Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    па за породилното ја барале и за еднократната парична помош колку што сум информирана.. за да видат дека стварно си одела на прегледи за време на бременоста.. :)

На Филотеа и Cherry333 им се допаѓа ова.
  2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    7.642
    Баш ќе го прашам докторот на контрола сега кога ќе одам..

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.566
    Добар ден,
    Вчера и денес во движење цело време. Бев преку ден да купам прашок за алиштенцата. Па ај на едно место па на друго. Дојдов и од мерак исправ неколку. После попладнето со малата и се уморив. И наместо да лежам јас го викнав мм во спална да потсредиме плакарите. Скоро 2,5 саати таму. И затоа во 23ч веќе спиев:D
    Сабајле ем бев договорена и свекрва ми да дојде да запере нешто, ама јок бре - црвец:$:D. Не ме држеше место, па нешто во машина, нешто на рака. И сега седнав, оти не можам веќе. Ме боли и стомак, ама мислам дека е од што се изморив овие 2 дена. Од тоа што купивме уште малку има да се допере. Ама фалат уште работи.
    Му викам на мм, ми фалеше мирисот на бебешки прашок:inlove:Купив Персил сензитив, многу нежен ми е:).
    Е така, напишав пола пост за перењето:D:$

Вечер сум на депилација. Сакам да идам до крај на неделата на ехо кај докторката кај што одам приватно, оти искрено сега не ми се оди на ГАК. Секако цело време ми викаат за ЦТГ е рано. А претходната недела таа др. ми рече за една недела на контрола. Па наредна недела брисеви и после секако ќе терам на ГАК. Уште малку остана. Дај боже само се да е добро.

Имајте убав ден, кој ќе шета нека си го искористи убаво:sun:

На Vanessa9li, Girl-Rabbit, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Јас вчера поднесов барање за еднократна парична помош не ми побараа мајчина книшка само потврда од матичен гинеколог.

На kitty.m, Queen8, Cherry333 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. *Dariceto*

*Dariceto* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    201
    Јас кога прашав кај матичната ми рекоа дека веке немало мајчини книшки, со првото знам дека ми дадоа на последниот преглед сега веке немало јас сум 37+2

6. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    кај нас па сеуште водат.. затоа ме чуди.. секаде различно..

На Ms allways right му/ѝ се допаѓа ова.
  7. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.291
    Допаѓања:
    28.050
    На Butterfly1107, Dikinzi и mici-22 им се допаѓа ова.
  8. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Мајки што сте на боледување, дали буквиве секогаш се со исти распоред или менуваат?

9. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    520
    Ако мислиш на комисијата распоредот на букви е тој, само менуваат смена на една недела

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Valickat@

Valickat@ Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    22
    Mila nese sekiraj za nisto jas sum so skraten cerviks uste od 21 22 nedela nekade maticnata mi izmeri prvo 19 poslem 13 a vo GAK sekogas razlicno mi merea isto i faneling i mojata e karlicno jas od samiot pocetok samo lezam do wc da jadam i po doktori sto odam pa ete sega sum 32+4 vcera Dr od GAK deka ke dojdam i do 37 moze i 38 nedela zdravje samo i mi dozvoli po malce da se dvizam za toa nema mesto za panika uzivaj uste malce ke izdrzeme

На Girl-Rabbit, Dikinzi, kristii и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Сепак треба да се јавам, незнам која смена се, ама ќе ме полудат, не е можно два саати да е зафатено, мизерија, прават некои финти за да не се јавуваат :@

12. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Некоја со искуство на покачени ензими на црн дроб? Ви правеа посебни испитувања? Дополнителни лекови? Тек следната недела сум на преглед и ќе видиме што ќе каже гиникологот, ама до тогаш.....

13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.566
    Лејла не знам за комисија, до сега не сум била, ама многу често читам дека прашуваат на Женски домаќински муабети(ако е за истата). Види и таму. Ако не па, сопругот нека помине да праша, за да знаеш да не одиш џабе

14. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Фалати мила, после 25 пати ѕвонење конечно ми се јавија, ама незнам зошто денес живциве ги покинав, обично не сум нервна поготово не за вакви работи, ама ете денес нешто хормониве си поиграа :D

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Здраво на сите ,се пријавувам по втор пат јас во темава на дружење:) Денес бев на прв преглед и се е во ред ја видов малата точка ,па сега ,здравје за две недели на контрола :)

На Larahappy, bella.gk, Vanessa9li и 15 други им се допаѓа ова.
  16. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Јас вакво имам. Има и во други бои. П. С. Ако мислеше на вакво
    FB_IMG_1572378777349.jpg

17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Честитки @elcezelce , добредојде во темава :f:

Денес некако ко да ми се подзавртува. Ми оди паметот на железото, да не ми е паднато, ама па на последната к.с. добро ми беше. На контрола сум тек за 2 недели, тогаш пак ќе вадам крв, па ќе видиме. Многу бавно ми поминува времето последниве две три недели, или па ми се чини :lol:
    Убава вечер на сите :)

На Girl-Rabbit, Lorins, Veki4kaa и 4 други им се допаѓа ова.
  18. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    @Miss.N @Adams ни мене не ми побараа мајчина книшка.. само потврдата од гинекологот и отпусното писмо од болница и копија од трансакциската... и Ви се верува ли дека уште ги чекам парите.. 4,5 месеци нема ништо.. прашував и други кои беа породени со мене или ден два - недела - месец пред/после мене сеуште ни тие ги немаат земено.. си чекаме уште

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  19. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    На кој број вртиш... јас кога бев на патолошко и кога идев кај нив звонев на овие бројчиња за да се информирам која смена е мојата буква 023062521 023061118... наизменично звонев на двата броја... и верувај насабајле околу 8 и 9 јас ги добивав после тоа се или на пауза или крената слушалката за да не им звони телефонот

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    18.510
    леле и јас едвај чекам, деновиве чудно ми се случува у стомаков викам тоа е тоа, ама после си викам нема шанси рано е, си правам филмови од пуста желба :D :inlove: јас утре сум 14 полна.

@Andonia ти стаса ли гнездото од кидс? исто ли е ко на сликата? и ја ги меркам многу се убави. :wasntme:

На Andonia и Milicka* им се допаѓа ова.