Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    @Veki4kaa честито женска, се сеќавам колку се нервираше, а ете бидна! Имај си школска бременост!

А женски, правев вчера испитување на TSH и ми испадна зголемено 5,2 а нормата е до 4.2.
    Пишува итна консултација со ендокринолог. Договорив за во понеделник. Ама ве молам пишете ако знаете нешто, како можам да го намалам. Пред да останам бремена 2-3 пати испитував, секогаш беше нормално. Дали сега од инвитрото и тие стимулации или онака од бременоста се покачило...нз што да мислам :(

На green.eyes и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Од бременоста се покачува.
    А пиеш Еутирокс воопшто?

3. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Не, не. Најверојатно сега ќе ми препише ендојринологот. Досега првпат во бременоста сега имам испитано, 17 недела сум. Во мкд никој не ми рекол, првиот триместер таму го водев. А, сега во странство одма ми рекоа да се провери.

4. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.714
    Во бременоста сите хормони растат, не се плаши, консултирај се со ендокринолог, можеби ќе ти одреди терапија.

На Lovelybaby<3, Недопирлива5, Aleksandra9999 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Не се секираај, ќе ти даде терапија и ќе се спушти тироксинот. Еве го кај е понеделник, не се плаши.

На Enci200 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Ne e strasen problem dokolku se otkrie i regulira na vreme.... Vo prv trimestar za trudnici trrba da bide do 2 skolski Vo vtor do 2.5 a za tret neznam.... (treba i jas da razgovaramso mojava dami kaze posto sum pocetom na 7mi so 2.51)
    Jas primam terapija 25 mg eutiroks na den zatoa sto od predhodno mi e otkrien hashimoto, istiot pravi problemi pri zabremenuvanje a moze da predizvika i spontan.... Znaci spored mene ne se trevozi no i dane go zanemaris prvamozna prilika odi na endokrinolog.... Bi ti ja preporacala dr. Tanja od Tireodijagnostika jas sumod nea zadovolna (no nezz od koj grad si ona e vo Sk i e privatna)
    A za hrana spored nutricionist mozes samo so rezim na ishrana da ja kontroliras tiroidnata bez nikakvi apcinja, no koga istovo i go kazav na doktorkata taa mi rece deka ne mozes :) sekon si ima svoj stav.... Pred da ostanam trudna ne ja primav terapijata bev na nutricionisticka ishrana koja e bogata so proteini pred se od rastitelno poteklo a isfrleni se gluteni i mlecni produkti kako i jaglehidrati i super mi bese. No sega kako trudnica si ja pijam terapijata posto sepak odgovaram i za zivotot sto se razviva vo mene

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Фала мила! Да, сега бев кај интернист, ми дадоа рецепта за Еутирокс 50, еднаш на ден и во понеделник пак испитувања на hTSH, tsh i t3 t4 така нешто пишуваше.
    Јас досега стварно ни еднаш не сум имала покачено, којзнае сега што му текна.
    Ама барем проверија и ќе се следи, сепак е добро што се знае.
    Јас во странство сум сега, тука ќе ја водам бременоста отсега натака.
    Да не имаш некоја веб страница за режимот на исхрана што си го следела? Да си прочитам и ако има шанси да внесам некои промени во исхраната :)

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
  9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Мене деновиве почна нагло да ми се лоши, пред тоа киселини имав со нив се справував некако ама со лошењево не . ама ќе се истрпи :muscle:

На Andonia, dunika, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Леле Векичка:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:
    Колку се израдував,трета среќичка успева ти кажав јас:hug:
    Со лесно со најлесно:inlove::inlove:

На Andonia, Dikinzi, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  11. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    832
    Допаѓања:
    1.270
    Девојки
    Изгледа ние настинавме. Од синоќа наваму откако се истуширав ми стана многу ладно и си легнав веднаш, од утрово носот ми тече, кивам и ме боли главата, почнуваат да ми солзат очите, образите жар.
    Испив само чај пред да појдам на работа. Некој совет за настинка на природна база?
    Се надевам нема да качам температура

12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Да мила ете така требало да биде, по трет пат :inlove::inlove::party::party:

На Dikinzi, Sexybaby86 и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  13. Ana-sk

Ana-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    54
    Zdravo mi stignaa rezultatite od priska1 mi pisuva low risk no ne mi se jasni vrednostite na primer zosto toa Biochemical T21 ne mi e 1:10000 i sto e taa vrednost kako i ostanatite? Nekako toa me zasega i se plasam....Dali moze nekoj da mi objasni? E4487AD5-DF0A-4614-A5F8-DD4749614088.jpeg

14. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.607
    Добро како се справувате со вртоглавица и тахикардија?

Не можам да се движам од што ми се врти памет, одам како пијана. Цел ден имам тахикардија, мислам срцево ќе излезе.

Притисок цело време 90 со 60.

Лудило!

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Од промена на време ти е можда, напиј се кока кола да ти се покачи притисокот малку и ке те освежи.. тахикардија имаш често или..?
    напиј се едно бедоксинче да те смири малку..

На Andonia, Dikinzi, RAK91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Здраво мешиња. Како сте, си растете?
    Мислењево знам дека не е соодветно на темата, но тука ми е виртуелното семејство, некако се чувствувам своја на своето.
    Многу важни моменти споделив со вас на темава и затоа сакам да ви кажам дека едното близначе веќе е преместено на постинтензивна нега. Брзо напредуваат, добри се. Помалиот има изгледи да го стигне бато за брзо.
    Фала му на Господ! Само тоа би рекла!
    Јас добро закрепнувам, се средувам полека по дома, ги земам во прегратка нивните работи и го замислувам моментот кога ќе си дојдат дома. Знам дека ќе биде за брзо...
    Ве гушкам и поздравувам сите :*

На pharmacy, lolipop2010, crazylady и 42 други им се допаѓа ова.
  17. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.607
    Најверојатно од промените, иако и пред бременоста имав низок притисок и вртоглавица кога има промени. Сега сум и анемична малку.

Сега сум малку повеќе со страв, си викам да не паднам, па некоја беља да не бидне :)

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Ќе си се приберете сите дома, и ќе си се гушкате. Ќе биде се како што си замислувате. Јаки борци се твоите мачечки. Бидете јаки и вие покрај нив.:hug::l:

На Andonia и bela.m им се допаѓа ова.
  19. maticka

maticka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2014
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    259
    Да се пријавам.Се ппородив природно.Со болки кои траеа 1 саат,саат ипол.3980кг 51 долг.За ништо пред време не се плашете и не мислете.На 42.г така го родив.

На pharmacy, Vanessa9li, lolipop2010 и 43 други им се допаѓа ова.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Честитки, голем да расте, здрав и жив! :sun: