Duso sekoja si e individualna za sebe..ako nekoja druga nemoze da odi mozebi tebe bremenosta ke ti e okk.sepak ti si na picetok na bremenost od kaj da znaes kako ke ti tece ponataka (daj boze se da bide okkej kako so treba) ama nemozes da sw potpres na iskustva nadrugi bremeni zeni zatoa so sekoja si e prikazna za.sebe
се зависи од бременоста.јас пред 4месеци се вработив и веке сум на боледување.12 недели сум но крварев и тоа е .морам да лезам
како што ти кажаа и феминките пред мене, секоја бременост е индивидуална...еве јас на пример сеуште одам на работа во добра сум форма , бременоста ми е супер , се си е во ред...планирам да одам на работа уште 1 до 2 недели и после да одам на породилно....терминот ми е средина на март...
Женски вака од прилика сум околу 9 недели сега сум на контрола после 15ти,сакам да ве прашам поискусните мамички или поголемите со месеци,мене ми е прва бременост и верувајте дека немам ни мајка ни свекрва ни никој да ме упати ,било како само на вас се потпирам за било што редовно ве читам од време на време имам некои болки бодежи пецкања кај јајниците,и околу стомакот нормално ли да не се плашам и имам промени на градите има денови толку многу ме болат што неможам прслук да носам од болки,има денови мн помалце како пред добивање многу ви сум благодарна и се најубаво на сите ве гушкам
најлошо е кога немаш подршка од некој близок како мајка за да те упати каде што е најдобро.. и јас имав болки во јајниците како за добивање и сега ги имам понекогаш не се толку чести ама ме болат и кај стомакот понекогаш ретко не се плаши и за градите тоа е нормално само што мене не ме болеја до токлу како што викаш ти
Duso ne grizi se ti si vo rana bremenost i sosema e normalno da osekas bolki vo jajnicite gradite i stomakot,isto kako za pred dobivanje...site sme gi imale tie bolki na pocetokot i nema so da se plasis..ponatamu ke ti isceznat pa pak ke ti se javat grcevi u stomak ..ke imas niz cela bremenost i ke gi osekas..ona so e bitno da go znaes e da ne se mnooogu jaki neizdrzlivi ..togas treba da posetis lekar..a onaka blagi (slabi)i cesti vo red e..jas gi imav mnogu cesto na pocetokot na bremenosta..uzivaj si slobodno i ne se sekiraj..bitno ne krevaj tesko ne se opteretuvaj i zdrava ishrana izbegnuvaj stresovi i nervozi..so lesno da si ja nosis bremenosta.jas se izv za lat i dolgiot pist ama mnogu mi se pravi muabet deneska
Здраво Тигарче, ич да не се секираш имаш некој сличен на тебе . Јас исто немам кој да ми кажува, ама се снаоѓам вака по интернет страни, форуми и прашувам други некои мајки околу мене. Што се однесува до болката во долниот дел од стомакот, не знам дали е баш иста но и јас ја имав, само на почетокот. Забележав дека ми е при нагли движења (уште не бев навикната на новонастанатата ситуација). Прашав на доктор и ми рекоа дека се е во ред, да пијам магнезиум. Сега е најважно да се опуштиш и да не се секираш ама баш за ништо. Со лесно да си ја износиш бременоста.
Здраво трудници, Гледам дека овој месец има многу нови, честитки нека ви е со среќа. Дали има некоја новост, дали некоја од вас што е на ред се олеснила? Еве јас цел ден лежам немам сила ич во последно време многу сум омалаксана, не ми се спие ама и воздух ми снема ако малку се уморим.Има време за тоа мислам ама кој знае све тоа е работа на хормоните. Еве веќе 3 дена имам и ужасни киселини, и главоболка имам многу, мислам дека ми е заради нискиот притисок.Порано не сум пиел кафе нејќам ама еве една недела почнав да пијам по едно нескафе зашто се плашам да не се онесвестим имам и вртоглавица. Идната недела сум на контрола па ќе се консултирам и со гинекологот. Бебето многу добро сега го чуствувам како мрда многу активно бебе е, душо моје Поздрав до сите имајте убав викенд
јас еве веке 3 дена не го осекам толку да клоца вчера едно 2 минути и толку еве денеска го немам ич осетено незнам што да направам ниту пак што да мислам а тек за 2 недели сум на контрола што мслите вие помогнетеми што да направам
Феминки 27 недела сум и ме фаќа од вчера некоја нервоза, досега сум била смирена и сталожена ама нешто со мајка ми се попречкавме и незнам дали е поради тоа или нешто друго ама и на маж ми му се развикав денес. Плус тоа од синоќе имам некои болки во стомакот те на една страна те на друга едвај да се наместам, а еве и денес се трудам да не се вознемирувам ама тешко ми оди,што да правам со нервозава?
Јас 23 недела сум а воопшто го немам осетено досега (( пред 3 дена бев на ехо се беше ок но сум многу загрижена. Дури се поболев околу ова.
I jas sum deveti veke sum pri kraj ima denovi kade mnogu slabo ja osekam pa i jas se otepuvam od misli... ama zatoa ke go razmrdam malku stomakot i ke se razmrde pa ke mi olekni na dusata..probajte i vie,so koka kola cokolado razmrdete gi meskovcite... cacuvche bez nervoza duso,izvini i se na majkati gusnija i ke ti olesni... nemoj da se nerviras,isto i na mazeto ti.... jas koga sum nervozna mu velam na mm da me ostavi sama da si zboruvam dodeka ne se iskazam i da mi olesni.da ne mi se mesa vo monologot (zboruvanje sam so sebe hajaha).i ke mi pomine...se izv za lat od mob sum
babyane18 има денови кога помалку ги чувствуваме нашите бебушки.Да речеме можеби во моментот ти си била во движење и не си го осетила кога клоцка.Немој да се грижиш. Cacuvche еден ден мм ме праша добро нормално ли е во бременост да си толку нервозна а мојот одговор беше-биди среќен што е олку...можам и повеќе ако сакаш ти Нормално е да бидеш нервозна,хормоните моментално лудуваат. iki26 ако ти е прва бременост можно е да не го осетиш или пак да не ги распознаваш движењата.Сигуно барем по малку мрда,може да осетиш како некое бранување внатре во стомакот. Инаку ние сме си добри.И мојава бебушка овие 2 дена е многу мирна. Луѓе едвај чекам да се олеснам,навистина ми станува многу тешко,поготово спиењето и киселините абре ме убиваат.Се шегувам со моите-дедо ми е роден на 10 февруари па си велам ајде да се погоди на ист ден да чекаат роденден со правнучето Секоја вечер кога легнувам чувствувам како ме боли кичмата па си велам ајде можеби ова е денот но...ништо.Само се молам да не ме фатат болки или да ми пукне водењакот кога мм е ноќна смена,што ќе правам,кого да викам да ме носи во болница а кој да остане со син ми дома
Фала ви на сите за поддршката и за информациите кои ме интересираат знаете кога нешто незнаеш поубаво да си прашаш и сега веќе ми е полесно после вашите совети,имајте убав викенд сите уживајте со бебушките одмарајте ве поздравувам и гушкам
Samo da vi kazam deka me hospitaliziraa na infektivno poradi visoka temperatura. 39 mi e i plus mnogu kaslam. Mi stavija infuzija do Lendacin analgin i bedoksin. Dali Lendacinot e mnogu steten vo bremenost? Ve molam za mislenje. Izvin. Za lat od mobilen pisuvam
во вторникот кога бев на контрола бабицата ми рече ако не ме фатат болки до 14.феб. на 15.феб. че морам со провокациа да се породам? дали некоја што се има така породено че сака да ми напиши како оди таа процедура и дали брзо се отворила ? пукнав од страв пред распагање сум
zalosna јас исто како ти сега поминував со првото термин ми беше 16 март , а се породив тек на 25 Во сабота ме примија во болница ми ставија провокација , да почнам да се отварам и тек тогаш почнаа и болките ... на почеток се трпеа , после примав нешто за да се намалат болките.. Во неделата на пладне бев 3 см отворена и добив епридурална . После ни болки ни ништо не осеќав ,и во 20 ч се породив . Ајде со лесно и чекаме убави вести
денеска бев на контрола бебето си е ок ми рекоја вечерва да имаме односи со мм и 15 мин да полежам со перниче под газ.. ако не ме фатат болки до вторник во 9 сабајлето да се нацртам на болница да ми стават чепче долу и на секој 2 сати да ми стават така чепчина додека да почам да се отварам и после тоа преку вена.ми кажаа дека било многу болно со чепче и ставањето а и болките после ама морало прво со чепче да пробаме и ако неможам да издржам че ми ставеле несто против болки (како што пиша ти горе) и морав да потпишам за чепчето..ми спомнаа ако не функционира ова сето че морам да царски
^Мене малку ми е нејасно со ова (однос да имаш) каква е поврзаноста,мислам дали помага во отворањето или од тоа ќе добиеш породилни болки.Едни вака други така велат...?Па ако може некој да ми објасни...