Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Miss.N

Miss.N Популарен член

@NNK19 А по една ампула на ден земавте или по две?
    Докторов не ми кажа дали по една или по две.. 20 ампули само ми пишал..

2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Јас по 2. Една насабајле, една навечер. Докторот рече дури и 3 може, ама сепак 2. Колку ти е железото?

3. Miss.N

Miss.N Популарен член

6ка последно ми беше со 104 хемоглобин

Подолго време денеска ми е стврднат горниот дел на мешето, дали дека е карлично свртено бебето? или нешо др е? испив и магнезиум обично од тоа ми се опушта после, ама не и сеа..

Last edited by a moderator: Oct 21, 2019
  4. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Мене 4.7 со 101. Тука негде сме. Мислам дека по 2 можеш да си пиеш комотно, ама прашај си го докторот ако сакаш

5. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Тогаш лажните се, кога ќе бидат вистинските ќе знаеш :D

AnnaPe likes this.
  6. crazylady

crazylady Форумски идол

Добра вечер женски. Еве го мојот извештај. Хиперхоген фокус во срцето тоа ме плаши, дали може да ми објасните нешто повеке. Ја прашав матичната вика дека не е страшно, ама сепак мисла ми е. Прочитав на интернет и пишува дека скоро сите трудни жени го имаат..
    IMG_20191021_202651.jpg

7. malecko5

malecko5 Популарен член

Пред еден месец правев крвна слика и железото ми беше 20 (да напоменам никогаш не сум имала проблеми со намалено или зголемено железо) денес правев повторно крвна слика и ми беше 7.9 дали е нормално во 22 недела да ми се намали толку многу?

8. Queen8

Queen8 Популарен член

Да, нормално е. Ќе мора да земеш некој препарат, зашо допрва може да се намалува, затоа заштити се на време.

9. beba@meba

beba@meba Популарен член

Ооо па добри сте вие.. јас пиев по 4 дневно .. 2 наутро и 2 навечер.. и се така цел месец... прв пат имав терапија со 2 ампули на ден така 10 дена а после 20 дена по 4 ампули.. значи цел месец пиев :( .. и мислев дека им нема крај.. ампули веќе во стомакот ми пораснаа :D .. ги пиев со свежо цеден сок од портокал а некогаш кога ме нервираше да цедам портокал ги пиев со обична вода... :puke:

Miss.N likes this.
  10. lejlla

lejlla Популарен член

Ајде и јас утре ќе се боцкам да видиме до каде сме со железото, деновиве како да ми се врти во главата некако, дали е од притисокот, постојано ми е 100-110 со 60-55 или пак бебите ги потрошиле резервите од мама на железо :D инаку бременоста ја започнав со 33 железо и 13 хемоглобин, но колку и да се трудиме со исхрана некогаш неможеме да надохнадиме... утре планирам да ме боцнат само од прст, немам упат, ќе одам во најблиската лабараторија, па ме интересира дали мора на гладно и дали и така може да се испита и глукоза (прашувам бидејќи доцна се налапав банана, боровинки и малини со овес и јовурт :D)

green.eyes and Miss.N like this.
  11. Miss.N

Miss.N Популарен член

за од прст немораш да си гладна можеш во било кое време да испиташ само што не покажува железо знаеш :) ке ти испитаат и глукоза.. :)

lejlla likes this.
  12. lejlla

lejlla Популарен член

Ах ах тоа што не треба :D, доволно ми е само хемоглобинот да го испитам, ама ќе видам што ќе направам...

Miss.N likes this.
  13. Larahappy

Larahappy Популарен член

Враќање во реалноста :wasntme:
    Ова мајка било - Институција..
    Ние сме добро, си дојдовме дома уште во саботата. Дома се е преубаво, мириса на бебе :inlove: само ја гледам и се топам нема нешто поубаво од бебе дома:hug:
    За пораѓајот ми пројде лесно, отидов во болница околу 21 часот со 3 прста отворени бебе излезе во 23:45 :D

Со цицањето решивме проблем почна да влече, во болница си носев ланолин почнав интезивно мачкање и може и тоа имаше влијание затоа што бебе нејќеше да влече.
    Им викаат добро како се дои ми велат само како кукла да држиш, многу објаснето за прво бебе, потоа кога не идеше работата почнаа да викаат нема да цица ова бебе....Среќа имашен една сестра која беше упорна, му пикаше града во уста и успеа..
    Мамички како да знам која е најадено бидејќи ако не ја тргнам постојано цица, многу е лакома...?:^):yawn:

Дали некоја имала ваков термофор, го искористив еднаш во упатвото пишува дека за повторно користење се става во жешка вода, јас ја добивам течноста но потоа пак ми се стврднува.
    Дали знаете како се користи?

Дали какани кога се пресоблакате навечер и дали будите за јадење и на колку време? @koritsaki @Sofi.ja и други мамички????

Attached Files:

Lorins, Dikinzi, koritsaki and 19 others like this.
  14. NNK19

NNK19 Популарен член

Јас пиев секој ден по 1 и испив само 10 и одма рипна железото :D

Miss.N likes this.
  15. Starlič

Starlič Популарен член

Добро утро мешиња. Јас сабајлево ги земав резултатите од уринокултурата, стерилни се. Ама некако ми е чудно и сумњиво. На 5.11 матичниов ќе ми зема брисеви, па ќе побарам уште еден упат, ама за во државна да ја испитам. Кажете ми од вчера навака имам чешање доле, синоќе се премив со камилица, и на влошка ставив малку, па сум заспала така. Кажете како се негувате доле. Дали е можно некоја бактерија да сум закачила?

16. maaitka

maaitka Популарен член

Добро утро мешковци. Од денес 27 недела. Незнам зошто ме фаќа возбуда дека конечно стигнав во трето тромесечие. Освен притисокот што ми е висок (140/90) го мерам секој ден друга мака нема :) Вчера си јадев малку лук го мерам 120/80 и си викам секој ден ќе си каснувам :D :D :D Бебе активно и едвај чекам да се галиме. И сега можам да почнам да се спремам за бебе досега немам ништо купено и едвај чекам да почнам. Имајте убав ден мешковци :* :* :*

Lorins, Lady Leona, ddevojce and 6 others like this.
  17. Bebac

Bebac Популарен член

Мамички, 6+6 сум. Некој совет за исхрана. Неможам да јадам, ми сметаат разноразни мириси. Неможам ни да повраќам. Дали имала некоја сличен проблем и дали е се во ред? Поздрав мешиња!

Dikinzi likes this.
  18. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Провери во темата Дневно мени зс трудници, има многу добри идеи нс исхрана. Јас сум 12+2 и верувај уште ми е така со исхраната, ништо не ми се јади а од одредеба храна и ми се гади. За појадок добро поднесувам млеко со бисквити или житарки ама од црнине благи со какао :) А за ручек и вечера мн ми е проблем....Еднаш ручав пиле печено и се зачудив како добро ми одеше :) лапав ко да немам видено хахахха (денес планирам пак тоа, па ќе видиме)...Ајде се тешам ќе помини и овој период со тешкотии во исхранава :sun:

Dikinzi and Bebac like this.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Добро утро,
    Едно прашање за кратко. Измеѓу сите маки неделава, од вчера попладне почна да ме боли долу ниско и кога мојрам помалку мокрам и малку осеќам. Можно е да е некоја бактерија?! А ме боли цела ноќ?! Пак ли да трчам по лекари или да пробам со чај да пијам?!

@maticka честито, живо и здраво да ти е бебчето.
    @green.eyes фала што ме помисли, неделава ми беше хаос, и уште ми е. Ама ќе пишам пак накнадно

Dikinzi and green.eyes like this.
  20. lejlla

lejlla Популарен член

Совет за исхрана за првите месеци едноставно нема :lol: јадеш што ти носи душата, бидејќи едноставно на одредена храна не можеш да помислиш а па не да ја јадиш, така барем беше кај мене, јас 2 месеци јадев стоби флипс како луда, тестенини (кифли, лиснати..) што никогаш не сум јадела, а за овошје и зеленлук само од помислата ми се гадеше... е тоа се средива среќа па тек кога ќе ти биде подобро ќе правиш мениа :lol:

Girl-Rabbit and Bebac like this.