Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. malecko5

malecko5 Популарен член

какви се тие ампули? мене матичната ми препиша некои капсули сеуште не сум ги земала?

2. rainbowmama

rainbowmama Истакнат член

Исто како lejlla, првите три месеци поднесував само тестенини без вкус, и овошје, зеленчук не сакав ни да помирисам а вообичаено само зеленчук јадам. Во последниве десет години можеби не ме интересираат грицки и брза храна ама ете на почетокот ми се јадеше чипс, кока кола итн. Не се секирај, ништо нема да му биде на бебло толку рано, кога ќе ти помине мачниот период ќе си внимаваш на исхраната. Сега за сега јади што можеш, па макар и да е тоа само двопек :D Ти посакувам убава бременост :hug:

Dikinzi and Girl-Rabbit like this.
  3. green.eyes

green.eyes Форумски идол

@flower30 , се’ ќе се среди :hug:

@Larahappy , јас користев такви термофорчиња кога беше бебе син ми, многу грчеви имаше. После секое ладење се стврднува гелот, кога пак ќе ти треба пак се загрева да се стопи гелот. Мене тие термофорчиња многу ми помогнаа за стомачето на малиот :)

Dikinzi, flower30 and Larahappy like this.
  4. NNK19

NNK19 Популарен член

Tothema ампули. Кај мене се покажаа многу ефикасни иако испив само 10. Колку што ме држи сеќавање од 3ка на 10 или 12 ми се покачи железото.

malecko5 likes this.
  5. Larahappy

Larahappy Популарен член

Може да ми кажеш за кој принцип го топлеше?

6. lejlla

lejlla Популарен член

Анализа на крв ќе правам дури во четврток, ама мене некако лошо ми е, незнам дали до толку паднал хемоглобинот и железото, на 1ви овој месец проверував хемоглобин 11, железо 14..... не цело време но осеќам нелагодност во главата, позади кај тилот, како да ми се врти свес... може да е од слабокрвност?? Притисок мерам 100 со 60, добар е, не сум имала мака од понизок... искрено како страв да ме фаќа (facepalm) сега сум 24 недела, кои други испитувања освен скриен шеќер се прават сега... кога се испитуваат д-димери?? Некако умов почна да ми забегува :D

Dikinzi and green.eyes like this.
  7. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Отприлика исто време шеќер и ддимери. Јас ддимери испитав 25+, а шеќер 26+. Од 24 натака се прават тие испитувања.

Dikinzi and lejlla like this.
  8. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Од кај го купивте термофорчето?

9. SanelaS

SanelaS Популарен член

Досега се држев некако ама сега веќе сум 28 недела и мислам дека нервно ќе попуштам .Немам некои тегоби или болки ама се чуствувам ептен напнато како да немам сили и волја ама баш за ништо, се ме нервира, за се нешто морам да размислувам до недоглед , посакувам едноставно да си легнам и да си се исплачам баш онака ....За се што ќе се случи сама секогаш си се обвинувам и мислам дека немам сили со ништо да се справам и да истуркам до крај. Дали и вас ви се случува вака како гледате да го победите сето тоа ?

Lorins, Dikinzi, Cherry333 and 3 others like this.
  10. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Ќе го ставиш во некој сад со вода и ќе го загреваш на шпорет, ама на послаба температура, не мора да врие. Ќе видиш кога ќе се стопи и ќе стане течно, доволно е, можеш да го тргнеш од шпорет.
    Ако го ставаш на стомачето, би ти препорачала да не го ставаш директно, туку замотај го во некоја крпа. Сепак е доста топло, бебуш е мал, немој жешки или многу топли работи, туку затоплени само.

Dikinzi and Larahappy like this.
  11. Larahappy

Larahappy Популарен член

Во секоја аптека ги има околу 500 ден

12. Larahappy

Larahappy Популарен член

Затоа што во упатството пишува да не се става во тенџере, незнам на поинаков начин како да стоплам на шпорет..

13. NNK19

NNK19 Популарен член

Јас термофорчињата (не се исти вакви) не ги загревав директно на шпорет туку во ѓезве ќе затоплам вода пред вриење ја тргам и ги ставам внатре да постојат додека не се растопи гелчето. После тоа во тетра пелена завиткана на меше и одозгора со шведска(така мислам се викаше) пеленка за да го држи и немавме проблем цела ноќ :)

Larahappy likes this.
  14. Miss.N

Miss.N Популарен член

Јас имам таков гел поголем за облоги и се става во микробранова печка не мн силно.. ке видиш кога ке се стопли го вадиш и го ставаш во крпа или го оставаш да се подизлади ако е многу топло..

Larahappy likes this.
  15. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Не знам тогаш, стварно :) Ова пред 5 години беше, може има некаква разлика во термофорите. Моето беше малку поинакво, беа 3 фигури споени, веројатно друг некој произведувач :)

16. Chuchu

Chuchu Активен член

[QUOTE="green.eyes, post: Моето беше малку поинакво, беа 3 фигури споени, веројатно друг некој произведувач.

Исто и јас имав со три фигури ама имаше внатре како паричка требаше да се претисне паричката и оно самото се затоплуваше и стврднуваше. За да го вратиш во течна состојба се ставаше во тенџере топла вода ама не на шпорет директно и пак можеш по потреба да користиш. Сега овие се други валда.Сега земав обично со костилки од цреша за во микро.

green.eyes likes this.
  17. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Да, и моето имаше ко парички, сега ме потсети. Толку држи меморијата, од пред 5 години се’ сум заборавила :o :)

18. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Hej nie sme isti i jas sum od denes 27ma i isto se cystvuvam vozbudeno deja vlegov vo 3to :)
    Nekako brzo projde ama mislam deka sega doagja poteskoto ama se za bebuvceto :)
    I jas edvaj cekam nesto da kupam uste nisto ne sme kupile se aj piske sledniot pregled i se nekoj shube mi pravi..... A beba si kloca propisno srce majkino.... Samo primetiv deka vekje nemozam da se navednuvam i deka imam malku kako bolka od grc vo stomakot pisle podolgo vreme ako sedam ili rabotam nesto..... Ama smetam deka e normalno toa deka se siri matkata uste a i deka nemame vekje sila kako porano a ne sme naviknati se nekoj drug da ni sraboti :)

Dikinzi, Girl-Rabbit, dunika and 2 others like this.
  19. Larahappy

Larahappy Популарен член

И ова е со паричка на исти принцип. Добро ќе ставам само во вода фала многу мајкии :$

Dikinzi and green.eyes like this.
  20. Chuchu

Chuchu Активен член

@SanelaS
    Не си сама, сите сме помалку или повеќе иста ситуација, што од хормони и исчекување што од самите драми што ни ги приредува животот. Јас бев иста пред неколку недели. Нема ништо срамно да се исплачеш и да поразговараш со некој што може да те разбере. :)

SanelaS likes this.