1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    8.178
    Допаѓања:
    146.552
    @*Dariceto* јас мислев ќе штети на бебето и затоа испаничив. Ама фала ви на советите, сега сум помирна.

@Milicka* а зошто те задржаа? Што е проблемот? Нели за исцедокот се секираше?
    Немој да се плашиш, подобро таму под надзор. Што и да е, да помине со лесно и се да е добро.

На Dikinzi и Milicka* им се допаѓа ова.
  2. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    2.590
    @flower30 отидов пак за исцедокот па ме задржаа , да сум била под надзор , каков е тоа надзор без ехо еве не знам , но ајде ке почекам да се раздени може ке ме видат до тогаш журка ке правам :( иначе сум сакала да одговорам на @Dikinzi но по грешка сум се надоврзала на друг пост извинии .

На Dikinzi, Autumn_ и flower30 им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    8.178
    Допаѓања:
    146.552
    Ништо, подобро таму да бидеш. Ем ќе леѓиш цело време ем ќе те следат. Не се нервирај, подобро така. Ваљда утре ехо ќе ти направат.

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    Немој да се грижиш за ништо,на мене ми рекоа дека пострлката е зрела 2/3 степен уште на почеток од 7 ми месец...Така и си остана до пораѓај....а јас плачење,нервози....сега за тоа се кајам.Ефремовски ми рече да влезам во 36 та недела и го вадиме. Немаше ништо од тоа,бебето си растеше нормално без разлика што постелката беше зрела.Се роди 3100-50цм.Грижите би ти биле оправдани само ако плодот заостанува со развој во споредба со неделите на бременост,до тогаш не мисли,радувај се и одмарај...

На Dikinzi, Sexybaby86, Lorins и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    и јас 30та недела, имам зголемен исцедок на моменти се чуствувам како измокрена дури..

На Ms allways right му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Леле ова не е нормално, две вечери со ред ме фаќаат невидени жештини, спијам со маица по рамки од мм и шорцеви, се покривам само со чаршав и пак жешко ми е, ќе пукнам

На Dikinzi, Cherry333 и lejlla им се допаѓа ова.
  7. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    998
    Допаѓања:
    2.384
    Исто и мене, стапалата ми горат, по шорц спијам и кратки ракави, поктиена само со тенко јорганче... на утро кога ќе станам прстите на рацете од топлото ми се отечени... како лето да е (facepalm)

На Dikinzi, green.eyes и Scorpio87 им се допаѓа ова.
  8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    Пиши ни како си. Сè ќе е во ред, не се секирај, раат ќе си одиш дома.

Имам закажано брисеви следната недела и сега не ми се оди читајќи за крвавењево. Има некоја што поминала без крвавење?

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Кај секого е различно кај мене немаше, правев во 12, 27 и сега мислам 34 треба да се прави. Само опушти се и не се стегај. За првите брисеви многу се стегав и беше болно мислејќи дека ќе ми го повреди бебето :) :) а кога правев вториот пат бев опуштена и убаво поминав :) Затоа опуштено и сите сме различни. Убав ден :* :* :*

На Dikinzi и 0ли им се допаѓа ова.
  10. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.390
    Допаѓања:
    8.473
    Јас немав. И не боли ич. Јас се плашев дека ќе ме гребе многу докторот со тоа стапчето пластично, ама тоа за хпв проверување е изгледа само. И тоа се стегав нормално :$

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.390
    Допаѓања:
    8.473
    И јас се потам многу навечер. Ама мислам не е само до нас, стварно некои денови е прежешко. Баш денес ми се жалеа колегиве дека им било жешко и нив..

На lejlla и Scorpio87 им се допаѓа ова.
  12. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.219
    Допаѓања:
    8.436
    Д димери немам испитувано, матичната ништо не ми спомна. 30та недела и натаму кој испитувања се прават?

13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.390
    Допаѓања:
    8.473
    Некој не дава упат ако немаш индикации, јас ги правев без индикации па ми излезе скриениот шеќер малку покачен, а на секоја крвна слика ми е до 4.5.. После 30 некои прават 3 скрининг мислам, јас ништо немам направено до сега. Освен крв / мокрача и брисеви на крај ќе правам околу 35 недела

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Chuchanov

Chuchanov Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Mene genekologot mi rece barem do 14ta nedela ne a bez kola sum kako bez glava.Vozese li prvite meseci?

15. Chuchanov

Chuchanov Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Јас се осекам способна за возење али ме зачуди тоа што ми го кажа генекологот до 4ти месец да не возам

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    2.590
    Не се мисли , се ке биде во најдобар ред , намалува кај мене сега и на влошка е мн малку на хартија има но се е темна крв , ме мачи што не ме виделе на ехо , чекам визита да видам што ке кажат , ако е вака за џабе лежам без преглед и само си плачам ама на никој не му е гајле , само Бог да е со нас...

На Dana31 и 0ли им се допаѓа ова.
  17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.390
    Допаѓања:
    8.473
    Возев да, ништо не ми спомна за возењето. Само секс ми рече не до 13 недела и да не одам на депилација тој период. Сите различно кажуваат. Ама не знам која причина објективна би била да не возиш. Ако не возиш, ќе те возат, пак си во кола и се трескаш по нашиве улици. Исто му доаѓа :wasntme:.

18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    Јас не возам, сообраќајов во Скопјево е ужас, не сакам стресови да си правам. Не ми е за дупки и слично, туку нервозата како возат.
    Или со такси се развозувам или мм ми е личен шофер.

Инаку, да ја пофалам перницата, одлична е. Јас неа си ја гушнав, таа мене и 8 и пол часа се изнаспав со едно станување за во вц. Убавини, ја препорачувам :)

На eta, Jana06, Veki4kaa и 8 други им се допаѓа ова.
  19. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Визита накај 8 доаѓа ако си на паталошка во ГАК и ќе ве викнат на преглед. Не се нервирај и не плачи, чим намалува тоа е ок и чим е темно не е страшно.

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.262
    Допаѓања:
    138.415
    Ќе ве тепам сите, зарем прв пат ви земаат брисеви па волку страв и стегање што тупивте? :?: Легнете на столот најопуштено што може, зјапните неколку секунди во некоја точка и толку е. Јас ништо не осеќам коа ми земаат брисеви или пап, ептен се тенки тоа стапчињата ко чепкалки за уши, зар од нив да се плаши човек. :^)
    :!: И не боли, ако земање брис боли можете да замислете која болка е породувањето. Вака ми викаа порано заб коа ми поправаа :lol: Ако заб правење боли ич да не ми текне на дете :tmi:

На Kitten, Jana06, Starlič и 7 други им се допаѓа ова.