@Veki4kaa честито женска, се сеќавам колку се нервираше, а ете бидна! Имај си школска бременост! А женски, правев вчера испитување на TSH и ми испадна зголемено 5,2 а нормата е до 4.2. Пишува итна консултација со ендокринолог. Договорив за во понеделник. Ама ве молам пишете ако знаете нешто, како можам да го намалам. Пред да останам бремена 2-3 пати испитував, секогаш беше нормално. Дали сега од инвитрото и тие стимулации или онака од бременоста се покачило...нз што да мислам
Не, не. Најверојатно сега ќе ми препише ендојринологот. Досега првпат во бременоста сега имам испитано, 17 недела сум. Во мкд никој не ми рекол, првиот триместер таму го водев. А, сега во странство одма ми рекоа да се провери.
Во бременоста сите хормони растат, не се плаши, консултирај се со ендокринолог, можеби ќе ти одреди терапија.
Ne e strasen problem dokolku se otkrie i regulira na vreme.... Vo prv trimestar za trudnici trrba da bide do 2 skolski Vo vtor do 2.5 a za tret neznam.... (treba i jas da razgovaramso mojava dami kaze posto sum pocetom na 7mi so 2.51) Jas primam terapija 25 mg eutiroks na den zatoa sto od predhodno mi e otkrien hashimoto, istiot pravi problemi pri zabremenuvanje a moze da predizvika i spontan.... Znaci spored mene ne se trevozi no i dane go zanemaris prvamozna prilika odi na endokrinolog.... Bi ti ja preporacala dr. Tanja od Tireodijagnostika jas sumod nea zadovolna (no nezz od koj grad si ona e vo Sk i e privatna) A za hrana spored nutricionist mozes samo so rezim na ishrana da ja kontroliras tiroidnata bez nikakvi apcinja, no koga istovo i go kazav na doktorkata taa mi rece deka ne mozes sekon si ima svoj stav.... Pred da ostanam trudna ne ja primav terapijata bev na nutricionisticka ishrana koja e bogata so proteini pred se od rastitelno poteklo a isfrleni se gluteni i mlecni produkti kako i jaglehidrati i super mi bese. No sega kako trudnica si ja pijam terapijata posto sepak odgovaram i za zivotot sto se razviva vo mene
Фала мила! Да, сега бев кај интернист, ми дадоа рецепта за Еутирокс 50, еднаш на ден и во понеделник пак испитувања на hTSH, tsh i t3 t4 така нешто пишуваше. Јас досега стварно ни еднаш не сум имала покачено, којзнае сега што му текна. Ама барем проверија и ќе се следи, сепак е добро што се знае. Јас во странство сум сега, тука ќе ја водам бременоста отсега натака. Да не имаш некоја веб страница за режимот на исхрана што си го следела? Да си прочитам и ако има шанси да внесам некои промени во исхраната
Еве за скрининзите мојот гинеколог што советува ... http://www.remedika.com.mk/skrininzi-vo-bremenosta-sto-otkrivaat/
Мене деновиве почна нагло да ми се лоши, пред тоа киселини имав со нив се справував некако ама со лошењево не . ама ќе се истрпи
Девојки Изгледа ние настинавме. Од синоќа наваму откако се истуширав ми стана многу ладно и си легнав веднаш, од утрово носот ми тече, кивам и ме боли главата, почнуваат да ми солзат очите, образите жар. Испив само чај пред да појдам на работа. Некој совет за настинка на природна база? Се надевам нема да качам температура
Zdravo mi stignaa rezultatite od priska1 mi pisuva low risk no ne mi se jasni vrednostite na primer zosto toa Biochemical T21 ne mi e 1:10000 i sto e taa vrednost kako i ostanatite? Nekako toa me zasega i se plasam....Dali moze nekoj da mi objasni?
Добро како се справувате со вртоглавица и тахикардија? Не можам да се движам од што ми се врти памет, одам како пијана. Цел ден имам тахикардија, мислам срцево ќе излезе. Притисок цело време 90 со 60. Лудило!
Од промена на време ти е можда, напиј се кока кола да ти се покачи притисокот малку и ке те освежи.. тахикардија имаш често или..? напиј се едно бедоксинче да те смири малку..
Здраво мешиња. Како сте, си растете? Мислењево знам дека не е соодветно на темата, но тука ми е виртуелното семејство, некако се чувствувам своја на своето. Многу важни моменти споделив со вас на темава и затоа сакам да ви кажам дека едното близначе веќе е преместено на постинтензивна нега. Брзо напредуваат, добри се. Помалиот има изгледи да го стигне бато за брзо. Фала му на Господ! Само тоа би рекла! Јас добро закрепнувам, се средувам полека по дома, ги земам во прегратка нивните работи и го замислувам моментот кога ќе си дојдат дома. Знам дека ќе биде за брзо... Ве гушкам и поздравувам сите
Најверојатно од промените, иако и пред бременоста имав низок притисок и вртоглавица кога има промени. Сега сум и анемична малку. Сега сум малку повеќе со страв, си викам да не паднам, па некоја беља да не бидне
Ќе си се приберете сите дома, и ќе си се гушкате. Ќе биде се како што си замислувате. Јаки борци се твоите мачечки. Бидете јаки и вие покрај нив.
Да се пријавам.Се ппородив природно.Со болки кои траеа 1 саат,саат ипол.3980кг 51 долг.За ништо пред време не се плашете и не мислете.На 42.г така го родив.