Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    За приската ти пишав во соодветната тема , мајче...

4Д прават дури во 24 недела и тогаш најверојатно ќе го слушниш и срценцето на твоето бебенце...

И кај мене кај матичната беше така, и претходно имам пишано , за таа цел јас си одев и на приватно и таму си го слушнав срценцето :inlove: и дознав за полот многууу време пред матичната да ми каже :)

На midnight.flower му/ѝ се допаѓа ова.
  2. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    2.015
    Јас го правев ПРИСКА тестот пред 3дена и баш денес треба да ги земам резултатите од крв. Мене матичната ми даде упат, а и јас сама сакав да го правам. Инаку работат до 20 часот, така да ти препорачувам доколку се решиш да го правиш, да бараш матичниот да ти закаже за после 17 часот за да ја избегнеш гужвата. Јас воопшто не чекав. Докторката го гледаше бебуш добри 30 минути за тоа што не можеше да го измери како што треба од што беше немирно :lol: Го гледа детално, главче, рачиња, прстиња, ножиња и ги запишува димензиите, после во лабараторија ти земаат крв и резултатите се готови за 2 дена. Ако не си од Ск и не можеш лично да дојдеш по нив, не прават проблем и друг да ги земе. Мене прегледот ме кошташе 500 ден со здравствено осигурување.

3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Dobro utro mamicii jas malku nenaspana i rtka gladna eve si gi vrijam sisincata za bebuskata moja da bidat cisticki...jas sum spremna za akcija a nejze i e ubavo vo stomaceto na mama...ako neka si posedi kolku saka,oti, izleze li nadvor nazad vrakanje nemaa :D
    Inaku da se nadovrzam na sinokesniot muabet,,seksot e da go isprovociras poragjajot ne e za lesno poroduvanje...ako e taka exeeee site ke sme na bik kaceni :lol: , spermata ja omeknuva matkata ..pozz i imajtw ubav den
    Se izv za lat od mob sum

На zalosna и bebeto93 им се допаѓа ова.
  4. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    АКо можи да ми кажиш книгава од каде ја зеде? колку чини?

5. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Една бабица, куќна пријателка ни е ми препорача после 37 недела да си ставам вагиналети од кантарион, а имало и линекс лејди исто го омекнувале грлото на матката
    А бебушко твој изгледа многу сигурно се чуствуват во тебе не се секирај ќе издржиш уште малце

6. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    да точно 1 недела е напред пошто док. кога и да појдам по 1 ден ми продолжуваше по негови пресметки таму :) пробав да го сменам не успејав незнам како :$ а како можам да го избришам? и од каде можи да си го купам чајов од аптека или ?

7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    40.644
    zalosna`чајот во аптека можеш да си го купиш ! Во секој случај прашај си ја бабицата !
    и ајде уште некој ден и после ке си го гушкаш бебето. Посебно девојчињата остануваат после термин. Така и кај мене беше :D

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Може и по e-mail да ти ги пратат резултатите. ;) Мене ми рекоа тогаш сакате перку e-mail или вие ќе дојдете реков јас ќе дојдам.
    Инаку денес како сте ми мамички? Ние сме добро како и обично. Во СДК си пишав може некој прочитал таму, ако не, еве јас тука ќе си пишам пак. Се изнаспавме со бебушко во 10,30 ч. си легнав во 6 ч. кукурек станав. :lol: И ниту еднаш не станав да мочкам во веце. :lol: :$ Инаку овие последни две недели во текот на ноќта си станувам по еднаш или два пати. :$

9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    абе на глувчето убо му је во дупчето ама мене ми иди главата да ја тресмам од зид :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:...имам такво масло за масирајне на вагината гин. ми го даде ама кај мене ни то не помага изгледа че стегам заби до 15 ти последен термин и че пробам со чајот од маченце и со рецептот од болница :)

10. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    40.644
    zalosna а од болница не ти дадоа еден коктел , од рицинус..и плус некои други состојки ..се тоа помешано со сок од портокал или праска?
    Мене ми го дадое тој коктел како демек болки да ме фатат, нит болки нит нишо :^)

11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Ovie lazicki gi staviv u toplata ne bbbas vrela voda so gi miev sisinjata i celosno pobelea :o i vitam deka vsusnost ovie lazici bile za ko ke mu davas na deteto da jade ako e vrelo jadenjeto stanuva lazickata bela.koga ke stane crvena lazuckata togas Jadenjeto e izladeno i moze da jade bebeto...i pisuva deka e do 37 stepeni a jas ja bapnav u vrela voda.ne procitav so pise..i uste pisuva deka ne treba da se sterilizira vo sterilizator i ne smee vo mikropecka..a moze da se mie vo masina za sadovi i so sjaj i topla voda...e sea mene mi e strav da davam vodicka ili kapkicki so ovie lazicki oyi gi bapnav u vrela voda..a ne se sekavam kolku gi kupiv dali bea skapi oti mnogu kupuvav toj den za bebuskata..ako sretnala nekoja.mamica vakvi lazicinja neka mi kaze iskustvo..se izv za dolgiot post

Прикачени фајлови:

12. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Ne samo mi dadoja recept za doma da si napravam sama caj od Eisenkraut,zimt,ingver i nelke .... sega gi prativ mm i cerkami da mi kupat se sto treba a i od cajceto ti sto mi go pisa....pa ce vidime dali ce pomogni :) ..izvinete morav od mobilen da pisam ..

13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :D nemas gajle zosto da ti bidi strav lazicka kako lazicka taa pak si ja dobiva istata boicka od kako ce se izladi .. i drug pat ne ja stavaj da vrija ili vo mikrovele samo so topla vodicka mijajgi :*

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      271,7 KB
      Прегледи:
      132
    На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. merida

merida Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    267
    Cela nok i cel den imam bolki ama ne fakaat i me pustaat na momenti. ne znam dali da odam na bolnica. nekni me fatija bolki bevme na bolnica ama ne bev otvorena i nazad se vrativme a ne ctg imav kontrakcii i sestrata mi rece ke se porodis deneska pa eve pominaa 3 dena jas nisto uste. ahhh maki so bebuskava ne saka da izlezi

16. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :dance: чути барем несум сама :P јухуууууу

17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Hahahaha ama me nasmeja sega :D

18. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    девојки незнаев каде да пишам за ова, сакам да ве прашам, сега да почнам на работа, колку месеци ми требаат да бидам осигурана во таа фирма за потоа да земам породилно?

19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Najmalku sest meseci neprekinat raboten staz

20. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    Има некоја мамичка што сега бргу останала бремена и е влезена на работа? Јас сега сум 1 и пол, ако ми требаат 6 месеци ќе треба да одам до 7 и пол месеци /8месеци. Може да ми кажите искуство од тие што веќе се 8 месец дали би можела да одам секој ден на работа, мислам дали ќе бидам способна во тој месец? Мислењее?