Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.474
    Допаѓања:
    22.737
    Здраво како сте?ја со главоболка..ап испиен,кафе тегнам-све против болкава,ама не попушта...Се надевам од времево е...
    Тоа..имав потреба да споделам...

2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Имаш многу. Pregnancy, Pregnancy calculator и мојата омилена HiMommy.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Евекако ми иди... Значи среда ќе сум полна 5та.. Мислиш доволно е да се види точката?

Прикачени фајлови:

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас вчера така, прејака главоболка напред кај челото, па позади, па позади ушите, па вратот почна да ме фаќа. Цел ден во темница, не можев да гледам во светло. Денеска мислам е добро мада уште сум во кревет и страв ми е да станам да не почне да боли. Стварно не разбирам од кога сум трудна на секоја промена на време јас сум во кревет и ништо не ми помага. Пред еден месец кога залади црева истурив, сеа барем не повраќам. Како баба некоја.

На TarantulaA и Dikinzi им се допаѓа ова.
  5. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    https://tvoebebe.com/BREMENOST/nedeli-meseci јас ја користам оваа страна :) А ја имам симнато апликацијата my calendar уште кога сакав да внимавам кога ми се плодните денови.

6. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Јас цела ноќ седната во кревет сум. Киселините многу ме мачеа, со нагони за повраќање. Зедов еден рупурут, минимално ме потсмири, но потоа не можев да заспијам од 'рчењето на мм:@
    Сношти месев кифли, од нив ми се киселините, пробав додека беа топли:worried:
    За првото откако се породив многу ми недостигаше периодот од трудноча, сега цврсто сум убедена дека би се породила уште денес без да жалам по бременоста, многу ме мачи. Секоја вечер киселини и гушење;( Од вчера ја почнав 34та недела. Не знам како ќе издржам уште 6-7. Уште сум на работа, декември си заминувам, прво одмор, па породилно. Се гледа по постов дека не сум спиела добро, енергија 0, па глупости неповрзани се изнапишав.
    Пијам едно кафе ради реда, многу би шетнала надвор да се освежам, ама ако шетнам ќе потрошам пари:wasntme: Ама не велам не, да дојде пауза и ќе ја летнам...:hai:

На Starlič, Lostinparadise, TarantulaA и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Според мене би требало да се види, а за срцева акција ќе почекаш уште некоја недела..воа чисто да знаеш да не се плашиш :)

8. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Нормално ли е да се плашам?

9. done

done Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    74
    Значи ќе полудам од забите, мислам од непцата. Овие 4-5 дена левата страна и доле и горе квалитетно ме боли. А немам расипани заби, се е ок. Инаку сум 28+5.

10. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Дечки кај мене не се оформил плод, само гестациска ќеса. Ќе чекам да ми дојди, се читаме во подобри времиња (fingers)
    Тешко е ама ќе се преброди си велам а и времето не помага вакво тмурно.. Исплачив океан, доста беше ќе збирам сили за следно.. Докторот ми даде преголема надеж а беше многу рано ама памет за друг пат, до 3ти месец нема одење на гинеколог:D

На Starlič, lavinija28 и Dikinzi им се допаѓа ова.
  11. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    А што мислите за имплантациско крварење... Дали мора да се појави? Јас не забележав никаквоо крварење

12. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Нормално е..ама е непотребно :D

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Не, не мора да се појави . Кај тие жени што се јавува ги вади од памет :)

14. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Души мила, баш ми е жал. Знам што и да кажам ќе биде неутешно, ама верувам а и ти верувај дека набрзо ќе си галиш меше..и тоа многу набрзо :* :hug:

На Girl-Rabbit и Be-yO-nCe им се допаѓа ова.
  15. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Тестот може да покаже лажно позитивен.. од искуство кажувам... доколку особата има полицистични јајници тестот покажува 2 цртки.. кај мене така се деси прехлани.. јас си мислев бремена сум си чекав да поминат 2 недели одкако го правев тестот и отидов на гинеколог.. докторот ме прегледа на ехо ми вика чиста ти е матката има некои фоликули ова она дрн дрн јариња после сврте накај јајниците и рече аууу па девојко ти имаш полицистични јајници.. ај сепак да направиме тест преку крв да видиме дал си бремена може е рано па не може ембриончето да се види во матката.. направивме и тоа што кажа.. искочи негативен.. вечерта пак земав тест за бременост .. следниот ден го направив пак позитивен .. се слушнав со докторот му го кажав случајот и тој ми рече дека полицистичните реагирале на тестот ... следно доцнење на менструација од страв дека ќе се разочарам пак не правев тест .. чекав да си добијам... но откако 1 месец ми доцнеше направив тест позитивен пак искочи .. отидов кај докторот пак матката чиста нема ембрион внатре.. правиме тест преку крв тој позитивен.. за жал бременоста била вонматерична... се разочарав ептен... после два дена имав спонтан и тоа пред термин закажан за чистење... паднав психички физички.. на секој начин ... паузирав еден период не се обидував да останам бремена и после тоа непланирано сум останала.. не бев фокусирана да останам бремена.. си ја подготвував свадбата и лани на денешен ден од докторот ја слушнав најубавата вест.. бремена бев 8 недели.. а за свадбата бев најсрекна зашто бев бремена.. на 11 ноември беше свадбата... после тоа сопругот не ми дозволи да одам на работа бидејќи работам тешка физичка работа.. земав патолошко и така ја истерав бременоста... сега си чувам 4, 5 месечно бебенце.. муабетот ми беше ДА има лажно позитивен тест.!
    (Сори за долгиов пост)

На Girl-Rabbit, kockichka, lejlla и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    И јас немав крварење, и баш прашував дали имале, испадна 50/50. Кај секого е различно.

17. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    Да даде некоја совет која е со скратен цервикс низ бременоста?
    Строго лежам во кревет и само до тоалет одам.

18. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Dali na nekoja od vas genekolog vi ima receno da ne vozite avtomobil vo rana bremenost?

19. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Јас исто немав, ништо не забележав. Деновите кога ја очекував менструацијата само како една капка потемен секрет имав, и си реков а еве ми дојде. Но потоа ништо...И единствено кафенко што имав беше во 6 недела (2 дена траеше ама тоа беше некое празнење од матката поради што сеуште ставам утрогестан и дај Боже никогаш да го немам). Така да, изгледа не мора да се јави кај секој тоа имплантациско крварење...

На dunika и Dikinzi им се допаѓа ова.
  20. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Фала за инфо, не сум знаела, тука секогаш може да се научи нешто ново :) И многу ми е жал што си поминала биз сето тоа, се надевам наредна бременост нема да ти биде така, а и на никого не би сакала да се деси тоа , гушкајте се најмногу сега :* :inlove: :hug: