Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Хеллоу мешиња. Јас денес добра сум... Вчера си легнав во 20ч до 00ч како топ сум спиела, до 1 бев будна, јадев и пак си легнав, до сабајле до 6ч спиев. Најавив на работа дека ќе идам до 01.12. И да ми го дадат тогаш одморот. Дека еден месец ми остана па и мрза ме фаќа, ама си викам ајде како издржав толку време, ќе помине и овој месец брзо. :o:
    Закажав за брисеви за на 5ти наредна недела. И мажето ќе дојде со мене да ја види мочлата. Машала сега и при движење многу повеќе ја осеќам. Ама ако, нека мртка. Сега сме 32+3.
    Уште сум на работа, пијам топло чоколадо. Си купивме и креветче, треба неделава да ни го достават до дома. Свекрвата дојде кај нас во саботата да ни помогне да се исчисти што треба. Леле луѓе како ми го светна станот. Јас бев на работа, тие дома со маж ми чистеле, средувале. Алав да и е. Треба да и купам нешто, да ја почастам.
    Ноќеска сум сонувала чепот ми паднал, и во исто време сум добила и трк на лекар, таа таму докторката само ме погледнала меѓу нозе и ми рекла рано е уште оди си дома. Јас нервозна сум си заминала, сум викала она мене ќе ми кажува рано било, знам јас кога треба да се породам :D:D

На Miss.N, ddevojce, Girl-Rabbit и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.717
    Допаѓања:
    7.645
    Во врска со возењето, од секогаш ме замарало да возам, ама сега особено мразам. 8 ми месец со толкав мев само се сецкам нешто додека возам. Сообраќајов во Скопје како да не е доволно хаотичен, уште стомак ми фали во него. Ај уште еден месец и јас да издржам, после ќе го чекаме бебуш на раат:inlove:

На Girl-Rabbit, crazylady, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  3. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Невидено нешто каков баксуз сум :@ Ништо не може да помине без компликација кај мене, ама баш ништо ;(
    Бев во петокот оставив крв за Хармони тестот, сите хромозоми. Ми се јави сега сестрата што ми зема крв, лабораторијата во меѓувреме престанала да прави испитување на сите хромозоми, туку само на трите најчести (Даун, Едвардс и Патау).
    :envy::envy::envy:

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Не е во ред тоа, и колку ти го наплатија? Знам и за деуги трудници што имаа проблеми со Хармони, мислам дека Нифти се постабилна фирма, постои опција да ти ги вратат парите па да си направиш друг тест?
    Не се нервирај, не си можела ниту да знаеш ниту да влијаеш, ќе се среди на добро сигурно

5. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Не живеам во Македонија, овде нема Нифти. Ќе го направат основниот тест, разликата ќе ми ја вратат.
    Буквално цел месец се малтретирав психички што да правам, дали амниоцинтеза или тест преку крв. Дури и закажав амниоцинтеза :!: па ја откажав и се одлучив за тест. Па уште недела дена размислување каде да правам, зашто има повеќе фирми па немаат сите иста процедура. Да бев поодлучна од старт немаше да ми се случи ова :devil: Да не зборам за тоа психички колку се измалтретирав сама себе додека рршив што и како да правам. Тоа е, сам себе го заебал :D
    Фала ти :f:

На Autumn_, mal.ecka и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  6. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Не ги прават бидејќи и да ги направиш, веројатноста за точност е 50-50. Затоа нема логика, само оди да си бараш попуст сега, бидејќи отпосле ти кажуваат.

На Autumn_ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.715
    Честиткии, баш ми е мило, со лесно до крај! :inlove:

8. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    И јас забушавам од старт со кревањето, мојата е 12+кг. Дури и претерував, ја држев со една рака на страна на кук, а со другата и топлев млеко, и правев за јадење, и сл. Си кажував дека така ги вежбам мускулите на рацете, дека цела сила потребна за кревање ја насочувам на мускулите на рацете и дека не го оптоварувам стомакот, секирајќи се само да не и наштегам на бебка во меше, зошто нали овај, мама није битна :mm:. Затоа сега не можам ни да се покренам без секавични болки, а не можам ни да спијам, нема таква позиција во која не ме боли нешто, само се менува локацијата. Најтопло ти препорачувам да намалиш со кревање колку што можеш повеќе, па дури и додека седиш, така препоните страдаат, а со стоечко кревање, кичмата. Да бидеме реални, и на нас ни е убаво кога бараат да ги креваме, ни покажуваат љубов и посветеност, ама последиците се пострашни отколку што замислував.

Поздрав до новите мешиња :hug::hug:

На Suzzicka, Girl-Rabbit, Dikinzi и 3 други им се допаѓа ова.
  9. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Ајде за некое време ќе си пишуваме во темите за мајки како сме ги заборавиле болките. ;):makeup:

На Queen8, Girl-Rabbit, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.609
    Дај боже, и јас така викам. Да сме добри сите, и бебенцата и мајките.

Јас дека имам поголема(малку) ќеркичка од вашите-3,5 години е и на почеток бараше да ја кревам и и објаснив дека не смеам, заради бебето во меше и се разбра без проблем. Ама мене толку тешко ми паѓа што не можам да ја кренам и ми фали тоа, и само и викам кога ќе го извадат бебето од меше мама ќе те држи во раце и ќе те крева цело време. И она душичка, на некое време ќе го спомне тоа со таков жар во очите што ми се кине срце, "нели мамо тогаш ќе ме креваш и ќе ме држиш во раце"  :):inlove:Души мили се, мене срце ми се кине што ја праќам кај свекрва ми, а она не сака некогаш, ама морав/м. Ама здравје само да е се добро, после се надевам дека ќе успевам и на двете деца да им пружам љубов каква што заслужуваат:inlove::hug::)

На Jana06, Miss.N, mal.ecka и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Јас сакала нејќела немам избор баш, 1 година и 3 месеца е, па сака у последно време во раце многу, оваа недела е кенкава ептен, душа ни извади..

На Andonia, Girl-Rabbit и flower30 им се допаѓа ова.
  12. Valickat@

Valickat@ Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    22
    Zdravo devojki da ve prasam dali nekoja se ima sooceno so lakuni na postelka dali ima opasnost nesto i dali ima sansi za predvremeno da se porodam sekako utre odam na transfuzologija da ispitam inaku sam 31+4 nedeli

13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.609
    Нормално, дете мало е. Не разбираат. Ама мора да се штитиме колку може.

На Dikinzi и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  14. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.291
    Допаѓања:
    28.054
    Jas imav od 30 nedela poveke lakuni, go iznosev do termin bez problem i go rodiv 4200. Vazno e samo da sledis ddimeri i da ti merat protok so dopler.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.461
    Допаѓања:
    7.009
    Мислам дека во последните два часа ги имав најлошите мигови таква силна болка во половината и стомакот немав досега осетено , сега малку ми помина болката се надевам дека ќе биде се во ред ноќва :sweat:

16. Valickat@

Valickat@ Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    22
    Sekako utre odam da gi ispitam pa ke vidime sto ke kazat a koj treba da mi mere protok so dopler maticnata ili na dr mesto ne znam kako idat tie raboti posto mi e prva bremenest fala ti mnogu

17. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.291
    Допаѓања:
    28.054
    Maticniot moze da izmeri, toa e eho samo gleda kolku protok ima od placentata do bebeto. Ako protokot e dobar, znaci bebe se hrani super i ne se strasni lakunite. Isto taka, ako bebeto e soodvetno za gestaciskata nedela, nema zosto da se sekiras, znaci ubavo raste.

На Dikinzi, Queen8 и flower30 им се допаѓа ова.
  18. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Јас имав лакуни на постелката (дознав дека ги имам ден пред пораѓај) и се породив 40 +3 а ниту еднаш немам правено доплер или како и да се вика ниту пак димери.. воопшто немам испитано такво нешто во цела бременост па ете си родив живо здраво и жилаво бебенце кое пред една недела направи 4 месеци ... колку повеќе знаете што се имате на постелката толку повеќе се плашите . Затоа свртете капа настрана и свиркајте си.. лесно ќе си поминете ако не знаете се...

На dunika, *malenavolena*87, green.eyes и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    1.364
    Да е живо и здраво бебенцето дај Боже сите да си дочекаат, ама мислам дека тој проблем не е баш така за занемарување,може многу лошо да биде за бебето доколку нема правилен проток и заради тоа во ова модерно време каде се сè гледа,се прати,со предходни индикации скоро секоја втора трудница прима клексани.
    Верувајте и испитувањето и боцкањето клексани не се ништо,во замена за тоа да се роди здраво и право бебето,кога лекот е тука нема потреба од плашење.. сепак на крај тоа е Господова работа

На Girl-Rabbit, Sexybaby86, green.eyes и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Valickat@

Valickat@ Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    22
    Pa bebe si e super spored toa sto gleda na exo odgovara si na nedelata