Па некои викаат од 18 до 22, некои од 22 до 24.. Најубаво е од мислам средина 21-22 да си направиш, таман ќе ти дојде после 18 следниот преглед. Инаку трае, па што знам 15-20 минути. Кај мене толку траеше. Мерат детално некои параметри. Може и зависи времетраењето од тоа бебето како е наместено. Мене ме тераа да шетам малце додека го правев за да се намести поубаво..
И јас се надевав и само си ги броев деновите до 14та недела ама ете ми трае уште. Дома не толку, ама на работа повеќе ми се лоши. Среќа барем најтешкото го поминав, кога немаше ни 1мин а да не ми е лошо, бев дехидрирана, бледа, без енергија, со константни нагони...... се осеќав премногу лошо  сега ми е подобро, се молам и бебче да е добро (злато мајкино) Имам грижа што неможам да пијам вода, порано пиев по 2-3 литра, а сега едвај 2 чаши.
Еве пак јас со мојта паника.Кога ќе станам осеќам како притисок во вагината,како да ми тежи незнам како да ви опишам исто како тешко го осеќам мешето кога ќе станам имам како тапа болка од тежина.Дали е сето ова нормално? 29нед.
Можеби малку ќе звучам како да те карам, ама наместо што пишуваш во труднички муабети можело да се консултираш во тема Доење, ќе ти помогневме сите со совети и бебуш немаше да биде сега на Ад. Во таа тема многу жени полни со искуство, и сето тоа што го спомна што ти се случувало не било знак дека немаш млеко. Само требало да бидеш упорна. Жив и здрав да ти е бебушот, а бидејќи сте ептен тазе и штом цицало бебето сеуште имаш шанси да го вратиш на доење, само пиши.
Zdravo . Dali preporacuvate 1 skrining vo drzavna ili da zakazam kaj privatniot moj ginekolog. T.e jas veke zakazav drzavna no se mislam dali kazuvaat kako sto treba ili voopsto ne ni te poglednuvaat a nabistina mi e bitno sto ke mi kazat. Nexnam dali da si prexakazam ili da odam drzavna. Fala mn.
Секако , нормално е..како минат неделите, уште повише ќе ти тежи, и ќе се осеќаш како да имаш краставица доле заглавено Ама тоа е..ќе си издржиш
Болки во грб не, тоа од коа ќе се породиш ќе биде бетер, моментално во половина т.е. во лев колк имам. Болките се нормални, не правилно седење, стоење, рецепт за нив нема, освен со здравје да си ѓи носиш Од коа ќе се породиме ќе биде полошо, доење, нишкање, собирање играчки и така натаму. Ама за некоја година ќе поминат
Ако имате средства најубаво на приватно, ако не..тогаш одете државно. Во државно е гужва, ќе чекате долго време, ќе ве прегледаат за 5 мин и толку, а на приватно може ќе имате преглед од 15- 20 мин. А верувам и во двата случаја дека ако има нешто докторите би ти кажале.
Мешиња кажете лек за вртоглавица.. од кога станав од спиење уште имам мислам дека секој момент ќе се струполам на земја...
Девојки, што вклучува првиот преглед после позитивен тест? Дали е тоа вообичаено земање крв, ехо и вагинален преглед, дали сите три процедури или само нешто од сето ова...?
Јас после тестот на своја рака испитав бета. После во 6 недела и 3 дена бев кај др, го виде резултатот о бетата,ме гледаше вагинално и се виде сакус, точкичка и срцето се слушна Тогаш ми даде само да испитам крвна слика, по некој ден ги виде резултатите и следно ми кажа во 13 недела да појдам.Имај си Лесна бременост
Jas bev i vo drzavna i vo Remedika, iskreno nikakva razlika nemase. Na GAK vlegov 20min posle zakazanioy termin, ubavo se izmeri i merkite bea identicni so tie od Remedika, samo sto ne plativ nisto i vednas krv mi zemaa za priska na GAK. Jaj bev kaj dr. Natasa Ilieva, mn fina i korektna. Pa sega kako sakas taka
Како сте денеска идни мамички? Јас сум малку загрижена, бебенцево утрово малку го осетив неколку движења кратки и толку, цел ден ништо ниту сега. Чувствувам по малку болка во долниот дел на стомакот и кичмата. Чудно ми е зошто се намалија движењата одеднаш Прегледот е многу далеку... Офф
Немој да се грижиш има некои денови такви, сум приметила и јас кај мене, ќе видиш уште утре ќе почне да тропка ако не и вечерва јас само ди бројам денови и само молам господ што подолго да издржат бебиве, од утре 26та недела... некако споро ми поминуваат