Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Ни со првото ни второво не сум купила трудничка. По дома во пижами, или тренерки додека можам да ѓи носам. Со првото термин ми беше во Јули, така шо од Мај месец не беше некој проблем, хеланки, широки блузи секако си имав после со фустани почнав, а сега сум со хеланка, блуза под газ широка, фустанче некое и хулахопка, не се замарам со купување, пари не ми се даваат за работи после така да ми стојат. Нешто имам, нешто сестра ми ми поддава и толку :D

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Фала богу ја фана работата во свои раце па да си ја средиш собата, ние завршивме со реновирање ДЕФ, и останаа ситни работи да се досредат.

За бањање на малото земи си коритце со средна големина, а внатре во коритото ја си ставав сунѓер , долг колку коритото, на него ставав тетра и врз него малата. Така ја бањавме неа, така ќе биде и со другово, само за грбчето коа ќе треба да го триеш ќе си го фанеш на рака ,триеш плакнеш и готово. А има и мрежички некои си купуваат, сега има голем избор за такви додатоци, шо и да одбереш нема да згрешиш.

Што им е на кутрињата ? Повраќаат ли многу ? Да не ви ги отрул некој не дај боже ? Знам како е да имаш милениче дома, Ние со сопругот имавме папагал, кој зборуваше многу. Ни умре малата коа направи 2 месеца. Еве година дена како го нема,јас уште во глава го слушам..

На Girl-Rabbit, viol и Vanessa9li им се допаѓа ова.
  3. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    1.364
  4. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Мешиња, денес бев на др, ми зеде брис, вагинално ехо и повеќе ме гледаше абдоминално. Леле кога го видов тоа срценцето :inlove::inlove::inlove: Во ред си е плодот според неделите, само сеуште е мн ниско, скоро до грло на матката. Ми рече мн вода да пијам, вика види го, само долу клечи стуткано :) после малку го размрда со сондата, почна да скока ама вели сака да се качи нагоре но не можи, требало да пијам мн течности за да му помогнам. Вика види како рипка и сака да се качи а се удира само во главата и не можи (се смее не се секирај не го боли). Така, продолжувам со утрогестан, фемибион 1 да допијам па одам на 2, и ми рече да лежам кога можам и да пијам течности. Според нејзините мерења се'е ок но сама ме упату во Плодност, за секкој случај за приската.Вие до кога сте го носеле ниско? Кога треба веќе да се крени? Таа рече за еден месец секако...Тоа малку ме загрижува...

На Vikk22, Tedyyy, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    18.511
    Гледам на гугл 13-14 недели бременост мешиња, и викам оти моето е мало се исплашив, после па си мислам секоја жена е различна, секое тело е различно и тука неможеме да се споредуваме со никоја,
    некоја е со стрии, целулит, некоја нема ништо, некоја е поголема некоја послаба, и сваќам дека тоа нее воопшто важно, најважното е бебето да е здраво и право и да го донесеме на свет најздраво, секоја мајка да има здраво бебенце. и да ви кажам цел живот се замарав за стрии , целулит , сега не ми е важно најважно ми е бебето. а јас да се породам и да заврши се добро ќе бидам најсилна , и од хепатитот ќе се излечам, и ќе ослабам, и ќе бидам најсреќната жена на свет затоа што на свет ќе донесам едно мало човече кое ќе ми ја смени смислата за живот! и ќе ми дава сила и снага за се! :angel:

На Vikk22, rainbowmama, betty oh и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Ќе биде, ти биди полна со позитивни мисли и енергија, универзумот сам ќе ти ѓи намести намести коцките :inlove: За меше не се секирај,и ја гледав така слики, ама тоа нема никаква врска, некои имаат големи мешиња некои мали, тоа воопшто не е загрижувачко. Ти опушти се и кулирај :*

На Girl-Rabbit и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Како тоа ниско ? Ваљда од коа се вгнездило таму си се наместило. Мене ми беа се горе и наопаку :D Која недела си ?

8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Мислам дека ја осетив бебка:inlove:
    Не сум сигурна дали беше тоа,ама првпат почувствував таква вибрација доле,како меурчиња,пепрутки:wasntme:2-3 секунди траеше.Здравје,ке бидне пак па ке знам дали е тоа-тоа.

@Veki4kaa и јас се грижев за мешето,гледав други слики со баш трудничко меше и тоа прва бременост и се загрижував.Др-от ми рече дека ниедна трудница не е иста,и се додека бебе се развива убаво,нема потреба за грижа.Јас сум висока доста,176,па тоа ме крие,плус имам широка карлица.
    Гали си меше и дур трепнеш ке си порасне:)

Зборевте за трудничка облека.Фармерките ме стегаат,ги носам откопчани,а купив едни труднички од ХМ,многу се пријатни.Неделава ке треба да докупам уште нешто за на работа.Зара има преубави фустанчиња за секој ден,баш се широки со А-крој,па ке искористам неколку такви за празничниве прослави што следат.

На Thallia, Lostinparadise, Martka и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Даа ,така треба да ја сетиш на почетокот :D Опушти се,и ќе дојде следното скокоткање:inlove:

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  10. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.474
    Допаѓања:
    22.739
    Да се пријавам..истеран успешен преглед и регистрирано срценце.
    8ма недела и веќе само труднички панталони носам..Дека втора бебпа,стомак мн побрзо се покажа.За првото до кај 12та си терав во истите алишта.

На rainbowmama, betty oh, Girl-Rabbit и 14 други им се допаѓа ова.
  11. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Денес сум 13 недела и 1 ден. А ниско е вгнездено да, вика скоро одма до грлото на матката ама требало да се крени нагоре само да пијам течности многу и да лежам кога можам повеќе :)

На Veki4kaa и Dikinzi им се допаѓа ова.
  12. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Сум читала дека косата треба да е поцврста и побрзо да расте бо бременост, така и беше во претходната бременост ама оваа буквално ми е страв кога ќе го пуштам тушот после ставање маска, паѓаат прамени. Ако сфатиш од што е или некој совет ти дадат сподели, јас не сум сеуште загрижена ама со оглед на тоа што знам колку тек ќе ми паѓа по пораѓај... може опасно да се издепримирам

На Dikinzi и srce-9 им се допаѓа ова.
  13. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    1.274
    Прекрасно е чувството кога ќе почнат движењата на бебенцето:inlove:
    Јас почнав пред една недела да го осеќам, наутро пред да станам и навечер. А денска на работа ме мавна два три пати и тоа силно дури осетив како болка малку
    Мало е ама незнам зошто така осеќам, а кога ќе биде поголемо :wasntme:

На Girl-Rabbit, Sexybaby86, Veki4kaa и 2 други им се допаѓа ова.
  14. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    1.274
    Па и јас имам така слушано но ете ми паѓа секој ден се повеќе, ако продолжи вака ќе останам без коса . (facepalm)

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Не се секирај, не е опасно, само малкуповеќе одмор, за некое време ќе го исполни цел стомак :D

На Girl-Rabbit и lavinija28 им се допаѓа ова.
  16. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Веќе некое време ме мачи едно прашање. Дали е точно дека секогаш првата бременост се носи до 40,41,42 недела? И дека е најубаво кога се раѓаат бебињата тогаш, бидејќи биле баш спремни за новиот свет.
    Мене ми е првенче и би сакала да се породам природно порано. 36,37,38 недела. Не дека нешто би ми сменило тоа во животот, но некако сум многу нестрплива да го запознаам моето малечко.
    Ова го слушнав од мои колешки. Не сакам да бидам погрешно разберена.

На Ms allways right, Girl-Rabbit и Dikinzi им се допаѓа ова.
  17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    18.511
    @dunika не се грижам веќе, туку едвај чекам на контрола да појдам неделава да видам дека сее во ред.
    И јас ќе треба да си купам некои труднички хеланки, Пантолони фармерки.
    Фармерките мои веќе ме стегаат.
    Само трењерки носам по дома и хеланки едни.
    А која недела си сега?
    Колку убаво што си ја осетила бебка, :inlove:
    и јас едвај чекам, ама ние сме мали до среда 13 полна правиме (fingers)

На mal.ecka, 0ли, Girl-Rabbit и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Не ..не е точно.Дека се по спремни бебињата да, инстиктот им е по развиен. Ама дека сите до толку касно одат, не е точно. Желбата ти е убава :D ама колку повеќе во мешко на мама, толку по убаво.

На Girl-Rabbit и Starlič им се допаѓа ова.
  19. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    @Veki4kaa денес ја почнувам 18та недела(fingers)17+1 сум.

На mal.ecka, 0ли, Dikinzi и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Не мила не е точно.
    И мене ми е прво и се роди во 35 недела.
    И нама ти кога сакаш оно кога сака.
    И јас сакав да поседи ама него му се брзаше па фала му на бога добар си е.
    И да знаеш дека нема ништо по убаво од природно породување доколку е можно

На dunika, Dikinzi, Girl-Rabbit и 5 други им се допаѓа ова.