Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    7.644
    Па некои викаат од 18 до 22, некои од 22 до 24.. Најубаво е од мислам средина 21-22 да си направиш, таман ќе ти дојде после 18 следниот преглед. Инаку трае, па што знам 15-20 минути. Кај мене толку траеше. Мерат детално некои параметри. Може и зависи времетраењето од тоа бебето како е наместено. Мене ме тераа да шетам малце додека го правев за да се намести поубаво..

На dunika и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  2. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    И јас се надевав и само си ги броев деновите до 14та недела :D ама ете ми трае уште. Дома не толку, ама на работа повеќе ми се лоши. Среќа барем најтешкото го поминав, кога немаше ни 1мин а да не ми е лошо, бев дехидрирана, бледа, без енергија, со константни нагони...... се осеќав премногу лошо  сега ми е подобро, се молам и бебче да е добро (злато мајкино) :inlove:
    Имам грижа што неможам да пијам вода, порано пиев по 2-3 литра, а сега едвај 2 чаши.

На Dikinzi и crazylady им се допаѓа ова.
  3. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.460
    Допаѓања:
    7.004
    Imate li problem so bolki vo grbot i kako se spravuvate so bolkata

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kukle1

Kukle1 Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2019
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    66
    Еве пак јас со мојта паника.Кога ќе станам осеќам како притисок во вагината,како да ми тежи незнам како да ви опишам :| исто како тешко го осеќам мешето кога ќе станам имам како тапа болка од тежина.Дали е сето ова нормално? 29нед.

5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Совршено нормално, бебе тежи и притиска :)

На Dikinzi, Tedyyy, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  6. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.291
    Допаѓања:
    28.051
    Вистина е? Мене точно ми е 8):D

Прикачени фајлови:

На Andonia, Филотеа, Jana06 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    7.644
    Мене не ми е според моите пресметки..

8. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    И мене ми е точно :*

9. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    698
    И кај мене се погоди точно :)

10. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Можеби малку ќе звучам како да те карам, ама наместо што пишуваш во труднички муабети можело да се консултираш во тема Доење, ќе ти помогневме сите со совети и бебуш немаше да биде сега на Ад. Во таа тема многу жени полни со искуство, и сето тоа што го спомна што ти се случувало не било знак дека немаш млеко. Само требало да бидеш упорна.
    Жив и здрав да ти е бебушот, а бидејќи сте ептен тазе и штом цицало бебето сеуште имаш шанси да го вратиш на доење, само пиши.

На Andonia и Autumn_ им се допаѓа ова.
  11. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Zdravo . Dali preporacuvate 1 skrining vo drzavna ili da zakazam kaj privatniot moj ginekolog. T.e jas veke zakazav drzavna no se mislam dali kazuvaat kako sto treba ili voopsto ne ni te poglednuvaat a nabistina mi e bitno sto ke mi kazat. Nexnam dali da si prexakazam ili da odam drzavna. Fala mn.

12. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Секако , нормално е..како минат неделите, уште повише ќе ти тежи, и ќе се осеќаш како да имаш краставица доле заглавено :lol: Ама тоа е..ќе си издржиш :D

На Kukle1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Болки во грб не, тоа од коа ќе се породиш ќе биде бетер, моментално во половина т.е. во лев колк имам. Болките се нормални, не правилно седење, стоење, рецепт за нив нема, освен со здравје да си ѓи носиш :D Од коа ќе се породиме ќе биде полошо, доење, нишкање, собирање играчки и така натаму. Ама за некоја година ќе поминат ;);):D

14. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Ако имате средства најубаво на приватно, ако не..тогаш одете државно. Во државно е гужва, ќе чекате долго време, ќе ве прегледаат за 5 мин и толку, а на приватно може ќе имате преглед од 15- 20 мин. А верувам и во двата случаја дека ако има нешто докторите би ти кажале.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Мешиња кажете лек за вртоглавица.. од кога станав од спиење уште имам мислам дека секој момент ќе се струполам на земја... :drunk:

16. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.311
    Допаѓања:
    16.454
    Девојки, што вклучува првиот преглед после позитивен тест? Дали е тоа вообичаено земање крв, ехо и вагинален преглед, дали сите три процедури или само нешто од сето ова...?

17. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Јас после тестот на своја рака испитав бета. После во 6 недела и 3 дена бев кај др, го виде резултатот о бетата,ме гледаше вагинално и се виде сакус, точкичка и срцето се слушна :) Тогаш ми даде само да испитам крвна слика, по некој ден ги виде резултатите и следно ми кажа во 13 недела да појдам.Имај си Лесна бременост :)

На Andonia и mKdevojce им се допаѓа ова.
  18. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    911
    Jas bev i vo drzavna i vo Remedika, iskreno nikakva razlika nemase. Na GAK vlegov 20min posle zakazanioy termin, ubavo se izmeri i merkite bea identicni so tie od Remedika, samo sto ne plativ nisto :) i vednas krv mi zemaa za priska na GAK. Jaj bev kaj dr. Natasa Ilieva, mn fina i korektna. Pa sega kako sakas taka :)

На Sandra456* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    1.272
    Како сте денеска идни мамички?
    Јас сум малку загрижена, бебенцево утрово малку го осетив неколку движења кратки и толку, цел ден ништо ниту сега.
    Чувствувам по малку болка во долниот дел на стомакот и кичмата. Чудно ми е зошто се намалија движењата одеднаш :(
    Прегледот е многу далеку... Офф

20. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Немој да се грижиш има некои денови такви, сум приметила и јас кај мене, ќе видиш уште утре ќе почне да тропка ако не и вечерва :lol: јас само ди бројам денови и само молам господ што подолго да издржат бебиве, од утре 26та недела... некако споро ми поминуваат (facepalm)

На green.eyes и srce-9 им се допаѓа ова.