Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    femina21 јас уште не сум влезена во 9ти али како што ми кажа докторката после 36та недела еднаш неделно на цтг ;)

2. femina21

femina21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    3
    gluvarche, a ides na na drzavno ili vo privatna klinika?

3. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    јас одам во приватна, така да можно е секој своја политика да тера зависно каде одиш, мислам дека по државните се со став дур не те фатат болки дека нема потреба али не сум сигурна

4. femina21

femina21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    3
    gluvarche, исто и јас одам во приватна (Ремедика), а другарка ми којашто оди на државно,и рекле дека нема потреба да оди на ЦТГ овие 2 недели, а веке е влезена во 9-ти месец

5. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Како сте мешиња?
    Ние денеска релаксирано..

Во последните месеци од бременоста, решив малку да се подготвам за најголемиот предизвик на секоја жена! :)
    Ииии.. Не било воопшто лесно да се биде мајка! :wasntme:

Интересен прирачник за мајки, топло ви го препорачувам!

На Agrona, duffi, artemidis и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Hej zenski kako ste mi,nie se vrativme od kontrola peperutkata si napreduva se e vo red si ja vidovme muce ubavo.sega oatanuva da cekame.inaku kontrola imam zakazeno za dve nedeli pak..so dusa cekam da si ja gusnam :inlove:

7. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Ме мрзеше да барам дали има ваква тема...
    Како да си ги смена lilypie тикерчињата не ми излегоа,сум заборавила?
    Се извинувам :(

8. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Ќе дојде и тоа дури да трепнеш ај сега одмарај малку ќе ти треба сила :lol:
    А милата ни жалосна се гушка изгледа... :wasntme:

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    нема душо уште ништо почнаа и раче да ми отрпнуваат неможам ни да дишам ни да се движам појче ;( не знам што е ова со мене си се изнаплакав значи че пукнам а термин ми закажаа за внедела сабајлето

10. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Епа ситно е мила,какво плачење...молим те!Ќе те карам сега...
    Бебулето сакаше надвор пред време(ако добро се сеќавам)вака е подобро...ситно е ајде издржи! :*

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ајде залосна, издрзи усте малку, па во недела ќе се радувас на новиот зивот :inlove: ти посакувам лесно породување :inlove:

12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    zalosna многу поминало, малку останало. Издржи! :hug:
    Наскоро ќе се гушкате со бебушка.
    Нејзе не и се излегува, убаво и е и топличко во мешето на мама, ама не знае дека таму деновите и се веќе броени. :)
    Јака си ти, уште само некој ден и ќе ја земеш во своите прегратки! :)
    Ти посакувам лесно и брзо породување! :)

13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    сакаше итоа на 2пати во 13 недела и 29 едвај ја спречивме и сега ми је страв од овај притисок што го осејчам по цел рбет како струја неможам да дишам и рацеве што почнаа да ми отрпнуваат се надевам дека на бебето му је добро пошто се уште добро ја осејчам

14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    фала ви многу срцковци мои што ми давате сила :hug: че издржам морам да издржам

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Aj eden seks na eks, neka poraboti malku mazeto ti na slucajot ... come out comee out wherever you are :lol: mozebi ke ti go pukne vodenjakot..reci mu na mazot ti podlaboko da butne da go zakaci vodenjakot.. :geek: se izv za lat od mob sum

16. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    хаххаах евего се смеј :D ем сака ем му је страв :D тој кутриот од страв само 2 пати покуша во овије 9 месеци па не сега нема шанси..

17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Neka ne se plasi dobro ke mu dojde..eve go mm spie ke go razdrmam malku i toj bas stagnira nekako ama nema kaj da mi bega :lol: :$ , kako so go stavil vnatre bebusot taka neka pomogne i da go izvadi.. nee bas ednostavno butni pracka pij vino..si treba rabota :D

18. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Јас мислам дека сексот нема никаква улога во лесно породување. Од искуство на блиска пријателка ќе речам, редовно се сексале со мажот и дур била бремена мислејќи дека така лесно ќе се породи но напротив, имала многу тежок пораѓај, така што ќе речам се е индивидуално, и најдобро е да се биде порелаксиран и опуштен, да не се паничи и се ќе биде полесно.

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  19. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Здраво трудници!

Сакам да прашам нешто (ќе прашам и во соодветната тема, ама гледам не е активна, а мене ми треба одговор/и од вашето искуство).

Се работи за ПРИСКА тестот. Кога се прави? Дали е задолжителен? И дали вреди да се прави?
    Јас имам 29 и пол години, и некои мои блиски ми ја увртеа оваа идеја во глава, да не речам овој страв. Мојот гинеколог, воопшто не ми предложи да правам приска. Всушност вчера бев на контрола и јас го прашав, ми рече: ако сакаш дојди тогаш и тогаш (инаку јас сум 12+1 недела, а тој ми закажува термин за кога ќе бидам 13+1 или 13+2 до 13+5 -последен датум), и успут ми кажа како оди тоа и дека се тоа еден куп неточни бројки. Малку ме замисли, па барав денес на интернет, и најчесто пишува дека приска се прави најдоцна во 12 недела. Сега уште повеќе сум збунета. Од една страна ми е страв, од друга страна сметам дека ако е навистина само математичка формула и игра со бројки, тогаш тоа ништо не значи, само време и пари трошење. А и за било какви реакции по основ резултатот од тестот ќе биде доцна.
    Исто така, збунета сум, докторот ме гледа само на обично ехо, а поседува 4Д ултразвучен апарат, но не ми понудил таков преглед. Рано е или треба сама да прашам? Па добога јас не сум го слушнала срцето на бебево, бидејќи тоа се слушало со другата машина. :^)
    Не сакам да се преоптеретувам со непотребни грижи. Јас не сум од Скопје и секој преглед во Скопје би ме чинело губење ден од работа, а тоа сега ми е луксуз. Но ете, како и секоја мајка и јас сакам моето дете да е здраво и живо. Ако некој преглед е неопходен- секако ќе го направам, а ако не е (како што ми се чини докторот сакаше да ми каже) - тогаш зошто да губам време, нерви и пари?

20. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    40.644
    Мислам дека zalosna и ddevojce мислеа на друго! Јас пошто исто го надносев бебето , докторката ми спомна спермата помага да се отвори грлото на матката :$ Така да во превод да се опуштиме со мм :D :D Ова важи само при крај на бременост. претходно не се препорачува, за да не дојде до предвремено породување .

Инаку zalosna тебе тикеров ти е една недела напред поставен , сега си по правило 40недела плус 6 дена . Инаку испаѓа дека ќе го надносиш скоро 3 недели .
    како и да е , и јас со првото останав 10 дена скоро после термин, не ми беше лесно последните денови.
    Пробавме со еден коктел , и на крај со провокација се породив :)

Инаку бабицата спомна дека можам после 36 недела да почнам со пиење на чај *лист од малина*