Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    7.642
    Следно на редовно ехо после месец дена, па скрининг 21-22 недела. После околу 26-28 скриен шеќер и ддимери, тие така побитни. Инаку крв мокрача уринокултура ехо регуларно во меѓувреме. И сега во 34-35 уште брисеви.

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Обични се да но предобри.. да не беше така ние немаше да го користиме 4,5 месеци а и уште ќе го користиме.. а уште колку не знам.. ќе видиме во иднина... лежиштето е рамно и удобно а не набабрено за да не може удобно да лежи на грбче... не знам за другите мамички кои користеле гнездо но јас сум презадоволна, покрај релаксаторот син ми максимално го искористи и гнездово ..

На Starlič, Milicka* и Dikinzi им се допаѓа ова.
  3. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Прекрасно е и јас си порачав од кидс шоп и задоволна сум па колку ќе е корисно незнам ама меракот е голем.
    Ова го порачав јас Screenshot_20190926-135438_Messenger.jpg

На Starlič, Veki4kaa, Vanessa9li и 6 други им се допаѓа ова.
  4. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    5.544
    Да прашам дали некоја од вас почнала бременост со поголема килажа и дали ве ставија на режим?

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    :*

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Зависи колкава килажа, над 90 кила мислам ставаат на режим.

7. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    520
    Јас:$ ама не ме ставија на никаков режим, знам многу жени што биле огромни па се супер поминале. Мислам дека сега не е време за режим, требало порано да мислиме :nod:

На eli.karameli, Vanessa9li и Dikinzi им се допаѓа ова.
  8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Добро утро мешиња :sun:
    Ова навикнувањево да не спијам на грб не е лесно, ме болат колкови, но ми е гајле, среќна сум.
    Важно си ја порачав перницата за трудници и резервна навлака и ќе си ја чекам да стигне. Среќа креветот ни е доста широк, па ќе има место и за мм :lol:

Го добивме резултатот од Нифти, сè е во ред и многу сме среќни, си поплакавме од убавини. Машко е дефинитивно, докторот не згреши, иако мислевме дека е рано, 10+1 бев. Ептен јасно се гледаше, а и бебево нешто посебно не се трудеше да скрие :lol:
    Сега следно ми се брисеви, би сакала и торч да направам, а се ближи и скринингот. Приска не правам, нема потреба.

:dance:

Последна измена: 5 ноември 2019
    На mal.ecka, Girl-Rabbit, Lavica2016 и 34 други им се допаѓа ова.
  9. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Многу ми е тешко... Ќе ми пукне срцето... Неможам веќе да издржам... Се ми смета, се ме нервира.. Неможам никој во моја близина да трпам, ни маж ми ни никој... Мајка ми е тука некој ден, не можам ни неа да ја поднесам... Седнавме синоќе да јадеме, ме нервираше кој како џвака, кој како дише, станав одедднаш и си легнав гладна. Требаше да одам денес за брисеви, ама неможам... ме мрзи... Немам сила, немам воља. Ме нервираат и покретите на бебебво во стомак.... Ми доаѓа од највисокото да се фрлам.. Не сум способна јас за било што... Се чувствувам како да паѓам психички.. Како ќе биде кога ќе се породам.. кој ќе ја чува ако неможам јас..

10. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Ај наместо на брисеви, облечи си тренерчиња, хеланки или што и да ти е најкомотно, па оди си во парк или на кеј и изоди си се полека. Па седни јади си и кафе. Утре закажи си едно фенирање и купи си едно парче облека, или книга што си ја посакуваш, или накит, почасти се нешто што го сакаш. Не мора цела бременост да се врти околу бебето, шетање за купување бебешки ствари, секој денар потрошен на адаптирање на просторот за бебе и купишта алишта. Пробај направи нешто сама за себе два дена и пиши ни после дали исто ќе се осеќаш

На Girl-Rabbit, VedaG10, Kitten и 26 други им се допаѓа ова.
  11. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Еден од најјаките совети до сеа :*

На done, Autumn_, *malenavolena*87 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Здраво идни мамички.Многу ретко пишувам но секогаш ве читам.Честитки на сите што сте се породиле.
    Еве веќе седма недела каде што сум на bad rest,и самата немижам да си поверувам дека истуркав и до овде од 28 недела сега сум 34 односно од 1300гр до бебе од 2060 гр на последната контрола во петокот,се надевам сега и повеќе.Ни самиот матичен не веруваше дека ќе стигниме до овде,на секоја контрола ми даваше уште една недела.До крајот нема уште многу и самата не верувам дека повеќе од 36нед ќе издржам ама ќе видиме.Среќна сум што до некаде сум во онаа посигурна зона,како не би имало потреба од инкубатор за бебето,ама сепак не се знае.
    Имам едно прашање до вас,односно некој со искуство со пораѓај со карлично наместено бебе.Слушнав дека на ГАК пораѓале и така и некако ме фаќа страв мене за бебето за таков пораќај.Бебето уште не е наместено е со газето надолу и со кого и да зборнам доктор ми вика дека мало и да не се сврти така можело да сум се породила.Со првиот пораѓај се породив 33 недела и бебето си беше наместено како што треба,но тогаш не лежев,,а сега во ваква легната положба потешко се вртело бебето

На Girl-Rabbit, Tedyyy, Lorins и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Не морате да бидете на специјален режим, него колку толку да внимавате на исхраната, не е дека трудна сум и писни на јадење, има жени што качуваат по 30 кила во временост, има жени што качуваат до 10 најмногу а и помалку. Јас со вторава бременост останав со 58 кила, сега имам качено скоро 7 кила, и внимавам што јадам и колку јадам. Пред се големото качување на тежина не е здраво ни за мајката, посебно не за бебето. Треба крв да се одржава тука, масти и ред други работи. Што мислите вие ..здраво е на 90 кила да се стават плус 20 минимимум ? Треба да се води грижа за здравјето...немојте да мислите дека ја сум против дебелината, или сакам тука да се карам, ама морам да ви дадам кураж да внимавате и мотивација :D:muscle:

На Girl-Rabbit, eli.karameli, kockichka и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Душо мила, ќе издржиш ти уште 3 недели минимум, и малото ќе се намести со главчето надоле верувај. Еднаш докторката ми кажа, како демек првите додека се наместеле, па додека завземале положај, па после полека буткаат со главчето надоле, тоа е процес од некоја недела и фазла, а вториве и од карлично одма можеле да се наместат во правилен положај, и одма да го најдат патот за иапаѓање пошто еднаш е раширено :D А зошто беше на лежење ако не е тајна ?:*

15. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Поради скратен цервикс,од прво беше 36 мм од кои 16 мм здрав а другото фунелинг а сега на последна контрила многу малце здрав останатото во фунелинг.Сега на време беше сетено па затоа лежев,и со првата бременост исто но кога појдов на контрола јас више отворена бев и мораше итно на пораѓај.Се надевам дека така ќе биде,сите викаат вториот пораѓај полесен но некако мене повеќе страв ме фаќа,со првиот немав време да размислам додека се освестив бев породена

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Liky

Liky Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    53
    Мешиња, јас стигнав при крај веќе, иако не сум се пријавила на форумов до кај сум :$
    Сега сум веќе 38+2 (како и да ги рачунаме), ама последниве неколку дена имам ужасни болки во грбот и ногата од десната страна, одвај се движам. Некоја да имала сличен проблем, па да помогне со некој совет како да си олеснам барем уште ова некое време што ми останува?
    Навечер ми е ептен тешко за станување, зошто тогаш и стомакот почнува дополнително да притиска.
    Секој совет е добредојден :l::l:

17. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Мешиња ме интересира колку прегледи се потребни во мајчината книшка за породилно 5 или 7?

18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Нема потреба од страв, ќе си имаш позитивни мисли, и ќе веруваш во најубавото. Не прифаќам страв :D

На Girl-Rabbit, Queen8 и kristii им се допаѓа ова.
  19. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Убав ден на сите бркајте ги тие негативни мисли од вашите глави да го искористиме уште малку сонцето.
    Да ве прашам последните брисеви во која недела се прават и кои се ,ова мојата матична цела е замалушена хаха ја прашувам за брис ми вика што уште ќе испитуваш ти ќе раѓаш она сака уште испитувања...

На kockichka и flower30 им се допаѓа ова.
  20. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    7.642
    Јас немам мајчина книшка. Зошто е потребна? Баш бев на едно предавање за пораѓај, само една трудница имаше мајчина книшка (facepalm)