Имам уште едно прашање, сега сум 13 нед. И 5 ден (но ете ми кажаа дека сме како за 14 недела демек понапредни). Денес имам некои болки во долниот дел или кај јајнициве, не знам.Повеќе од лева страна, и малку и кај левиов бубрег како да осеќам Дали ми има во стапалава достудено појма немам, си се тешам дека матката се шири. Дали сте имале чувство кога мокрите, на почеток или на крај да ве заболува или пецка по малку кај јајниците?Брис и мокрача ми се ок , се мислам да не притиска бебево на меурот. А и понекогаш (ама не секогаш), кога станувам ме заболува долу кај јајниците, како да ме влечи нешто. Некои искуства околу ова?
Не не ,не е до киселини, уште кога јадев.ми се повраќаше, ама викам ај ке помине, кога се најадов за нњполна минута се вратив назад, и после 4-5 саати ,сопругот си дојде пак пивратив а чај од камилица се напив само. Пред малку се напив активен јаглен и линекс, се подсмири.
Zdravo majki,sakav da ve prasam dali nekoja znae posle carski rez kolku e nrmalnata gramica na De-dimerite?
Нормални ли се грчеви и боцкања доле скроз на кај јајниците? Досега немав ништо од вчера ми е вака ама не стално. Од се се плашам веќе...
Боцкањата може да бидат од настинка, но и од ширење на матката. Биди затоплена добро, за секој случај. Иначе, вообичаени се, кога се издржливи.
Која недела беше ти Векичка? Јас баш вчера имав прашано за ова, јас утре влегувам во 14. Вчера скоро цела вечер така осеќав, како јајниците да ме вртат како порано кога ќе бев преладена и се исплашив. Не на периоди туку некој сат константно. Не беше неизржливо ама само на тоа мислев. Денес помалку, ама мн често ми се случува кога станувам , се превртувам во кревет или ако ми дојди да се истегнам( иако мн внимателно го правам тоа) и ме заболува како нешто внатре да ми се изместува . Баш мислам имам читано по темава дека и на други трудници им било така. Па искрено се надевам дека се' е во рамките на нормалата, тегнење на матката.
@lavinija28 13+3 сум , ја ситнам 14 Еве што најдов на систина па си се тешам. Нека е на арно кај сите , нека не чува Господ сите.
Дали смееме да се мачкаме маст? Се потегнав по нешто високо, ми се истегнала некоја жила и ме боли странично и позади на грбот.
Досега би требало да ти помини гадењето, јас само првото тромесечие имав проблеми со повраќање. Јас ни 1 л не пијам, ич не можам знам дека е корисно вода ама немам навика.
Јас пијам повеќе од 3литри на ден само вода. Не рачунам тука супи, смуди, кисела вода.. Ама и претходно пиев многу вода дури и повеќе
Од 18 до 22 се прави втор скрининг? Мене Бојаџиев ми рече само да отидам на контрола 18 недела ама за скриниг не ми спомна ништо. Колку време трае цел скрининг?
Мешиња како сте?? Гледам многу нови мамички, честитки до нив Сега од другава страна, со празно меше е многу убаво...освен ноќите, тоа се слатки маки така се станува мајка... Да ве посоветувам да се изнаспиете и да си имате лесни денови.. Темава е посебна, период кога имаш повеќе време за пишување и да признаам на моменти фали мешко