па за породилното ја барале и за еднократната парична помош колку што сум информирана.. за да видат дека стварно си одела на прегледи за време на бременоста..
Добар ден, Вчера и денес во движење цело време. Бев преку ден да купам прашок за алиштенцата. Па ај на едно место па на друго. Дојдов и од мерак исправ неколку. После попладнето со малата и се уморив. И наместо да лежам јас го викнав мм во спална да потсредиме плакарите. Скоро 2,5 саати таму. И затоа во 23ч веќе спиев Сабајле ем бев договорена и свекрва ми да дојде да запере нешто, ама јок бре - црвец. Не ме држеше место, па нешто во машина, нешто на рака. И сега седнав, оти не можам веќе. Ме боли и стомак, ама мислам дека е од што се изморив овие 2 дена. Од тоа што купивме уште малку има да се допере. Ама фалат уште работи. Му викам на мм, ми фалеше мирисот на бебешки прашокКупив Персил сензитив, многу нежен ми е. Е така, напишав пола пост за перењето Вечер сум на депилација. Сакам да идам до крај на неделата на ехо кај докторката кај што одам приватно, оти искрено сега не ми се оди на ГАК. Секако цело време ми викаат за ЦТГ е рано. А претходната недела таа др. ми рече за една недела на контрола. Па наредна недела брисеви и после секако ќе терам на ГАК. Уште малку остана. Дај боже само се да е добро. Имајте убав ден, кој ќе шета нека си го искористи убаво
Јас вчера поднесов барање за еднократна парична помош не ми побараа мајчина книшка само потврда од матичен гинеколог.
Јас кога прашав кај матичната ми рекоа дека веке немало мајчини книшки, со првото знам дека ми дадоа на последниот преглед сега веке немало јас сум 37+2
Многу убава статија за процесот на раѓање и романтизирање на чинот. На англиски е, ама се надевам ќе биде од корист. https://www.romper.com/p/11-reasons-why-people-need-to-stop-romanticizing-childbirth-49409
Mila nese sekiraj za nisto jas sum so skraten cerviks uste od 21 22 nedela nekade maticnata mi izmeri prvo 19 poslem 13 a vo GAK sekogas razlicno mi merea isto i faneling i mojata e karlicno jas od samiot pocetok samo lezam do wc da jadam i po doktori sto odam pa ete sega sum 32+4 vcera Dr od GAK deka ke dojdam i do 37 moze i 38 nedela zdravje samo i mi dozvoli po malce da se dvizam za toa nema mesto za panika uzivaj uste malce ke izdrzeme
Сепак треба да се јавам, незнам која смена се, ама ќе ме полудат, не е можно два саати да е зафатено, мизерија, прават некои финти за да не се јавуваат
Некоја со искуство на покачени ензими на црн дроб? Ви правеа посебни испитувања? Дополнителни лекови? Тек следната недела сум на преглед и ќе видиме што ќе каже гиникологот, ама до тогаш.....
Лејла не знам за комисија, до сега не сум била, ама многу често читам дека прашуваат на Женски домаќински муабети(ако е за истата). Види и таму. Ако не па, сопругот нека помине да праша, за да знаеш да не одиш џабе
Фалати мила, после 25 пати ѕвонење конечно ми се јавија, ама незнам зошто денес живциве ги покинав, обично не сум нервна поготово не за вакви работи, ама ете денес нешто хормониве си поиграа
Здраво на сите ,се пријавувам по втор пат јас во темава на дружење Денес бев на прв преглед и се е во ред ја видов малата точка ,па сега ,здравје за две недели на контрола
Честитки @elcezelce , добредојде во темава Денес некако ко да ми се подзавртува. Ми оди паметот на железото, да не ми е паднато, ама па на последната к.с. добро ми беше. На контрола сум тек за 2 недели, тогаш пак ќе вадам крв, па ќе видиме. Многу бавно ми поминува времето последниве две три недели, или па ми се чини Убава вечер на сите
@Miss.N @Adams ни мене не ми побараа мајчина книшка.. само потврдата од гинекологот и отпусното писмо од болница и копија од трансакциската... и Ви се верува ли дека уште ги чекам парите.. 4,5 месеци нема ништо.. прашував и други кои беа породени со мене или ден два - недела - месец пред/после мене сеуште ни тие ги немаат земено.. си чекаме уште
На кој број вртиш... јас кога бев на патолошко и кога идев кај нив звонев на овие бројчиња за да се информирам која смена е мојата буква 023062521 023061118... наизменично звонев на двата броја... и верувај насабајле околу 8 и 9 јас ги добивав после тоа се или на пауза или крената слушалката за да не им звони телефонот
леле и јас едвај чекам, деновиве чудно ми се случува у стомаков викам тоа е тоа, ама после си викам нема шанси рано е, си правам филмови од пуста желба јас утре сум 14 полна. @Andonia ти стаса ли гнездото од кидс? исто ли е ко на сликата? и ја ги меркам многу се убави.