Исто како lejlla, првите три месеци поднесував само тестенини без вкус, и овошје, зеленчук не сакав ни да помирисам а вообичаено само зеленчук јадам. Во последниве десет години можеби не ме интересираат грицки и брза храна ама ете на почетокот ми се јадеше чипс, кока кола итн. Не се секирај, ништо нема да му биде на бебло толку рано, кога ќе ти помине мачниот период ќе си внимаваш на исхраната. Сега за сега јади што можеш, па макар и да е тоа само двопек Ти посакувам убава бременост
@flower30 , се’ ќе се среди @Larahappy , јас користев такви термофорчиња кога беше бебе син ми, многу грчеви имаше. После секое ладење се стврднува гелот, кога пак ќе ти треба пак се загрева да се стопи гелот. Мене тие термофорчиња многу ми помогнаа за стомачето на малиот
Tothema ампули. Кај мене се покажаа многу ефикасни иако испив само 10. Колку што ме држи сеќавање од 3ка на 10 или 12 ми се покачи железото.
Анализа на крв ќе правам дури во четврток, ама мене некако лошо ми е, незнам дали до толку паднал хемоглобинот и железото, на 1ви овој месец проверував хемоглобин 11, железо 14..... не цело време но осеќам нелагодност во главата, позади кај тилот, како да ми се врти свес... може да е од слабокрвност?? Притисок мерам 100 со 60, добар е, не сум имала мака од понизок... искрено како страв да ме фаќа сега сум 24 недела, кои други испитувања освен скриен шеќер се прават сега... кога се испитуваат д-димери?? Некако умов почна да ми забегува
Отприлика исто време шеќер и ддимери. Јас ддимери испитав 25+, а шеќер 26+. Од 24 натака се прават тие испитувања.
Досега се држев некако ама сега веќе сум 28 недела и мислам дека нервно ќе попуштам .Немам некои тегоби или болки ама се чуствувам ептен напнато како да немам сили и волја ама баш за ништо, се ме нервира, за се нешто морам да размислувам до недоглед , посакувам едноставно да си легнам и да си се исплачам баш онака ....За се што ќе се случи сама секогаш си се обвинувам и мислам дека немам сили со ништо да се справам и да истуркам до крај. Дали и вас ви се случува вака како гледате да го победите сето тоа ?
Ќе го ставиш во некој сад со вода и ќе го загреваш на шпорет, ама на послаба температура, не мора да врие. Ќе видиш кога ќе се стопи и ќе стане течно, доволно е, можеш да го тргнеш од шпорет. Ако го ставаш на стомачето, би ти препорачала да не го ставаш директно, туку замотај го во некоја крпа. Сепак е доста топло, бебуш е мал, немој жешки или многу топли работи, туку затоплени само.
Затоа што во упатството пишува да не се става во тенџере, незнам на поинаков начин како да стоплам на шпорет..
Јас термофорчињата (не се исти вакви) не ги загревав директно на шпорет туку во ѓезве ќе затоплам вода пред вриење ја тргам и ги ставам внатре да постојат додека не се растопи гелчето. После тоа во тетра пелена завиткана на меше и одозгора со шведска(така мислам се викаше) пеленка за да го држи и немавме проблем цела ноќ
Јас имам таков гел поголем за облоги и се става во микробранова печка не мн силно.. ке видиш кога ке се стопли го вадиш и го ставаш во крпа или го оставаш да се подизлади ако е многу топло..
Не знам тогаш, стварно Ова пред 5 години беше, може има некаква разлика во термофорите. Моето беше малку поинакво, беа 3 фигури споени, веројатно друг некој произведувач
[QUOTE="green.eyes, post: Моето беше малку поинакво, беа 3 фигури споени, веројатно друг некој произведувач. Исто и јас имав со три фигури ама имаше внатре како паричка требаше да се претисне паричката и оно самото се затоплуваше и стврднуваше. За да го вратиш во течна состојба се ставаше во тенџере топла вода ама не на шпорет директно и пак можеш по потреба да користиш. Сега овие се други валда.Сега земав обично со костилки од цреша за во микро.
Да, и моето имаше ко парички, сега ме потсети. Толку држи меморијата, од пред 5 години се’ сум заборавила
Hej nie sme isti i jas sum od denes 27ma i isto se cystvuvam vozbudeno deja vlegov vo 3to Nekako brzo projde ama mislam deka sega doagja poteskoto ama se za bebuvceto I jas edvaj cekam nesto da kupam uste nisto ne sme kupile se aj piske sledniot pregled i se nekoj shube mi pravi..... A beba si kloca propisno srce majkino.... Samo primetiv deka vekje nemozam da se navednuvam i deka imam malku kako bolka od grc vo stomakot pisle podolgo vreme ako sedam ili rabotam nesto..... Ama smetam deka e normalno toa deka se siri matkata uste a i deka nemame vekje sila kako porano a ne sme naviknati se nekoj drug da ni sraboti
@SanelaS Не си сама, сите сме помалку или повеќе иста ситуација, што од хормони и исчекување што од самите драми што ни ги приредува животот. Јас бев иста пред неколку недели. Нема ништо срамно да се исплачеш и да поразговараш со некој што може да те разбере.