Devojki neznam dal na nekogo ke mu bide od korist nitu dali pravam pravilno ama jas ja koristam ovaa krema (vazelin so neven) kupena od Zegin za nekoi si maksimum 200 denari i dosega nemam strii fala Bogu e sega dal e do nea il do kozata ili pak doprva ke izlezat (7mi sum) neznam ama mene mi odgovara, e mn mrsna i ubavo mirisa
И јас оваа ја користам, од сам почеток, и задоволна сум. До сега немам ниту една стрија. Туку кажете за целулит лек. Измеѓу сум лом, дури како помодрено ми е, кога ќе седнам хаос е. @maaitka , @Cherry333 фала ви. Бевме до Локо Кроко и од таму може ќе земеме.
Нема проблем. Инаку за креветче и за се останато, сите продавници за бебешка опрема имаат онлајн понуда и продавница. Не мора да се купи, ама за да видиш се океј. Јас си гледам сите што нудат сега и си правам споредба на цени, па шо ми се допаѓа ќе одам да го видам/ купам. Кај сите по нешто различно е поповолно, ама тоа го разглобувам јас, влав во душа
Баш ме израдува. Гушкајте се со бебушите и бидете среќни. Ми требаше денес да слушнам нешто убаво, бидејќи ми беше еден од најтешките денови од бременоста. И психички и физички. Сите ги отерав кај што не треба и ја пратив малата кај мајка ми за да не ми ја впива нервозата и негативноста. И машината за перење ми се расипа, не работи центрифугата (да не знаете некој добар мајстор?), ми се поплави се' кога ја отворив. Како би се напила нешто жестоко... Уххх.
Од мое искуство со зимско бебе (ќерка ми е родена во јануари), не ви требаат хулахопки за дома. Сигурно ќе греете, со новороденче треба да е малку повеќе загреано отколку обично, ама тоа е доволно. Јас малата ја облекував во боди по долги и памучни шпихозни одозгора. Ѕиври џабе купив, ни еднаш не и’ облеков. Плишани шпихозни исто џабе купив. Инаку во куќа живееме, голема прилично, што не се споредува со стан во однос на греење и топлина, многу е поладно во куќа. Не треба да се наоблекува премногу новороденчето, ова и во болница ми го кажаа
Мајка јас на своја рака си го прекинав пред некое време но и во 23 недела кога бев кај матичната ми рече да не го земам повеќе ако немаш крварење залудно го ставаш, јас бремена сум со близнаци никогаш немав никаков проблем но го корустев додрка нр ми се смачи одвртен е вагинално па патоа го пиев бјак...
Јас се извинувам што ќе се вмешам, ама секој има различен проблем и ништо на своја рака не треба да се прекинува. Јас во консултација со доктор ги прекинав Утрогестанот, па за 2 недели ми се појавија контракции на матка и пак дупла доза ми препишаа и еве 32недела уште ги ставам. Иако некој ќе каже свое мислење, било и друг доктор да е, ништо на своја рака не прекинувајте. @bela.m многу, многу ми е мило што сте дома и што се гушкате
Првово е се лито облечено, до душа и с'клетчика е, ама мора да се води грижа околу облекувањето оти така.имунитет стекнуваат. Не се разболуваат децата оти се голи, се раЗболуваат оти се потат и тоа им лепи на нив а така е полошо според мене
Тетово има една продавница, супер производи, си земав креветче и презадоволна. Професионални и брзо праќаат секаде низ мк, а воедно и многу поефтини од другите продавници Овој им е линк на фб ке ги најдеш https://www.facebook.com/Charli-Shop-709927219385955/
Какви хулахопки, каде ќе седи на толку ладно? Еднаш му имам облечено на првото и докторката ме искара, за бебе е ќебе а не хулахопки. И сосем е во право, секаде каде што престојува бебе е топло а за надвор се покрива убаво и готово. За кога ќе шета само на ладно е друго, иако јас не сум и за тогаш, затоа си имам обавезно дебели поставени тренерчиња или скафандер ако е ептен ладно или моркро/снег. Имаш евентуално во тритекс како ѕиврички меки и памучни ама хулахопки од мене дефинитивно не
@lejlla, @Cherry333, фала ви, навистина е убаво, мекано ептен. Го зедов од Bibaby, супер квалитетни работи имаат. 1400 ден. беше скафандерчево
Мамии и идни мами jас станав вуjна . Каj 11 часот влегов да се истуширам и слушам тропа некоj на врата.Тоа свеки да ти била.Се облеков и ме чекаше пред врататаОчите полни солзи и беа.Мене ми отиде натаму паметот,каj золва ми ама не бев сигурна.И ми кажува дека jа спремале за царски.Леле мене кога ме фати паника,страв,пред се од една страна радост...Не можев да се совземам.Наместо jас свеки да ja поддржувам(нели сепак маjка е,си го мисли чедото),таа по мене трчаше. Се спремивме,го разбудив мм и отидовме на болница.За околу еден час завршиjа со царскиот и фала му на Бога и маjката и бебето добро поминаа.Солзи,солзи еден куп од радост.Ja видовме сосема кратко беба кога jа носеа.Нема поубава слика од тоа Сакав оваа радост да jа споделам со вас затоа што ве чувствувам премногу блиски иако не пишувам пречесто.Од вас научив многу работи и се соживувам со секоjа случка што ja имате споделено тука.Сите да си дочекаме здрави и живи бебенца,нема поголема радост од тоа.
Добро утро на сите Има ли уште некој што станува или навечер или рано наутро да јади?! Во првата бременост тоа ми се случуваше почесто, сега поретко, ама се случува. Инаку детево мое големо било, па не сака во креветче туку на спална и цела вечер ме чепка за коса, фризерка си ја викам. Тоа и незнам друго што, придонесува на секој сат да се будам, наместо сега да искористам да поспијам. И моево ќе биди зимско бебе, здравје, ете на ѕиврички не ми текнало да земам. За првото имав и незнам колку ги употребив. И мене медицинскиот персонал истиот совет ми го даваа, раскомоти бебе. Ми фали темава, првиот пат редовна си бев и си стекнав и пријателки, сега на ум триста др. работи, само читкам кога стасам. @NNK19 за павловичевата знам дека има некои др рецепти со кокосово, незнам др. што, но јас ја правев само со АД капки. Во секој случај, што и да решиш ставај си, можеби ќе спречиш појава. Јас инаку сум склона на стрии, имав среќа очигледно првата бременост. Се распишав сега. Убав ден на сите
Женски, а кога почнувате со мачкањава против стрии? Убав неделен ден на сите, уживајте со мешковците или пак галете се со бебушите Јас од денес ја стартувам 13 недела, утре сум на контрола/брисеви и што знам што уште па одвај чекам да видам што ќе се кажи. Тоа ќе ми е втор преглед, на моменти се плашам дали е се ок со бебушов....Се надевам ќе слушнам убави работи, стискајте палци Поздрав