Да и јас пијам метилирана фолна, нагло ми се качија во 16та недела а предходно на ехо ми ги виде докторката тие лакуни и кога испитав стварно беа многу качени,ама еве со клексаните пак си паднаа. Не е ништо страшно немој да си правиш стрес,а ти испита онака рутински,не видоа на ехо ништо?? Сакам само да кажам дека се што ке се види на време е супер,јас имам трауми од предходно зошто имав спонтан,а докторката никогаш не ми рече да ги испитам овие работи и сега ја сменив и се што треба гледам да испитам и да сум раат.
I jas predh. Sum so spontan i zatoa suum panika malce inace posle spontaniot bev na ispituvanja i na transf. I vo manu i za hormoni . Mi iskoci mitacija i od togas mi ja dsdoa terapijata so ja pijam i sega vo bremenost. Mi rekoa sekoj mes. Da ispitam na transf .dali ke mi se pokwcat i dali ke bidat za kleksani namesto aspirin.sega za sega se e ok se. Na eho mi bese uredno se do sega pa ke vidime ponataka. A sto se toa lakuni ?nisto ne razbiram duduk sum inaku ovie ispituvanja mora fa se napraat posle spontan obav. Nz zosto ne ti dala nisto da ispitas.
Мене, поради претерана претпазливост, Ивановски ме праќаше секој месец да правам брисеви до кај 7 месец. Ниту еднаш немав никакви проблеми, никакви крварења, па ни розевко.
После спонтан испитав јас, ама сакав да кажам во предходната бременост не ми рекоа да испитам ништо од ова.. Иначе и мене ми објаснуваше докторката за ова и нешто од што прочитав разбрав дека лакуните се пукнатини што ја намалуват количината на храна што ја добива бебето преку постелката. Тебе резултатот ти е ок и ехото ако ти било ок ,нема зошто да се секираш,може ке си тераш со аспирин
На трансфузиологија се вади. Јас незнаев дека мора оригинал и однесов копија. Копија не признаваат и пак ме боцнаа. Што значи можеш и таму да чекаш.
Za prvata bremenost nemav ispitano ni jas nisto osven hormoni i normalno pap i brisevi. Do sega ehoto mi beshe ok , sega za nekoj den sim na 1 skrining i prisca pa ke vidime so Gospod napred daj boze da e vo red se. So lesno neka ti e i tebe i bez sekiracii mn mn , te razbiram posle preziveanoto nemozes da ne se sekiras no morame
И тоа од крводарителство врши работа... не картончето кај што ти ставаат печати секогсш кога даруваш крв туку другото прв пат кога си станала крводарител ти го даваат ... јас со тоа бев и не ми бараа друго.. ми заврши работа..
Тоа и ти треба... горното картонче само.. а долното кај гинекологот ти треба за секој преглед да не ти зема пари... да не ти ги наплаќа прегледите т.е скрининзите и земањето брисеви.. пап тестовите исто така ти се бесплатни со тоа.. мислам ако имаш дарувано крв повеќе од 10 пати.. тогаш ти е валидно
Пак почнаа силни киселини, бебчево мислам со глава удира во желудников ме притиска.. денеска и малку како да ме стреси па и еден парацетамол не беше на одмет.. како се држите вие мешиња?
Официјално прогласувам дека овие денови станав активен член на нокна смена..... Се будам во ниедно време и не ми се спие веке.... Си гувеам, размислувам што треба да купам, кај да се порагам, па си го галам мешето и се тоа од негде 4 :30..... Ама заспивам до кај 22 најкасно така да ми се фака некој сон.... Али ај најди занимација од 4 ипол до 8 - 9 дур да стане мм
И јас ти се придружувам. Не можам повеќе од 10 да издржам будна заспивам со ќере и во текот на ноќта по 100 пати станувам. Те сум гладна па за у вц па киселини па топло па ладно.. а каде ми е крајот.. уште и да е потрагично ќере цела ноќ со температура па така си дежурав цела ноќ.. ќе си пукнам више
Дечки, едно прашање. Внуката со другарка и беа заедно во средата и минатата недела. Вчера мајката од девојчево кажала дека можно е девојчето да вади сипаници (нешто се нафрлила). Внука ми нема прележано, јас имам еднаш а во контакт со неа бев вчера и два пати минатава недела. Сега мн ми е страв, читав дека ако имаш прележано не е страшно но јас не знам точно девојчето ако стварно има сипаници, која врста ја има. А денес треба пак да се видам со внукава....Што мислите? Знам има др тема за сипанициве, ама оваа ми е најактивна....
Не можам да ти помогнам, само да ти кажам дека не си сама.... И јас дум со истиот страв, бев на детски роденден и таму префатил славеникот од друго девојче што нареден ден се исфрлило не бев јас во никаков контакт со нив ама пак стравот си постои.... Кога го прашав док. Вика за да знаеш дали имаш прелеѓано оди на инфективно да ти направат тест.... Мене со одењето на инфективно уште поголем страв ке ми се створи да не фатам па нршто од таму.... И така избегавам деца и сум како благо параноична за близок контакт со луге (гушка, бацка
Ако е Варичела (големи сипаници) не е страшно. Да не е Рубеола или Морбили само. Ма да од вторите 2 сме сите вакцинирани и минимална е веројатноста да се фатат.
I jas so kiselinite maka macam den nok celo vreme.Vcera nemozev veke da izdrzam zemav malku soda so voda se napiv i nekako se smirija.Od nedelava i levata noga pocna da me boli da mi se ukocuva i sum kako prava sloncica sto bi se reklo
Јас еден гастрогард па така да заспијам.. секој ден нешо ново не фака.. ама ајде уште малку да се стегниме )
I jas toa vikam sekoj den nesto razlicno vikam sama na sebe sum si dosadna a ne nekoj od strana sto ne slusa.Ajde podocna pa do maki po drugite temi ke se prefrlime.