1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Ти верувам, и ја поминав низ слично :*:hug: Сега мозок на пасење, и уживање со бебчо :*

2. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Среќна годишнина и повише румба думба :D:D

3. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Женски, да ве прашам, прв пат вака ми се дешава, неколку дена по ред, додека јадам, за време на јадење ми се креваат цревата, не јадам обилно, ама знам понегокаш и обилно да јадам како на пример орееска појадокот, си викам ај ќе помине, бебе веќе притиска на желудник па нормално е. И само што се најадов, немаше ни 30 сек, сетив хранава почна да сс враќа, седнав почнав длабоко да дишам за да се амирам, ама не помогна, станав ј едвај стасав до судоперот. Цела се олеснив, се што јадев отиде..си реков за што готвев. Легнав преспав се смири, станав ѓубре да фрлам, пак црева ми се кренаа, малку нескафе се напив и сеа сум така така...на некој друг вака слично му се има десено ?

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  4. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Kolku ljubov ima vo tvoite postovi :) sekogas gusnati zdravi i srekjni da ste
    :*

На Girl-Rabbit, bella.gk, Only1 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    И јас чувствувам вртоглавици неколку дена.. И се чувствувам како омалаксана.. Немам сила за ништо... Се што ќе почнам по бавно го извршувам... Силата ми се намали..
    Дали треба да почнам да одам на преглед кај докторот таму кај што ќе се пораѓам?

6. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Девојки оваа тема ми е поактивна па ете и тука ке прашам , дали промана на бојата на вагиналниот исцедок секогаш значи инфекција ? Денес ми земаа брисеви и уринокултура, два пати пиев антибиотик досега за уринарна инфекција , сега и вагинално проблем , збунета и исплашена сум мн , 15+2 сум , иначе и мокрачата ми беше матна но тоа го препишувам на бубрезите имав мака со песок , пиев пролом вода па може се размрдало , ве молам за совет додека ги земам резултатите .

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Мислам дека не е баш така црно-бело со доењето, и дека форсирањето доење се исплати, ама секако секој си одлучува. Сакав да кажам каков контраст беше моето, од бебе што со месеци не знаеше убаво да цица, со 100 проблеми ама издржав д го дојам, до бебе што толку убаво после си цицаше, мераци. Не осетив заби растење, 100 вируси лесно поминати на града, секоја ама баш секоја плачка можеше со цице да се смири, успивање без нишање, не мислење на ужинки, ама многу ми помогна тоа што го доев, не знам што ќе правев ако се откажев рано а исто викав што дека го дојам изморена и фрустрирана, ама навистина ме награди после

На Sofi.ja, Girl-Rabbit, Ms allways right и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    7.644
    Матна мокрача не мора ништо да значи. Можеби не си пиела доволно вода деновиве. Исто и исцедокот не значи инфекција. Ако мириса лошо, има друга боја освен бела или проѕирна и те чеша можеби значи нешто, ама вака чекај си резултати па ќе видиш.

На Girl-Rabbit, Dikinzi и Milicka* им се допаѓа ова.
  9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Кој имаше неќна проблеми со повраќање ? Да не вртам назад немам сила..нека каже како помина, и за колку време се смири ? :envy:

10. Pocahontas9

Pocahontas9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2018
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    89
    Женски, како да ја намалам потребата за благо? Чувствувам вина кога јадам...ајде 2 коцки чоколадо не е ништо но јас не запирам на две и тоа повеќе пати во денот си каснувам...

11. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.715
    Можеби имаш силни киселини и тоа те тера на гадење и повраќање. Се’ зависи од организам, пробај со јаболко, кисела вода, ладно млеко, непечени бадеми или бисквити, може да ти помогне и чај од камилица, Рупурут или Гастро гард, Против гадење Антиметил помага, на база на ѓумбир е, но кај секој различно делува одреден производ, чај или лек. Експериментирај и ќе видиш што ќе има ефект кај тебе, но најдобро консултирај се со доктор, да не зимаш лек на своја рака, освен да пробаш со храна да санираш.

На Lovelybaby<3, Недопирлива5, Aleksandra9999 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    Јас сум 16+5 и уште маки мачам со гадење и повраќање. Ми ги препишаа антиметил ама не ми препорачаа да ги пијам и не сум земала ништо, си трпам за жал.

13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И мене ми ги дадоа и ги пијам веќе 2 недели ама ништо. Се мислам да прекинам пошто не ми прават никаква разлика. На база на ѓумбир се и си викам боље чај од ѓумбир да си направам него апчиња да пијам.

На Girl-Rabbit, Dikinzi и strelkata им се допаѓа ова.
  14. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Јас по едно чоколадо дневно јадам. :D
    Ништо не ми е хахаха
    Бебуш исто ужива да крка :D:D

На Филотеа, Girl-Rabbit, Dikinzi и 5 други им се допаѓа ова.
  15. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Трудници, колку течности пиете на ден?

16. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    Јас на сила бутав и чај од ѓумбир, и од ментол, и од нане, и крекери солени..... Ништо.... Едноставно ми се лоши и тоа е. До кај 13та недела беше полошо, сега е подобро, помалку повраќам ама си осеќам мачнини цело време.

На Girl-Rabbit, Dikinzi и Jana06 им се допаѓа ова.
  17. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    Јас многу слабо. 1-2 чаши вода на ден, едвај.

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    7.644
    Само вода, и тоа многу. Над 2,5 л дневно сигурно..

На Girl-Rabbit, Dikinzi, Jana06 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    некни вечер така, каснав повеќе благо од спиење станав се испразнив од киселини од нз и јас од што беше.. се исплашив малку.. после по 5-4 саати повторно се испразнив цела се изнаповракав.. се ми се врати од желудник.. зошто и јас нз..

20. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Денеска проверив крвна слика 104 хемоглобин со 4ка железо, др ок си беше и низок шекер за чудо :) обично ми е нормален сега испод нормала :) за киселините гастрогард ми даде општава матична и за железото некои таблети за џвакање не се секавам како се викаа, утре ке ги земам тие.. така да си велам ке се накренам :)