Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

За да се види -ќе се види, за да се чуе може не оти е рано. Обично од 7-ма недела натаму се слуша срценцето, ако не се слушне ќе те викне за една недела. Вие ќе бидете Јулка како јас пред една година. Мене последна менс. ми беше 6.10 :D

2. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Дај боже да е се во ред само и на мене и на сите кои исчекуваат ваква радост

3. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Ја купив од Томи Типи, чешле, четка за коса за да не му фане корички главчето( на секое бањање ја четкав), ножица за нокти. Тоа ми беше најботребно, и до ден денес. Топломери имам 3 :D Живин, дигитален и оној што се допира до чело :D А за мушами користам на Виолета, има 10 во паковање, ако ја измоча или направи со гомца ја фрлам. Тоа паковање е околу 160-170 ден. За ѕиври не знам што да те советувам, имам едно летно дете, другово здравје боже зимно :D па се мислам и јас, ама пошто ја не наоблекувам деца, ваљда би ја облекла со ѕиври и врз нив шпикозни, и толку за по дома,освен дебели фатирани ако не облекуваш тогаш ќе намалиш ао ѕивриња, да не го претоплиш ,а ако сме надвор плус ќебе дебело. Толку :D

Vanessa9li and SanelaS like this.
  4. prinstongirl2

И кога се породи? Кско ти помина бременоста.. Јас посакувам да сум 9ти сега и да помини се брзо ахјаај

Andonia and Dikinzi like this.
  5. Enci200

Enci200 Истакнат член

Девојки, имате ли перници за доење и кога ги биравте на што обрнувавте внимание. Поубаво е да е тврда или мека? Поздрав :)

6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Јас имав и ептен ми беше од корист, од почеток до крај на доенечкиот стаж ја користев. Многу е полесно кога бебе лежи на перница наместо на тебе, односно твојата рака, плус не се поти од контактот кожа на кожа. Мојата конкретно беше тврда, и пак ќе кажам, одлична инвестиција. Малечка е инаку, за околу стомак да ја ставиш. Од Бебе Хоум ја земав, не беше евтина знам, околу 2.500-3.000 денари, ама алал парите. И за второво сега здравје ќе ја користам.
    Таа за трудници што ја купив и што мислев и за доење да ја користам баш и не ми се погоди, дека мека и голема ме гушеше некако замотана околу мене (facepalm), ама оваа за доење ептен, ептен многу.

Andonia, green.eyes, Lorins and 5 others like this.
  7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Ти ги знам мислите, сите сме така :D Ти се чини далеку, а времето одма ќе помине :D Јас се породив недела дена по терминот, точно во 41 недела. Природно. Бременоста супер помина, ни лошење, ни гадење, ни измореност , ама апсолутно ништо. Со долги прошетки, и како и секоја трудница леле шо ми е, леле воа ми е , а сетоа тоа најнормално да ти било, и мозокот малце на пасење. Сопругот не ми даваше многу многу да гличам и да не стресувам и двајцата, па така и опуштено поминавме :D:*

8. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Честитки Лара синчето , да Ви е здрав и жив . Се најдобро

9. flower30

flower30 Форумски идол

@lejlla точно не знам, не ми ни дадоа извештај, ама се мислам дека ја чув сестрата дека и рече др. Маја. Млада докторка со темна коса, врзана. Си бројам јас:)Тебе кој ти се погоди да ти каже:D
    Сега му викав на мм - ме пореметија со тоа броење. Па мене ми имаше спомнато нели, и ноќе да сум броела, пред легнување..... Не знам, збунувачки ми е многу.

Закажав утре за ехо, ама кај таа докторка што одам на приватно. Да ме види, да го види бебето. После да идам за брисеви кај матичната.
    Гледам нешто почна да ми тече повеќе исцедок и малку страв ме фати, ама викам нормално дека е.

green.eyes likes this.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

@Milicka* мене 2 докторки - гинеколози ми рекоа може увин чај. После кога бев на Клиника на прегледот ЕМГ(за контракции), тамошната докторка, која не е гинеколог ми рече да пазам многу на увин чај, нешто во смисол дека правел дијареа и сметал на цревната флора.
    Земи си ако не чај од брусница, уствари најдобро ти е сува брусница и да ја вариш ко чај

Milicka* likes this.
  11. mici-22

mici-22 Истакнат член

Денес и мене на резултатите ми се покачени ензимите. И ги пратив резултатите на матичната и ми рече дека нема место за паника, обично тие ензими и маснотии не се испитувале во бременост.
    Па плс сподели што ќе ти каже твојата докторка :*

Butterfly1107 likes this.
  12. Milicka*

Milicka* Популарен член

Уф утре ке отидам на гинеколог да видам што ке каже иначе пијам брусницин капсули но сепак ме боли позади изгледа дефинитивно има песок или камче , јас се ке издржам само бебе да ми е добро, сепак мора да се види од што е болкава , ти благодарам многу :hug::hug::hug:

Dikinzi and flower30 like this.
  13. Milicka*

Milicka* Популарен член

Ти благодарам , ке си закажам и јас да видам што има , и без тоа сум мн исплашена.

14. prinstongirl2

Мислсм дека овие месеци се најстресни а кога ќе поминат си велиш ете помина.. Што мислишколку ќе бидам во среда трудна ако последно имав на 8ми... По мое всабота 4 недели... И до среда 4+5?

Dikinzi likes this.
  15. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Јас сум пиела увин ама една шолја, не со литри, дополнував со многу пролом вода. Брусница не поднесувам а и најчесто е со шеќер или со хибискус (тој не се препорачува за бременост) и општо пиј повеќе течности, а ехо знам дека правеле во бременост ама јас не

Milicka* likes this.
  16. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Душичко ја не мислам, ти си трудна секако :D Тестот не може да испадне лажно позитивен, него лажно негативен, а до наредна среда според пресметки треба да си 6+1 :DИма на нет, ако сакаш можеш да пишеш, калкулатор за последна менструација, ќе пишеш кога ти било и ќе ти даде која недела си, исто така имаш и апликации да си симнеш во телефон и да ги следиш неделите :D

17. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Screenshot_20191107-083055_Chrome.jpg Еве вака :*

18. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

И мене исто ме водат 23та по циклус а 21.3 со ехо..ми кажаа да нема паника дека покасно сум оплодена.

Jana06 and Dikinzi like this.
  19. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Фала ти, ми олесна. Јас сум следната недела и секако ќе споделам што ќе каже :D

20. prinstongirl2

Кажи ми која е таа апликација