Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    1.364
    Да и јас пијам метилирана фолна, нагло ми се качија во 16та недела а предходно на ехо ми ги виде докторката тие лакуни и кога испитав стварно беа многу качени,ама еве со клексаните пак си паднаа. Не е ништо страшно немој да си правиш стрес,а ти испита онака рутински,не видоа на ехо ништо??

Сакам само да кажам дека се што ке се види на време е супер,јас имам трауми од предходно зошто имав спонтан,а докторката никогаш не ми рече да ги испитам овие работи и сега ја сменив и се што треба гледам да испитам и да сум раат.

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    I jas predh. Sum so spontan i zatoa suum panika malce :) inace posle spontaniot bev na ispituvanja i na transf. I vo manu i za hormoni . Mi iskoci mitacija i od togas mi ja dsdoa terapijata so ja pijam i sega vo bremenost. Mi rekoa sekoj mes. Da ispitam na transf .dali ke mi se pokwcat i dali ke bidat za kleksani namesto aspirin.sega za sega se e ok se. Na eho mi bese uredno se do sega pa ke vidime ponataka. A sto se toa lakuni ?nisto ne razbiram duduk sum :( inaku ovie ispituvanja mora fa se napraat posle spontan obav. Nz zosto ne ti dala nisto da ispitas.

3. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Мене, поради претерана претпазливост, Ивановски ме праќаше секој месец да правам брисеви до кај 7 месец. Ниту еднаш немав никакви проблеми, никакви крварења, па ни розевко.

На tina2018, Dikinzi и 0ли им се допаѓа ова.
  4. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    1.364
    После спонтан испитав јас, ама сакав да кажам во предходната бременост не ми рекоа да испитам ништо од ова..
    Иначе и мене ми објаснуваше докторката за ова и нешто од што прочитав разбрав дека лакуните се пукнатини што ја намалуват количината на храна што ја добива бебето преку постелката. Тебе резултатот ти е ок и ехото ако ти било ок ,нема зошто да се секираш,може ке си тераш со аспирин:*

5. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    На трансфузиологија се вади. Јас незнаев дека мора оригинал и однесов копија. Копија не признаваат и пак ме боцнаа. Што значи можеш и таму да чекаш.

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Za prvata bremenost nemav ispitano ni jas nisto osven hormoni i normalno pap i brisevi. Do sega ehoto mi beshe ok , sega za nekoj den sim na 1 skrining i prisca pa ke vidime so Gospod napred daj boze da e vo red se. So lesno neka ti e i tebe i bez sekiracii mn mn , te razbiram posle preziveanoto nemozes da ne se sekiras no morame :) :*

На Bella* и Dikinzi им се допаѓа ова.
  7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    На трансфузиологија треба да извадиш која крвна група си.

8. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    И тоа од крводарителство врши работа... не картончето кај што ти ставаат печати секогсш кога даруваш крв туку другото прв пат кога си станала крводарител ти го даваат ... јас со тоа бев и не ми бараа друго.. ми заврши работа..

На tina2018 и Starlič им се допаѓа ова.
  9. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Ова го имам.

Прикачени фајлови:

10. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Тоа и ти треба... горното картонче само.. а долното кај гинекологот ти треба за секој преглед да не ти зема пари... да не ти ги наплаќа прегледите т.е скрининзите и земањето брисеви.. пап тестовите исто така ти се бесплатни со тоа.. мислам ако имаш дарувано крв повеќе од 10 пати.. тогаш ти е валидно

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Пак почнаа силни киселини, бебчево мислам со глава удира во желудников ме притиска.. денеска и малку како да ме стреси па и еден парацетамол не беше на одмет.. како се држите вие мешиња?

12. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Официјално прогласувам дека овие денови станав активен член на нокна смена..... Се будам во ниедно време и не ми се спие веке.... Си гувеам, размислувам што треба да купам, кај да се порагам, па си го галам мешето и се тоа од негде 4 :30..... Ама заспивам до кај 22 најкасно така да ми се фака некој сон.... Али ај најди занимација од 4 ипол до 8 - 9 дур да стане мм :)

На crazylady, Jana06 и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  13. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    И јас ти се придружувам. Не можам повеќе од 10 да издржам будна заспивам со ќере и во текот на ноќта по 100 пати станувам. Те сум гладна па за у вц па киселини па топло па ладно.. а каде ми е крајот.. уште и да е потрагично ќере цела ноќ со температура па така си дежурав цела ноќ.. ќе си пукнам више :@

На crazylady, Dikinzi, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Дечки, едно прашање. Внуката со другарка и беа заедно во средата и минатата недела. Вчера мајката од девојчево кажала дека можно е девојчето да вади сипаници (нешто се нафрлила). Внука ми нема прележано, јас имам еднаш а во контакт со неа бев вчера и два пати минатава недела. Сега мн ми е страв, читав дека ако имаш прележано не е страшно но јас не знам точно девојчето ако стварно има сипаници, која врста ја има. А денес треба пак да се видам со внукава....Што мислите? Знам има др тема за сипанициве, ама оваа ми е најактивна....

15. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Не можам да ти помогнам, само да ти кажам дека не си сама.... И јас дум со истиот страв, бев на детски роденден и таму префатил славеникот од друго девојче што нареден ден се исфрлило :( не бев јас во никаков контакт со нив ама пак стравот си постои.... Кога го прашав док. Вика за да знаеш дали имаш прелеѓано оди на инфективно да ти направат тест.... Мене со одењето на инфективно уште поголем страв ке ми се створи да не фатам па нршто од таму.... И така избегавам деца и сум како благо параноична за близок контакт со луге (гушка, бацка :)

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.151
    Допаѓања:
    137.234
    Ако е Варичела (големи сипаници) не е страшно. Да не е Рубеола или Морбили само. Ма да од вторите 2 сме сите вакцинирани и минимална е веројатноста да се фатат.

На lavinija28, Dikinzi и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  17. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.453
    Допаѓања:
    6.987
    I jas so kiselinite maka macam den nok celo vreme.Vcera nemozev veke da izdrzam zemav malku soda so voda se napiv i nekako se smirija.Od nedelava i levata noga pocna da me boli da mi se ukocuva i sum kako prava sloncica sto bi se reklo

На *malenavolena*87 и Miss.N им се допаѓа ова.
  18. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Јас еден гастрогард па така да заспијам.. секој ден нешо ново не фака.. :) ама ајде уште малку да се стегниме :))

На Ms allways right, lejlla и SanelaS им се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
  20. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.453
    Допаѓања:
    6.987
    I jas toa vikam sekoj den nesto razlicno vikam sama na sebe sum si dosadna a ne nekoj od strana sto ne slusa.Ajde podocna pa do maki po drugite temi ke se prefrlime.

На Andonia, Ms allways right, Miss.N и 1 друга личност им се допаѓа ова.