Женски оти си ја стегате душата за купување?И не дозволувајте да ви влијаат со негативности,мене така да ми речат “рано е”,ко кобење ке го сватам.Што има лошо во тоа да си купиш бебешко парче облека.Освен што ке ви ја стопли душата и ке ви предизвика убави чувства. @Miss.N костените се супер здрави,јади си слободно..
Iskreno bas taka ubavo rece kobenje :/ama odi na ovaa svekrvami dokazi i nesto "na neroden petko kapa ne mu se kroi" toa bese zadnja glupost kazana. Jas i rekov vo takvi babini devetini ne veruvam i ne me zamaraj so toa.... Ama samo shube mi pravi i si se povlekuvam.... Ali zdravje ene go kaj e nareden pregled i od nego ke se frlam na kupuvanje..... Jas nemam namera krevetce i kolicka so stomak do zabi da baram togas sigurno ke mi e potesko a i ne e se za odednas ne se ni evtini rabotive.... Ma samo zdravje da ne sluzi svekrvi cudni imalo i ke ima ne treba so niv da se zamarame
Здраво,втор пат нА темава..Првиот пат беше пред двеипол години Неам појма која недела сум(околу 6та според мене)чекам контрола за срценце.Ми се повраќа цело бреме..И сабајле и попладне,и наспиена,и најадена....Тоа ми е најголем мака момемтално.Плус спијам по 10саата...Ми фали денот да е подолг...Поздрав па ке се читаме почесто.
Јас скроз затната без глас сум еве 4 дена никако да пушти како задавена сум супи топли,чајче ама џабе е дали овие помагаат?
Мора убаво да се стопи се, да нема ни едно кристалче зашто од мала трошка кристал да има кога се лади пак се стврднува и не останува течно... По неколку пати користење мене веќе не ми функционираше, што не пробав пак кристализираше (а макс 7,8 пати користено беше). Значи не треба да стврдне кога ке олади, мора течно да биде за да можеш да ја крцнеш паричката за пак да кристализира и грее. И ставај да се лади после топење на рамно.
Грешно си го користела, треба по греење и топење да остане течно и да олади пак да е течно па да се крши паричето и пак да сврднува и грее Јас во тенџере, во тенџерето крпа
Ништо чудно @mariz , тоа од Скопје ми го донесоа без пакување (заради простор во куфер), којзнае што упатство сме читале Еве сега на поправен ќе бидеме
Боже денов... Глава ме заболе дури.Не знам од кај да почнам не знам на кој да се налутам. Ах тој мм што не ме послуша да си почнеме навреме да се одделиме од старите, мислам подобро ќе ми беше. Вчера објавив дома дека докторот ми кажа здравје на 35 може ќе те породиме со царски, што е најнормално влегов ли во 9ти може секој ден и природно да се породам. И да 5 недели колку и многу да стојат за час ќе поминат. Нема да стигнеме со спратот тоа значи лека полека собата да си ја средиме. И овде следуваат коментари - Еееее што собата да си ја средувате чувајте си пари за спратот. Добро бе јас не сакам да ми е средено, да ми е срам едни гости да ми дојдат? Со стариот тепих, без завеси и стариот шкаф??? И малото масиче од мајка ми што ми го даде што не одговара на ниеден мебел во собата?? А што е најјако пари од никого не барам, значи сама ќе си купам се и колку бе да ме фати 200-300 евра. Абе фиока за бебо немам кај да му стојат алиштата и пелените. Боже многу се изнервирав. А мм лед не го леди, мене паники ме фаќаат, он ко да не чека бебе да му се роди. Можеби и треба така полека лежерно, јас му викам ти до 150 ќе живееш зошто за ништо не се замараш.... И згора на се, едното куче 3 дена повраќа и синоќа цел кревет кај што спиеме исповрати. Не постелина, не кревет, не прекривачи, се лом. Не стана дебелава трудна во 1 часот да брише и да пушта машина за перење. Па ајде на ветеринари денес, не знаат што му е, па и таму пари, си имав тргнато пари за собата изгледа и тие ќе ги подјадам. А пак што психички ме уморува што треба да тешам и да убедувам луѓе дека се ќе се среди и се ќе биде во ред. Па и мајка ми сабајле како јаготка на шлагот. Се јавувам да ја прашам дали има познат ветеринар и се дере на телефон: Немој ти да си го носела на ветеринар!!! Има кој да го носи!! Па ако умре нека умре што!!! ауууууууууууууу боже ќе се исселам некаде дур се породам и до 6 месеци никој нема да има пристап ни до мене ни до бебо. Па и за тоа се расправавме со мајка ми, ако сакал некој да дојде на бебе кога ќе се породам немало ли да го примам. Велам што ви е бе луѓе во јануари во екот на вируси јас со 1 месечно бебе во една соба гости ќе оправувам??? Па дајте малце пообзирно ако не за мене за него. Немам место за гости, една соба е, кој се лути нека се лути. Кога ќе се подоправи времето и да се истресе малце малиот ќе има време и за гости и за се.....
Ако доиш, тогаш кога и да побара. Во секое време. Макар тоа значело дека 2 саати цица и виси на града. Тоа што е лакомо бебе е супер работа.. значи дека се бори за да ти ја среди лактацијата и да си обезбеди количина што ѝ треба. Какана пелена пресоблекувам обавезно, со првото дете си имав мака со пеленски осип кај газот, па поучена од тоа, не оставам. Мочана оставам и не менувам по секоја цена. Будење за доење само доколку бебето нема побарано подолго од 2.5 до 3 часа. Тогаш будам. Дали било дење или ноќе, неважно. Така на почетокот за да се избегне ризик дека не се буди иако е гладно (пример заради жолтица). После, кога ќе се воспостави лактација и кога ќе се види дека качува како што треба не мора да се буди и може да се прати темпото кое бебето само го наложува.
Ајде да ви се придружам Рано е кај мене пред некој ден направив тест со бледа цртка па бев на преглед.. Видовме нешто, здебелен ендометрум и минијатурно точкиче ама ми рече да се вратам петок.. По некој прерачунки од последна менс сум 4та недела и некој ден. Имав огромна потреба за во тоалет 2 3 недели нонстоп и за вода па спласнаа наеднаш и малку ми е чудно.. Останаа градите да ме горат од што ме болат и стомакот де кај јајници де цел.. Како топка со воздух да имам па ми е страв и лежам и само се провервам крв да не има, како секој момент да треба да ми дојди.
Почетокот е таков кај сите,од се што ке те заболи ке се плашиш и јас бев иста како тебе. Само пробај да се опуштиш колку можеш и уживај во најубавиот период Најголемиот благослов од Бога.