Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Valickat@

Valickat@ Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    22
    Da ti e zivo i zdravo sinceto pa dr me upati na transfuzologija da ispitame sekako me interesirase so sa tie lakuni kako posto mi e rizicna bremenosta i nrsko kako na stra pocnuvam da sam

2. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Dobro utro mesinja :)
    Jas neznam za vas ama mene poslednive denovi desniot kolk me iskina :/ na stanuvanje boli da lezam na desna strana me boli.... Koga ke legnam na grb pa ne e dobro za maleckata..... Pred nekoj den nekoja od vas imase staveno deka ke pocne da spie vo fotelja..... Nie doma nemame fotelja ama kako trgna rabotava zdravje ke si kupime izgleda :) isto i dolu prijatelkata me boli i mozam da mocam bukvalno koga sakam duri i na razmak od 15 minuti ako sakam...... Duri me fakja strav da ne slucajno mi se skratil cervix pa zatoa da osekjam vaka il mozda e najnormalno :?
    Uste nesto dali nekoja od vas ima kupuvano od ovoj sajt ii kako ste zadovolni

Прикачени фајлови:

Последна измена: 30 октомври 2019
    На Malataa@, Andonia, Sesil и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Болката во колк ќе си остане иста дур не се породиш, спас нема..а од кога ќе се породиш ќе почнат други болки ;) Цервиксот не е причина за често мокрење, него големината на бебето бидејќи притиска на мочен меур, и заради количеството на течности што го примаш,, нормално е толку да мокриш, телото работи 3 пати по брзо шо се вика во бременоста, и затоа толку чесѕо ти се оди во вц. Јас навечер одам на секој скоро 2 саати во вц, и тоа со полн до горе и ме боли, а ако сум испила повеќе одам и на помалку од 2 саати. Преку ден исто, редовно сум вц. А на кој начин те боли пријателката :D Те чеша или ?

4. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Јас имам нарачано 5-6 пати од оваа страна и да ти кажам многу сум задоволна. И коректни пред се и материјалот е многу убав, мек, памучни и после толку перења не ми мрднаа ни пижамите ни боденцата. Препорачувам(y)

На Sexybaby86, *malenavolena*87 и Dikinzi им се допаѓа ова.
  5. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    И јас имам купувано од тука, нема да зажалиш :)

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Ne ne.. Ne me cesa nego napred koskata me boli.... Verojatno od seto gore spomenato :) veruvam i jas deka seto e od tezinata na bebe ke izdrzi majka.... Ama deka ve citam tuka so cerviksite a mojot e meren vo 21va i do pregled imam uste 10 dena pa me fakja nekoja nestrplivost i prasanja mi se vrtat vo glava sekakvi :)

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Немој, немој да се поистоветуваш со друга трудница, сите сме различни, и сите на различен начин го носиме бебето, коската нормално е да те боли, мене ме болеше најмногу кога ќе станев од спиење, и кога требаше да стасам до вц ми беше тешкотија невидена од болка. Тоа е оти притиска доле, која недела си ? И на тоа мислите од глава речи им чибу :D И мене вчера ми се вртеше тоа во глава цервикс да не ми е скратен бла бла, па кој ќе чека до преглед, после преспав и ѓи испудив мислите. Само опуштено (highfive)

На Kate Rina 93, Andonia, *malenavolena*87 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Добар ден, мене никогсш не ми мерел цервикс, туку на секоја контрола брка прсти внатре да види матката нешто до кај е, дали е горе дали е доле, немам појма шо праи. Баш го питав мериш ли цервикс иако немам појма зошто ви го мерат искрено, стварно зашто ви го мерат ?? И он ми вели има ли потреба да го мерам викам не знам :| и почна да се смее и со лепенка проверува пх вредност на дунда :$ Инаку сабајле ме фатија два грчеви на мускулите на нозете леле истовремено умрев од болка сега неможам да одам. Магнезиум ми заврши треба да си земам. За у вц не зборувајте бебе удира баш у бешика и одма морам у вц, јадам на сред ноќ, срамна коска навечер ме боли кога легнам да спијам дека опуштам тело и ајдее. Не е страшно ќе се издржи се за бебушки.

На mal.ecka, Girl-Rabbit, 0ли и 7 други им се допаѓа ова.
  9. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Ај добро утро, одамна немам пишано, но секој ден читам:!:
    На работа сум, 9 и пол е саат, а мене веќе ми се плаче за спиење |-) Ништо, страшно, 3 години без спиење и уште 3 на повидок:|
    Трудноча се тера се надевам во ред сме и двајцата.
    Киселините и болките во желудникот веќе ме донесоја на работ на лудило и депресија . Земам понекогаш рупурут, земам и сода, но се е со слаб ефект. Ако се.напијам па кисела вода, после имам страшна болка во желудник, буквално гори пожар внатре:(
    Едвај чекам да се породам, ете тоа е лекот. Од друга страна пак убаво ми е сите да ми одат по г*з:$ Некогаш ме фаќаат и паники за големата, многу е љубоморна на други деца, па си велам да ја погалам додека е сама уште малку :l: Секој ден се трудам максимално да и се посветам, паркови, шетање, читање сликовници, играње итн. Не знам за колку од ова ќе имам време после, затоа користам сега.
    Бебево по мрдањето ќе да е се уште карлично, 33 недела сум, аман нека се сврти, не сакам ни да се замислам поинаку, ама тоа е, да помине само во ред.
    Има ли некоја што цела трудноча се занимава со кандида? Никако да ја решам:@

На mal.ecka, Autumn_, Lorins и 6 други им се допаѓа ова.
  10. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Фала и ти да си дочекаш... и Не плаши се .. се ќе биде ок... и ти ќе си ја истераш бременоста до крај и ќе си го родиш живо и здраво бебенцето... ете кога веќе те упатиле да испиташ тоа не плаши се.. испитај за да бидеш посмирена да не се плашиш толку...

На Valickat@ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Фала фала.. да си дочекаш и ти... тоа да упатена сум за сето тоа .. за клекасани и ред други работи но ете мене матичниот не ми ни кажа за лакуните.. може и не сум ги имала тогаш кога сум идела кај него.. но не ме ни пратил да испитам димери може немало потреба.. секоја втора недела си идев на преглед кај него плус и во ремедика кај Стомнаровска.. ниту таа ми кажа за лакуните.. во државна и тоа во 40 + 1 др Гиревски ми кажа... го прашав дали е страшно ми рече не е страшно постелката е зрела 3 степен ти за некој ден ќе се породиш.. и така се деси. За два дена после тоа јас се породив. Но имаш право како што е Господ никој не е.. негова била вољата да си биде бебушов ок .. колку и да сум примала клексани и ред др работи ако тој решил да ми го земе ќе го стори.. па фала му нему јас денес имам полни раце и полно срце...

Последна измена: 30 октомври 2019
    На Lorins, Girl-Rabbit, Ann.loves.you и 2 други им се допаѓа ова.
  12. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    28ma sum :)
    Fala na ohrabruvanje :) i jas obicno gi brkam losite misli eve vekje i ovie se na pat da zaminat :D realno denot mi se sostoi od rabota od 8 do 4 so pacienti cel den na stol.... I posle ko ke dojdam doma sakam samo da si lezam.... A koga e vikend i sme doma kaj tato nisto ne me boli mozam da setam po prodavnici ehehehe..... Mozda pocna i da ne mi se odi na rabota pa si baram zakacka kao nesto mi e za da si sedam doma (ne deka ke sedam).... Ti koja nedela si?

На Lorins, Girl-Rabbit, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Мајки ај олабавете малку, па сите идеме на доктор и тоа не кај еден, скрининзи правиме, триста чуда, знам дека треба да бидеме претпазливи но за такви работи и испитувања како што се д-димери па мислам дека повеќе од нас се разбираат докториве и во право беше мојата матична кога ми кажа клексаниве како мода станаа, не се споредувајте, секоја бременост е различна.... значи тие гледаат на ехо, лакуниите или како и да се викаат ги гледаат на ехо, после тоа гледаат како напредува бебето, која недела си и ред други работи па според тоа ќе отценат дали треба да се испитувааат и кога да се испитуваат ...

На Lorins, Dikinzi, Cherry333 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Јас имам земано шпилхозни и супер им се. Многу убав памук, не се собраа при перење и сушење во сушара. Ниту па обледеа.

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.717
    Допаѓања:
    7.645
    Мојот цервикс никогаш не е мерен, 32+ сум 8-|. Следна недела на преглед ќе му спомнам, а може и веќе сам ќе му текне на докторот. Ама јас си се тешам дека и на абдоминално ехо гледаат ако има некои индикации, па порано мерат така. Ни на скрининг не ми мереле, ништо бре:wasntme:.

На Girl-Rabbit, Sesil, Vanessa9li и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.609
    @Cherry333 сега па ќе ти рече и не е страшно ако е скратен;). Тоа порано го гледаат, за да не дојде до предвремен пораѓај. Уживај сега.

Здраво,
    Денес ми е толку страв, ќе одам на ГАК. Последниот пат таа сестра или докторка што ли беше како ми збрца рака, мислев во гуша ми ја стави. Денес да идам на цтг и ехо(препорака од матичната). А неколку дена имам менструални болки и се плашам. Ем од тоа што ќе се бафтам таму којзнае колку време ем што ќе ми речат.
    Само молам Бога да е добро се.

За прегледи и што треба/не треба да докторите си знаат. Ама па и они некогаш се контрадикторни. Гинекологот кај што одам ми рече да не проверувам скриен шеќер. Кога во 30та недела бев на ГАК ме прашаа за резултати од скриен шеќер им кажав не правев. Се погледнаа сите и ме прашаа "зошто"? Па викам така рече докторката. И пак направија некоја фаца, во смисла требало. Затоа се нервирам кога исти доктори имаат толку контрадикторни совети за нас трудниците. Ама тоа е. Битно ако рече доктор, подобро да се направи прегледот отколку да се мислиме што и како.

Имајте убав ден:f:и wish me luck today:hug:

На Lorins, Girl-Rabbit, green.eyes и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Знам, и ја имам желба само да лежам со мажот ми како порано, да гледаме филмови и да грицкаме глупости :D ама не иде така, морам по дома да средам, па после да ја земам малата од градинка, да трчам по неа, плуа нешто кенкава неделава е, и така во трчање ми минат деновите, и желбата да дојде вечер и да легнам да спијам. Знам оти не ти се оди на работа, и преку глава ти е се, ама гледај колку можеш повеќе издржи, зошто после трудничкото да не ти го скратат, па со бебуш помалку месеци дома ќе поминеш. Стегни заби,ја би ти препорачала да издржиш со 38 недела на работа. Се чинат како многу ама брзо ќе поминат ќе видиш. Сеа уште малце еуфорија за нова година, па после сигурно ради некој празник дома ќе бидеш слободна, и оп дошло времето :D Иначе јас сум 26+2 :inlove:

На Lorins, Vanessa9li, Girl-Rabbit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Аман бре жено што стори :D Се порано те фанало тебе, и грчеви и срамна коска :D Со првото грчеви и срамна коска после 33 недела ме фанаа, да не се подречам јас сега пу пу пу...:D А каква е таа пх на дунда бе ? Прв пат слушам јас..иначе цервикс си мерат стално докторите, само што не кажуваат, затоа што нема потреба од тоа да се спомнува. Ако им се каже дека имате контракции, прво нешто што прават мерат цервикс, и викаат само дека е се во ред, евентуално некоја добра душа да е,па да каже должина негова :D Со намален цервикс, потребно е лежење до 36 та недела минимум. Ако е намалено може да дојде до предвремено раѓање,мада и не мора да значи, има жени со скратен појма немаат па носат и над термин а и обратно. Се е господова работа:l:

На Vanessa9li и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  19. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Мила ,пак да ти повторам, немој да се грижиш и паничиш, само по лошо си правиш. Те молам опушти се малце, утре кога ќе се породиш ќе си речеш туу за што се стресував без потребно. Ајде малце опуштено :*

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    370
    Добар ден мешиња.
    Сега доаѓам од доктор. Конечно бев на преглед. 18+4 сум. Докторов рече изгледа дека е машко . Фала богу се е во ред.

На 0ли, dunika, Vanessa9li и 6 други им се допаѓа ова.