Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    За да се види -ќе се види, за да се чуе може не оти е рано. Обично од 7-ма недела натаму се слуша срценцето, ако не се слушне ќе те викне за една недела. Вие ќе бидете Јулка како јас пред една година. Мене последна менс. ми беше 6.10 :D

2. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Дај боже да е се во ред само и на мене и на сите кои исчекуваат ваква радост

На Andonia, Girl-Rabbit, lejlla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Ја купив од Томи Типи, чешле, четка за коса за да не му фане корички главчето( на секое бањање ја четкав), ножица за нокти. Тоа ми беше најботребно, и до ден денес. Топломери имам 3 :D Живин, дигитален и оној што се допира до чело :D А за мушами користам на Виолета, има 10 во паковање, ако ја измоча или направи со гомца ја фрлам. Тоа паковање е околу 160-170 ден. За ѕиври не знам што да те советувам, имам едно летно дете, другово здравје боже зимно :D па се мислам и јас, ама пошто ја не наоблекувам деца, ваљда би ја облекла со ѕиври и врз нив шпикозни, и толку за по дома,освен дебели фатирани ако не облекуваш тогаш ќе намалиш ао ѕивриња, да не го претоплиш ,а ако сме надвор плус ќебе дебело. Толку :D

На Vanessa9li и SanelaS им се допаѓа ова.
  4. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    И кога се породи? Кско ти помина бременоста.. Јас посакувам да сум 9ти сега и да помини се брзо ахјаај

На Andonia и Dikinzi им се допаѓа ова.
  5. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Девојки, имате ли перници за доење и кога ги биравте на што обрнувавте внимание. Поубаво е да е тврда или мека? Поздрав :)

6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Јас имав и ептен ми беше од корист, од почеток до крај на доенечкиот стаж ја користев. Многу е полесно кога бебе лежи на перница наместо на тебе, односно твојата рака, плус не се поти од контактот кожа на кожа. Мојата конкретно беше тврда, и пак ќе кажам, одлична инвестиција. Малечка е инаку, за околу стомак да ја ставиш. Од Бебе Хоум ја земав, не беше евтина знам, околу 2.500-3.000 денари, ама алал парите. И за второво сега здравје ќе ја користам.
    Таа за трудници што ја купив и што мислев и за доење да ја користам баш и не ми се погоди, дека мека и голема ме гушеше некако замотана околу мене (facepalm), ама оваа за доење ептен, ептен многу.

На Andonia, green.eyes, Lorins и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Ти ги знам мислите, сите сме така :D Ти се чини далеку, а времето одма ќе помине :D Јас се породив недела дена по терминот, точно во 41 недела. Природно. Бременоста супер помина, ни лошење, ни гадење, ни измореност , ама апсолутно ништо. Со долги прошетки, и како и секоја трудница леле шо ми е, леле воа ми е , а сетоа тоа најнормално да ти било, и мозокот малце на пасење. Сопругот не ми даваше многу многу да гличам и да не стресувам и двајцата, па така и опуштено поминавме :D:*

На Lorins, Girl-Rabbit, Miss.N и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Честитки Лара синчето , да Ви е здрав и жив . Се најдобро

9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.548
    @lejlla точно не знам, не ми ни дадоа извештај, ама се мислам дека ја чув сестрата дека и рече др. Маја. Млада докторка со темна коса, врзана. Си бројам јас:)Тебе кој ти се погоди да ти каже:D
    Сега му викав на мм - ме пореметија со тоа броење. Па мене ми имаше спомнато нели, и ноќе да сум броела, пред легнување..... Не знам, збунувачки ми е многу.

Закажав утре за ехо, ама кај таа докторка што одам на приватно. Да ме види, да го види бебето. После да идам за брисеви кај матичната.
    Гледам нешто почна да ми тече повеќе исцедок и малку страв ме фати, ама викам нормално дека е.

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.548
    @Milicka* мене 2 докторки - гинеколози ми рекоа може увин чај. После кога бев на Клиника на прегледот ЕМГ(за контракции), тамошната докторка, која не е гинеколог ми рече да пазам многу на увин чај, нешто во смисол дека правел дијареа и сметал на цревната флора.
    Земи си ако не чај од брусница, уствари најдобро ти е сува брусница и да ја вариш ко чај

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    911
    Денес и мене на резултатите ми се покачени ензимите. И ги пратив резултатите на матичната и ми рече дека нема место за паника, обично тие ензими и маснотии не се испитувале во бременост.
    Па плс сподели што ќе ти каже твојата докторка :*

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Уф утре ке отидам на гинеколог да видам што ке каже иначе пијам брусницин капсули но сепак ме боли позади изгледа дефинитивно има песок или камче , јас се ке издржам само бебе да ми е добро, сепак мора да се види од што е болкава , ти благодарам многу :hug::hug::hug:

На Dikinzi и flower30 им се допаѓа ова.
  13. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Ти благодарам , ке си закажам и јас да видам што има , и без тоа сум мн исплашена.

14. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Мислсм дека овие месеци се најстресни а кога ќе поминат си велиш ете помина.. Што мислишколку ќе бидам во среда трудна ако последно имав на 8ми... По мое всабота 4 недели... И до среда 4+5?

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Јас сум пиела увин ама една шолја, не со литри, дополнував со многу пролом вода. Брусница не поднесувам а и најчесто е со шеќер или со хибискус (тој не се препорачува за бременост) и општо пиј повеќе течности, а ехо знам дека правеле во бременост ама јас не

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Душичко ја не мислам, ти си трудна секако :D Тестот не може да испадне лажно позитивен, него лажно негативен, а до наредна среда според пресметки треба да си 6+1 :DИма на нет, ако сакаш можеш да пишеш, калкулатор за последна менструација, ќе пишеш кога ти било и ќе ти даде која недела си, исто така имаш и апликации да си симнеш во телефон и да ги следиш неделите :D

17. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Screenshot_20191107-083055_Chrome.jpg Еве вака :*

18. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    И мене исто ме водат 23та по циклус а 21.3 со ехо..ми кажаа да нема паника дека покасно сум оплодена.

На Jana06 и Dikinzi им се допаѓа ова.
  19. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Фала ти, ми олесна. Јас сум следната недела и секако ќе споделам што ќе каже :D

20. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Кажи ми која е таа апликација