Сосема нормално, и јас има и прашував овде Јас 3 пати проверував брисеви,ниту еднаш немав крварење. Возев од почеток до некој ден пред пораѓај Немој да се чудиш, и јас очекував кога бев на прв преглед во 36та дека ќе ми речат почесто да одам ,ама ми рекоа дојди за 3 недели Фатив врски и одев секоја недела,правев и цтг па се чудеа зошто " толку рано" сум правела..ако го слушав нивниот совет дома ќе се породев. Јас мислам сите брисеви се за стреотокока. Инаку на гак освен потврда за крвна група ништо друго не бараат, кога ти зимаат историја ти поставуваат милион прашања и за брисеви, скриен шеќер, притисок, други проблеми во бременоста итн Околу неделите, јас се породив 39+1, во извештајот пишува 40та недела, 39 полни и 1 ден од 40та.
И јас се породив на гак но мене ми ги бараа резултатите долу на приемно кај што запишуваат податоци, листот за отварање на историја... ми ги зема резултатите и со нив ме однесе во предродилна сала, е таму една докторка ми зема крв ми стави "бранила" и ми постави милион прашања... тоа се деси пред 4,5 месеци... тогаш се породив ...
Локо кроко имаат најубави ташни.. јас од таму си земав .. зашто количка после земавме.. т.е ни подариа
Zdravo. Pred 1mes. Bev na transf. Za ispitucanje na d dimeri togas bev 2ri mesec i mi bea 216 . Sega bev povtorno posle mesec dena i sega mi se 508. Sakam da mi kazete dali e vo red toa pokacuvanje za rok od 1 mes. Nemozam da docekam dodeka otidam na konsultacija ,mislam dali e vo red
Возев до последно. Но колку можеш избегнувај сепак сообраќај е. Јас поминав без ништо. Не гледам на земање брисеви како на работа што предиизвикува болка. Опуштено. За тебе работи за лична хигиена, ланолин (мене ми се најде), влажни марамици исто. Голем и мал пешкир, земи си и влошки за гради, влошки вир, прслук за доење. За бебе павличева и влажни. Памперс таму даваа. Се породив пред 3 недели.
@Larahappy Ланолин обавезно ќе земам. Памперс да не земам ли за таму?? Влечки, тетра пелени. Каде да купам влошки за гради?
Влошки за гради се околу 60 ден во ДМ земав, папучи таму даваат и се солидни, но и јас си носев. Искрено тетра за ништо не искористив. Ми дадоа мало пакетче Виолета и тоа таму си го користат. Јас носев накај 15 пелени затоа што незнаев.
Не, благи менструални болки не се лажни контракции. Лажните контракции се безболни и малце нелагодни, и кога се случуваат ти се стврднува цел стомак, контракциите се на различно растојание и времетраење.
За мама: Влошки Вир Влажни мар Сапунче бебешко Еден пешкир Чешел Полнач за телефон Некои грицки само да не те видат ( кекс , бисквита , така нешто) Ланолин за да ги мачкаш одма градите Влошки за гради За бебе : Ако одиш Чаир даваат пелени на Виолета не ти требаат. Влажни мар Помада Алишта за излегување
Алишта за излегување ќе ти донесат блиските. Не носи порано. И обавезно крвна група но не копија оригинал.
Ами ја дека од Велес идев мораше да си носам, ми беше се спремно, оти не очекував да ме пуштат 2 риот ден А маж ми вечерта на пијанка беше, сабајле во 7 му викам тргај за Скопје во 10часот не пуштаат, уште алиштенца да му речев да носи хахаххахаа Плус, ние тројца сами се враќавме од болница, ја нејќам мајки шајки свекрви , да ме зимаат, само маж ми и раат патот назад, ем муабет, ем на раат со бебчо. Така шо ја гледав претходно спремна да си бидам, знам кој ми е маж Така ќе направам и за второво здравје боже, се со мене во ташна, по сигурно ми е
@lejlla мене ми рекоа секој месец да испитувам ради генетска мутација и плус имаше индикации на ехо @Sandra456* пред тоа и уште пред да останам бремена,зошто планирав да останам, пиев аспирин. Докторката рече ке пробаме ако може со аспирин да тераш,ама многу се качија нагло и мораше инекции
Jas pijam aspirin i metilirana folna isto radi mutacija do sega mi e vo red oa ke viidme ponataka se nadevam ke bide vo red. Od koj mesec naglo ti se nakacija ? I kakvi infikacii imase na exo ? Me faka strav neksko od mesec na mesec
Каде да го најдам тој документ за крвна група? Јас што сум дарувала крв го имам картончето. Тоа доволно ли ќе биде? Ако не од кај да барам?