Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.563
    За тоа и реков. Консултирај се со гинекологот и ако треба друга крвна слика, додека ја направиш пиј за секој случај повеќе вода. Повтори си за да видите колку е вредноста(секако ако ти рече доктор).

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    High doses of progestins can cause liver enzyme elevations that generally rise after 1 to 2 weeks of treatment and consist largely of serum aminotransferase elevations without changes in alkaline phosphatase or bilirubin. These abnormalities are generally short lived and resolve rapidly with dose modification or discontinuation.

Ова од нет, она ми даде утрогестан онака. Јас реално немам никакви проблеми. Пред да ми забрани секс и многу движење јас си одев пешки на работа и се враќав и имавме секс со мм :D И претходно вежбав многу, кога не знаев дека сум трудна, неделата пред да дознаам дека сум бремена се убив од Џампинг Џекс правење и немав проблем. Фала му на Бога.
    Сеа со хормонов може се ми се поремети. Ама ајде пијам вода и ќе си чекам следен преглед.

Последна измена: 6 ноември 2019
    На Lorins, Dikinzi, Филотеа и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Првата бременост цела ме водеа како со плод помал за две недели. Живи паники бев, а све за џабе, ќерка ми на крај се роди 3.600 и беше најкрупна од сите бебиња :D Не се мерките на ехо точни 100%, а и недела/две не е страшно воопшто, кај секоја втора е ова случај.

Сега второво па ми е за недела дена понапред со мерките на ехо, едвај чекам да видам што ќе излезе на крај :D

На green.eyes, Lorins, Girl-Rabbit и 7 други им се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.563
    Ете, ова не сум го знаела. Јас цела бременост сум со Дабростон и Утрогестан. Може и од тоа да е зголемено.
    Ти пиј си вода, од вода штета немаш секако:D;)

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Па вака со екран за ехо не, ама јас си нарачав домашен беби доплер од интернет и си го слушав срценцето од 12-13 недела натаму секогаш кога бев нешто исплашена, а следен преглед далеку. Искрено, за 20тина долари, многу нервози и стресови ми заштеди. Има и дупли џек за слушалки па со маж ми преку еден ден навечер си ја слушавме по 10тина секунди и мирни си легнувавме :) Некој ќе рече ту мач, ама мене после еден missed ова многу ме смируваше. Башка го погодив моделот топ, мн лесно го наоѓав срцебиењето секојпат без да стискам во стомакот и не дај Боже беља да направам.

На green.eyes, Lorins, do-re-mi и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    18.510
    @EvieBabe дај линк од кај да нарачаме :clap:

На EvieBabe му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    да имам и темен измет.. тотемата никако неможам да ја пијам.. и од неа дијареа и од овие.. ама од овир како помалку.. пијам чајчина од калинка за да немам толку.. страв да те фати.. видов дека аи ги пиела па заѕоа реков да те прашам.. а трето тромесечие сум и јаа се надевам ке ми помогнат..

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Ножички и чешле(потребно е за четкање на главчето за да не фати корички) на chicco комплет се. Топломер microlife што мери на чело ( го купив кога првпат настина), има подлоги за една употреба на Бекутан или од Jumbo што се перат. Ѕиврички од тритекс што ги облекував како панталончиња а не под шпихозни, зашто ако мислев дека е ладно го припокривав со ќебенце

На Lorins, dunika, SanelaS и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    @flower30 која докторка на клиника ти рече да броиш удари од бебето? Денес истото ме снајде :D Според мене тоа се чисти глупости и немам намера да бројам и да се оптеретувам со тоа :lol: ти броиш?

На green.eyes и Dikinzi им се допаѓа ова.
  10. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Да прашам дали некоја снимала бубрези во бременост ?, уринокултура уредна конечно , брисеви да се повторат за микоплазма и уреоплазма , кламидија негативен но имам тапа болка во половина и се сомневам на бубрези бидејки мокрачата ми беше матна а и исцедокот ми промени боја , мн се плашам што може да биде , прашав увин дали смее да се пие ми рекоа може но читам некој не го пијат , не знам што да правам ??? Ве молам за совет иначе сум 16+0

11. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.883
    Јас на ехо ме снимаја не е ништо страшно оди провери дан имаш некое камче или песок.

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    520
    Женски дај кажете некој совет за настинка, незнам што можам да се напијам, веќе 2 дена сум на супи, чаеви, цедени сокови, прегорен шеќер со млеко, ставав ракија со бибер на грлото ама џабе ништо не помага, два вечери око немам склопено, ако имате некој совет помагајте:envy:

13. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Здраво женски, јас пак со прашање. Последниве две недели некако осеќам постојано пецкање околу јајнициве и ако седам или лежам кога ќе станам ме жегнува долниот дел како нешто внатре да ми се преметнува. Исто кога мокрам, чувствувам неколку секунди како пецкање околу јајнициве и како надолу да ми натежнува. Сега еве малку проработив низ дома (средував гардероба) и одма се изморувам и ми тежи стомаков. Кога ќе седнам ми се смирува. Инаку брисевите беа ок затоа си велам дека не е некоја бактерија,а и немам некој исцедок (само од утрогестанот). Понекогаш се запрашувам дали е вака нормално? Знам дека овој период (14 недела) се тегнат лигаменти и сл, ама реков да прашам некоја од вас дали вака се чувствувала?

14. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
  15. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Јас се чуствував слично :)
    Дури кога се јавив кај матичниот не знаев како да објаснам, ко да нешто ме притиска кога станував како да тежи, како нешто да влече нафолу и слично (ете и сега незнам да објаснам)..... И тој осет ми беше баш негде тие недели од кај 10 та па натака до 15та 16та негде..... Е сега кај мене излезе дека се е нормално дека самиот организам се припрема за растот на плодот матката се тегне плус бебе беше пониско тој период...... Мислам дека на твое место би проверила урина штом викаш дека и при мочање те пече (ма да и ова може да е нормално во периодот во кој си) ама чисто да ди на сигурно :)

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    :)

Прикачени фајлови:

На rainbowmama, Girl-Rabbit, NNK19 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    18.510
    14 полна недела сум. Прееска испаднав пешки до кај мајками, и додека одев доле скроз кај јајниците многу слаби менструални болки минимални значи, се исплашив, нормално ли е ? Искуства ?
    Се напив магнезиум . Се надевам дека е добро бебчето , леле многу се плашам :|

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    И мене вчера кога одев на продавница, како ме стегна од кај деснава страна дури и подзастанав. Ама еве изгледа овој период е нормално вака, читав и странски статии. И јас само се штрекам, и дури и во одење понекогаш ми тежи а пак колку мразам во кола да се качувам и слегувам, уффф...

На Veki4kaa, green.eyes, Филотеа и 2 други им се допаѓа ова.
  19. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Здраво девојки пишав и во друга група па сакам и овде.. Значи во понед. Направив тест кој излезе позитивен.. Последна менструација на 8ми октомври значи сега сум 4та недела, а другата недела сум веќе 5та.. Сакам да прашам дали би се видело нешто или да се слушни срце бидеќи ќе одам во среда наредна. Исто имам и секрет бел безбоен незнам влажна се чувствувам. Прва бременост ми е планирана.. Чекам ваши искуства и совети

На Girl-Rabbit и Dikinzi им се допаѓа ова.
  20. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Заборавете на менструални болки, ќе ги имате цела бременост. Еднаш пишав..да пишам пак :D Одат рака под рака во бременоста, и дел од нив произлегуваат од самата психа. Еве ја со второ трудна, со занимации наваму натаму и ќе се заборават. Најдете аи работа, не мислете на нив, и ќе аи поминат одма.:*

На Girl-Rabbit и lavinija28 им се допаѓа ова.