@kockichka се расприкажавме за неделите ама не сфатив до кај си, за соништа зборувај ми... некои денови ми се враќаат некои мисли, муабети и се чудам кога сум се видела со личноста што сум го зборувала тоа, за да ми текне дека е сон. Ти барем пораѓај и бебе си сонуваш, абе јас се карам крвнички во сон некогаш и кога ќе се разбудам срам ме фаќа. Со сите на сон се искарав, после пораѓај во живо. @Vanessa9li јас минатиот пат во октомври не примав гости пред 40дена или пред 2 месеци за други, сега во јануари на памет не ми паѓа... не давав да го пипкаат по раце и лице никако и прочистувач за воздух работеше на турбо, уште темјан да палев пред гостите. Кај две бебиња ептен мали имам отидено, ниту ги пипнав ниту им дишев во лице, ги погледав кратко и си заминував, и тоа дека мора как сите во раце да помине ми е лудо, ако дошле мораат и да го подржат демек помош ми е мене тоа. А ти уствари кого чекаш за да си ја дотераш собата, маж? Одобрување од стари? Да си излезеш сама и да си одбереш завеси, теписи, прекривки, фиокар и се што си имаш замислено и имаш можност. Таа оаза што сама ќе си ја направиш ќе си ја уживаш со бебе, се што ќе купиш ќе си пренесеш на спратот, за тогаш дел трошок помалку, стари ко стари да кажат нешто, особено за купување се за нив нема потреба
Здраво на сите. Јас сум 38 недела веќе при крај очекувам секој момент и со првото ненадејно 38 во 39 се породив. Ама сега денес повеке имам исцедот густ светло золт и слабомириса. го имав последниве месеци ама сега почнува почест да биде. Дали тоа значи дека блиску е денот има некоја искуство да ми пише. ? Вцера бев на цтц ми рекоа за 10 дена термин ми е 11 11 2019. Сега оваа недела бебе е отеско од првото кога се роди.
Девојки дали е нормално да го осеќам бебето многу ниско долу,повеќе на левата страна,ама го осеќам и насреде ама ептен ниско,инаку сум 27 недела?
И јас ги осеќам и доле и горе мене полн стомак со рачиња, ножиња, главчиња.... и мора да си најдат некаде местенце.... не се секирај
Jas celo vreme go osekam niskoto dole kako maa de levo de desno ama poveke na levata strana mislam nisto strasno
Мешиња како сте? Ние дома денес кречевме, не можам на нозе да стојам. Бебе притиска ли притиска, ме боли градниот кош и плешките. Не можам да издржам , а колку работа имааа... Утре свеќи ќе дојде да помогне на снашка, сакала да одиме за бебе да купи нешто, ама не без мене, заедно да одиме и јас да одберам. Денес и е роденен Туку сакав да прашам дали купувате бенкички и тетра пелени? Ќе ми требаат ли? И за во болница, количински колку алиштенца ќе ми требаат??
јас 10 тетра купив и 4 бенкици колку ќе се потребни немам појма ќе докупувам подоцна што ќе ми трева. А за болница незнам да ти кажам кај мене е потребно само облека за излегување .
Тетри купи си, ќе ти требаат Најискористено нешто ми беа до кај 6-тиот месец, буквално за се’. Бебе ќе бљуцка, ќе се лигави, ќе забришуваш со нив. Кога ја држев на рамо да ждригне, ставав тетра на мене, да не се лепи за облека (исто и други кога ја држеа). Исто и додека цицаше, ја потпирав на тетра, да не и’ се поти главчето од мојата рака. И’ ставав и на креветчето под главчето, дека косичето и’ паѓаше, па да си лежи на неа. После бањање главче исто и’ бришев со тетра, а кога ќе се стопли времето (пролет/лето) ќе ти служи и како покривка додека спие. И за во количка, за шетање ќе ти треба. Не знам колку пати докупував, буквално најкористено нешто ми беа Дури и ден денес летно време со тетра ја покривам, уште малку две години ќе прави
Мојата е година и пол, тетра пелените и се омилена играчка. На спиење без тетра не оди, а има и плачки за тетра кога излегуваме надвор. Сите мечиња шетаат, ние тетра пелени.
Секако дека е нормално, бебето е веќе големко, се тегне, се врти, а место веќе и се намалува, нормално е да го сеќаваш низ цел стомак. Така ќе го осеќаш до крај на бременост, само што ударите ќе бидат уште појаки
Добро утро Мене никако сон да ме фати.Од 5 сабаjле така дремам.Го чекав мм да си доjде од работа трета смена,па си реков можи да заспиjам ама ништо... Последно време многу брзо се задишувам и плус настинавКога одиме на прошетка како некоjа паjка одам и на 5 минути застанвам за да се одморам.А потаму во 8-9 месец? Апетитот малку ми се зголеми ама само за нездрава храна. Си се пожалив малку од сабаjле ама аjде битно бебе да е во ред. Одам jас да средам низ дома и да поjaдувам нешто. Имаjте убав и лесен ден.
Мајки и идни мајки кажете што да пијам за грлово ме гребе и кашлам цела ноќ не сум спиена убаво.. Вчера цел ден пиев чај со мед и млеко со прегорен шеќер ама ништо не ми помогна Претходно кога и да ми било вака само риностоп ми помагало ама сега не смеам да пијам риностоп
И јас многу брзо се задишувам и заморувам. 7+5 сум, а како 100 години да сум бремена. И јас си викам еј каде е 9 месец и да се породам. Ама ќе издржиме за нашите бебиња. Поздрав мешиња и убав ден на сите.