Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    @*Dariceto* јас мислев ќе штети на бебето и затоа испаничив. Ама фала ви на советите, сега сум помирна.

@Milicka* а зошто те задржаа? Што е проблемот? Нели за исцедокот се секираше?
    Немој да се плашиш, подобро таму под надзор. Што и да е, да помине со лесно и се да е добро.

На Dikinzi и Milicka* им се допаѓа ова.
  2. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    @flower30 отидов пак за исцедокот па ме задржаа , да сум била под надзор , каков е тоа надзор без ехо еве не знам , но ајде ке почекам да се раздени може ке ме видат до тогаш журка ке правам :( иначе сум сакала да одговорам на @Dikinzi но по грешка сум се надоврзала на друг пост извинии .

На Dikinzi, Autumn_ и flower30 им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    Ништо, подобро таму да бидеш. Ем ќе леѓиш цело време ем ќе те следат. Не се нервирај, подобро така. Ваљда утре ехо ќе ти направат.

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    Немој да се грижиш за ништо,на мене ми рекоа дека пострлката е зрела 2/3 степен уште на почеток од 7 ми месец...Така и си остана до пораѓај....а јас плачење,нервози....сега за тоа се кајам.Ефремовски ми рече да влезам во 36 та недела и го вадиме. Немаше ништо од тоа,бебето си растеше нормално без разлика што постелката беше зрела.Се роди 3100-50цм.Грижите би ти биле оправдани само ако плодот заостанува со развој во споредба со неделите на бременост,до тогаш не мисли,радувај се и одмарај...

На Dikinzi, Sexybaby86, Lorins и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    и јас 30та недела, имам зголемен исцедок на моменти се чуствувам како измокрена дури..

На Ms allways right му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Леле ова не е нормално, две вечери со ред ме фаќаат невидени жештини, спијам со маица по рамки од мм и шорцеви, се покривам само со чаршав и пак жешко ми е, ќе пукнам

На Dikinzi, Cherry333 и lejlla им се допаѓа ова.
  7. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Исто и мене, стапалата ми горат, по шорц спијам и кратки ракави, поктиена само со тенко јорганче... на утро кога ќе станам прстите на рацете од топлото ми се отечени... како лето да е (facepalm)

На Dikinzi, green.eyes и Scorpio87 им се допаѓа ова.
  8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Пиши ни како си. Сè ќе е во ред, не се секирај, раат ќе си одиш дома.

Имам закажано брисеви следната недела и сега не ми се оди читајќи за крвавењево. Има некоја што поминала без крвавење?

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Кај секого е различно кај мене немаше, правев во 12, 27 и сега мислам 34 треба да се прави. Само опушти се и не се стегај. За првите брисеви многу се стегав и беше болно мислејќи дека ќе ми го повреди бебето :) :) а кога правев вториот пат бев опуштена и убаво поминав :) Затоа опуштено и сите сме различни. Убав ден :* :* :*

На Dikinzi и 0ли им се допаѓа ова.
  10. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    7.634
    Јас немав. И не боли ич. Јас се плашев дека ќе ме гребе многу докторот со тоа стапчето пластично, ама тоа за хпв проверување е изгледа само. И тоа се стегав нормално :$

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    7.634
    И јас се потам многу навечер. Ама мислам не е само до нас, стварно некои денови е прежешко. Баш денес ми се жалеа колегиве дека им било жешко и нив..

На lejlla и Scorpio87 им се допаѓа ова.
  12. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Д димери немам испитувано, матичната ништо не ми спомна. 30та недела и натаму кој испитувања се прават?

13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    7.634
    Некој не дава упат ако немаш индикации, јас ги правев без индикации па ми излезе скриениот шеќер малку покачен, а на секоја крвна слика ми е до 4.5.. После 30 некои прават 3 скрининг мислам, јас ништо немам направено до сега. Освен крв / мокрача и брисеви на крај ќе правам околу 35 недела

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Mene genekologot mi rece barem do 14ta nedela ne a bez kola sum kako bez glava.Vozese li prvite meseci?

15. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Јас се осекам способна за возење али ме зачуди тоа што ми го кажа генекологот до 4ти месец да не возам

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Не се мисли , се ке биде во најдобар ред , намалува кај мене сега и на влошка е мн малку на хартија има но се е темна крв , ме мачи што не ме виделе на ехо , чекам визита да видам што ке кажат , ако е вака за џабе лежам без преглед и само си плачам ама на никој не му е гајле , само Бог да е со нас...

На Dana31 и 0ли им се допаѓа ова.
  17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    7.634
    Возев да, ништо не ми спомна за возењето. Само секс ми рече не до 13 недела и да не одам на депилација тој период. Сите различно кажуваат. Ама не знам која причина објективна би била да не возиш. Ако не возиш, ќе те возат, пак си во кола и се трескаш по нашиве улици. Исто му доаѓа :wasntme:.

18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Јас не возам, сообраќајов во Скопјево е ужас, не сакам стресови да си правам. Не ми е за дупки и слично, туку нервозата како возат.
    Или со такси се развозувам или мм ми е личен шофер.

Инаку, да ја пофалам перницата, одлична е. Јас неа си ја гушнав, таа мене и 8 и пол часа се изнаспав со едно станување за во вц. Убавини, ја препорачувам :)

На eta, Jana06, Veki4kaa и 8 други им се допаѓа ова.
  19. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Визита накај 8 доаѓа ако си на паталошка во ГАК и ќе ве викнат на преглед. Не се нервирај и не плачи, чим намалува тоа е ок и чим е темно не е страшно.

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.151
    Допаѓања:
    137.234
    Ќе ве тепам сите, зарем прв пат ви земаат брисеви па волку страв и стегање што тупивте? :?: Легнете на столот најопуштено што може, зјапните неколку секунди во некоја точка и толку е. Јас ништо не осеќам коа ми земаат брисеви или пап, ептен се тенки тоа стапчињата ко чепкалки за уши, зар од нив да се плаши човек. :^)
    :!: И не боли, ако земање брис боли можете да замислете која болка е породувањето. Вака ми викаа порано заб коа ми поправаа :lol: Ако заб правење боли ич да не ми текне на дете :tmi:

На Kitten, Jana06, Starlič и 7 други им се допаѓа ова.