати со антибиотик зашто покажа бактерија на брис. Вториов пат со долга кашлица од која почна да ме боли стомак. Општа докторка ми рече дека смејам се што е народен лек, особено кромид, во салати и во супи. Плус се инхалирав со инхалаторот од малото и пиев сируп што е дозволен за трудници, ако сакаш утре ќе видам кој беше, ако ти поминува веќе и не мораш сируп. Течности налевај се за да се разводени секретот и прскај во нос интензивно ако ти се слева секрет од синуси. Многу мачно поминав и на сите стресови капак ми беше, од тогаш го пазам малиов ептен да не префати нешто од болни деца а и јас се пазам повеќе. Бебињата во стомак се заштитени колку толку ама знам дека ако не се лекува може штета да им се направи, затоа колку сум против антибиотици, во бременост без размислување ги зимам и мислам дека подобро е да се испие една доза барем да се спречи дополнително комплицирање. Ќе помине и ова не се секирај :)

На Sexybaby86, Girl-Rabbit и Dikinzi им се допаѓа ова.
  8. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Мами мене од 6 ме разбудија силни болки, во кичма и како јаки мен.беа.
    Отидов во тоалет имав лигав исцедок со крв
    Можно е да почнува процесот?

На Sexybaby86, Ms allways right, Starlič и 15 други им се допаѓа ова.
  9. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.278
    Допаѓања:
    27.972
    Ајдеее со лесно мајка, за брзо гушкање. :hug: Мери на колку време се, и полека во болница :)

Сите од октомври полека ве испратив, јас ќе си почекам.

На Starlič и Larahappy им се допаѓа ова.
  10. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Зошто камилицата би влошила работа, нели е чај ..на природна база. А ја па претходно ако имав некој проблем, на влошка си ставав бело винце, или ракииче топло..а за кантарионов не сум знаела, иако знам дека е многу лековит, фала за идејава :*

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Покрај дечињава наши, ( а моево и во градинка оди), од ново си закачуваме вируси што ѓи немаме прележано на времето,е сега финтата коа си труден е што не смееш ништо, а коа не си имаш избор..вакви апои накви апои, цефалексини, риностоп бла бла, а сега го прележуваш вирусот ама баш школски, го прележуваш и крај за него, а пошто на денешно време одма медицина лапаме..не е ни чудно што сме со толку слаба крв, и имунитет. :nod:

12. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Женски, од фемибионот 1 имам уште за денес а сум 11нед и 4 дена. Не знам дали да си земам за од утре пак фемибион 1 или да продолжам со 2? Единицава е за до крај на 3 месец нели, а јас крајот нс другата недела ќе сум со крај на 12 недела (здравје Боже). Па се двоумам бидејќи сепак и не се мн евтини....

13. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Дааа,мене така ми беше,болки проследени со крв..на колку време ти се ? Мериш ли ? Со лесно :*

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Јас пијам пре мама, не знам што да ти кажам, јави и се на матичната.

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.401
    Допаѓања:
    18.644
    Ајде конечно,со лесно тоа е тоа:inlove:
    Во фемибион 2 го има истото апче од фемибион 1 плус апче со омега. Така да јас би ти препорачала да си земеш 2.

На Scorpio87, Larahappy, Vanessa9li и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    И јас не се побунив кога ми препиша антибиотик, бидејќи почнав многу да кашлам и се повеќе ме болеше стомак од кашлицата. Фала богу кашлањето поминува, ама еве вака што се укочив, што ме штрека ко некој со нож да ме прободува, многу ми е мака. Со плачење станувам и легнувам. Јас дека лежев ретко ни идеа гости и викендот пред да настинеме, во 3 дена ни дојаѓаа гости со деца. И претпоставувам од некое закачивме. Ама не можеш ни да се допазиш толку. Уф, нека мине побрзо оти мачно е доста.
    @Dikinzi јас и онака си бев со послаб имунитет, ама сега ептен. А јас секоја мака со "апови" :)ја минам. А стварно е голема мака кога имаш болка, да не смееш да се напиеш лек кој би ти помогнал:)

@Larahappy ајде со лесно да поминеш. За брзо да ни пишеш убави вести:hug:

На Sexybaby86, Girl-Rabbit, Autumn_ и 2 други им се допаѓа ова.
  17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.989
    Допаѓања:
    108.501
    Сега ќе прашав што стана со @Larahappy :lol: со лесно :inlove:

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Живи и здрави бебушите на сите што скоро се породивте :inlove:

Ние истеравме еден одмор во мк. Сега продолжуваме со секојдневието. Морам да признаам дека овде сега се чувствувам како дома, не во мк...дали конечно надминав носталгија...нз, ќе покажи времето.

Со бебе е се ок. Се надевам така и ќе остани.
    Веќе 29та недела, летна времето, не сетив.

После 3 недели ми закажаа нов термин за преглед и тогаш ќе сум започнувала и со правење на цтг.
    Не е ли рано?
    Од која недела вие започнавте со правење на цтг?
    И колку време траеше едно цтг?
    Не замерувајте, од прва бременост се ми избледило :?:

Денес купив едни пантоломчиња за бебе. Заборавив колку се мали.. :inlove:
    Тоа ми е прва работа која ја имам купено. Сите алишта од малава моја ми се мк и поради сплет на околности не можев да ги донесам овде, па се ново ќе си купуваме.

За почеток колку бодиња земате?
    Мислам треба полека да се спремам :l:

Ви посакувам се најдобро на сите :hug:

На Kaetana, Sexybaby86, Girl-Rabbit и 3 други им се допаѓа ова.
  19. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.232
    Кецот се до 12 Г.Н,а второ тромесечие почнува со полни 14 недели.Купи си 2ка слободно,омега само имаат плус,а таа не ти штети,ретко кој јаде риба 2 пати неделно.Ако ти е шубе консултирај се со матичниот за секој случај.Штета и грешка нема,тоа е битно.

На Sexybaby86, Girl-Rabbit, lejlla и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Бев на ЦТГ уште не сум отворена, парчиња ми паѓаат кафени. Ми рече да ме задржат но дека нема да биде денес, утре сабајле да идам.
    Имам болки цело време во кичма, сабајле беа ма 20 мин сега се смирени.
    Се мислам нема да истерам до сабајле

На Sofi.ja, Sexybaby86, koritsaki и 10 други им се допаѓа ова.