Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    18.510
    Леле не заспав цела вечер јас.
    Ај со киселините се смирив некако.
    После таман сум заспала се разбудив.
    И неможев да се наместам никако на стомак нетребало, на грб не, а мене на десна ми одговара највеќе и на грб ама така не било убаво , и така си се превртував цела вечер. Нарачав перница се надевам ќе ми биде од корист.

На Lara 27, @Verba, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Не се оптеретувај уште сега како ќе спиеш.. спиј си како ти е удобно. Колку што се сеќавам ти си некаде 12-13нед. Спиј на грб стомаче додека можеш... после таму кога ќе порасне меше ќе ти биде проблем за спиење на грб а за на стомак да не правам муабет:D опушти се и уживај :mm:

На Lara 27, koritsaki, Sexybaby86 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @EvieBabe Сношти пред легнување те прочитав, но немав сила да ти вратам. Но добро е што прочитав, фала ти, се изнаспав :D
    Си комбинирав лево-грб-десно и не ме болеше ништо, 8 часа ги врзав.
    Перницата ја чекам, денес ќе ми стаса, па да исперам навлаки и ќе и' направам сефте.

На Lara 27, EvieBabe, @Verba и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    @ddevojce Како си ? Те нема неколку дена ?:*:hug:

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    18.510
    14 полна сум денес, на грб кога спијам убаво ми е ама на сабајле кога се будам укочена сум доле у половината . и на меше почнува да ми смета , имам чуство како да го притискам бебето, се надевам кога ќе ми стаса перницата ќе спијам подобро :lol: оти не ме бива никако (facepalm)

На Lara 27, 0ли, Sexybaby86 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Дали на некоја и кажале дека бебето според мерките е една недела назад? Според менструација сум 14+1, а според мерки 13та. Докторката ми рече дека не е ништо страшно ама пак неубаво се осеќам. Можам ли јас нешто да направам во смисла подобра исхрана, суплементи? Инаку, од денеска се префрлам на Фемибион 2.

На Dikinzi и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  7. Valickat@

Valickat@ Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    22
    Ajde zenski kazuvajte lek za belo pranje nekako ovie dva dena tri preterano mn imam nekako stra me faka 32+5 sum dr mi dade vaginalni da stavam ama seuste ne sum pocnala pa utre ke gi pocnam posto i utrogestan stavam mi rece da gi pijam utrogestan pa ako ima nekoja iskustvo da spodeli dali ima mesto za panika

8. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    7.641
    Мене ми рекле. Не знаеш кога точно е зачнато бебето како прво, а и не се сите бебиња исти. Важно е да напредува и да не заостане повеќе. Не можеш ништо да направиш во врска со тоа, не се замарај.

На Vanessa9li, 0ли, Veki4kaa и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.153
    Допаѓања:
    137.240
    Мерките не секогаш одговараат на неделите што не мора да значи дека има проблем, можда покасно е зачнато можда се работи за поситно бебенце, матичната вели битно е да има симетрија, а една недела отстапки не е ништо страшно.

Се додека нема специфичен мирис и боја не е страшно, некои го имаат цела бременост.

На 0ли, green.eyes, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Valickat@

Valickat@ Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    22
    Се додека нема специфичен мирис и боја не е страшно, некои го имаат цела бременост.[/QUOTE]
    Pa boja ima od vreme na vreme ama ne sekogas a miris nema i nekogas znae da bide gust iscedok samo go imam na brisanje za bris spomnav na dr rece imame mn pati zemano bea dobri pa sega zakazav e za 18ti da proverime

11. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Како помина со реферумот, дали ти се подигна железото и крвната слика? имаше ли дијареа од нив?

12. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Уште еднаш да си прашам...

13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.421
    Допаѓања:
    18.661
    Првиот пат кога го пиев ми помогна,подоцна во трето тромесечие ме ми делуваше па пиев ампули Тотхема.
    За дијареа не памтам,мислам не,ама ако видиш темен измет не се плаши од нив е

14. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Ништо страшно, може е покасно зачнато, мене првото ми беше 4 дена помало, си го родив 41 недела 3330гр. До последната ден ме прашуваа дали сум знаела колкаво ми е бебето, као демек било мало, и во ред , нормално е за 41 недела да прашуваат, пошто во таа недела се раѓаат обично бебиња над 3 800 гр. А додека пак пријателка моја, на 41 + 4 дена, се породи ден пред мене ао 2 800 тешко, пола кило помало од моето. Ако ти е за утеха :D Немој да паничиш, иако го носиш во тебе не можеш зорле да му дадеш да јаде :D Тоа можеш од коа ќе се роди, се додека е во мешко, ќе си зема што му е потребно од тебе и ќе се развива, а ма тебе е само здрава храна, и примање на потребни суплементи :*

На 0ли, Sexybaby86, green.eyes и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Моето беше помало со мерките во почетокот ама не бев сигурна кога ми била овулација а и не ми беше регулиран циклусот, со тек на време си се изедначи и сега си е тука некаде со мерките според последна менструација. Не се секирај ако било за загриженост ќе ти кажела докторката, се толерира и две недели а може и нешто повеќе

На Dikinzi, lejlla, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Има причина зашто ги испитуваш? Зашто тоа не се испитува колку што памтам, еве видов и на резултати од кс дека ги немам како параметри

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Butterfly1107

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Не, ова ми е прва крвна слика што ја правам во бременост и само АЛТ ми испадна покачено. На нет се испочитав глупости.
    Се мислам дали е можно да се покачени заради преголем внес на овошје. Откако ми почнаа мачнините јадам многу овошје и смуди пијам. И заради тоа и шеќерот ми беше покачен, а благо и леб немам ставено во уста. До следната недела ќе се шекнам...

На Autumn_ и Dikinzi им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.563
    Не можам да ги најдам моментално резултатите мои. И јас пред 2 недели испитував крвна слика и АЛТ и уште нешто беше покачено. Бидејќи проверував и тироидна, ендокронологот ги видел резултатите. Прашал да не сум пиела антибиотик и прашал да не имам проблем со жолчка. Ама јас, недела дена претходно пиев антибиотик. Рекол да пијам многу течности, посебно вода и за неколку дена пак да провериме. Кога проверив, вредностите беа паднати на пола. Тој рекол од антибиотикот е.

Сега извини, напишав реферат, ама да не си пиела и ти антибиотик. Или пробај неколку дена со повеќе течности и направи си контролна крвна слика

На Girl-Rabbit, Dikinzi, lejlla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.460
    Допаѓања:
    7.003
    Здраво трудници убави имам неколку прашања незнам дали е ова соодветна тема ама ќе си прашам тука :D. Пазарувам за бебо па ми останаа неколку работи па да прашам искуство од некој што веќе купувал . Каков сет за нокти и коса купувавте,топломер, од тие подлогите што не пропуштаат вода колку земавте за почеток и која димензија . И дали купувавте некои ѕиврички или хулахопчиња. Бабицата само оди по мене и ми вика не купувај ова не купувај она не ти треба , јас читам од секаде што како па понекогаш мислам дека врска немам од работиве :D

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Butterfly1107

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Фала ти за одговорот. Помеѓу бремена и не бремена, разлика во лекови ми е Утрогестанот и Фембионот. Антибиотик година ипол немам пиено. Мене ми е страв на бебчето да не му наштети нешто...

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.