Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. BY<3

BY<3 Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2019
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    2.218
    Баш ми е мило (fingers) Се подобро и подобро ќе се осеќаш одсега па натаму :)

На strelkata му/ѝ се допаѓа ова.
  2. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    Фала ти многу :inlove: убаво е кога може човек да се израдува како што треба :D

На BY<3 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Јас наредна недела ќе земам боледување, во понеделник ќе им кажам дека неможам да одам на работа, ќе кажам некоја причина и дека морам да седам дома. И толку. И мојата шефица е како твојата, идиотка. Ич не се замарај.
    Земи боледување, и не се замарај. Никој нема да не гледа кога ќе ни биде тешко.

На Andonia, Dikinzi и strelkata им се допаѓа ова.
  4. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Женски, не се замарајте со броење удари, само повеќе нервоза така. Не мислете на тоа,кога ќе почне да мрда уживајте во тоа ,а не да броите :*

На Lorins, kavadar4anka, Sexybaby86 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Има жени што цела бременост мора да бидат на боледување, и ич да не ви е гајле..како што нив не им е коа ќе во речат прекувремено а после нема да ве платат, или пак кога се изживуваат врз вас. Терајте си вие вашето..а за грчевите нормални се, болни се ..ама нормални се.

На Ms allways right, crazylady, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    Како они да не се жени бре, како да не родиле. Ама тешки комплекси владеат, страшна работа е ова кој се станува шеф. А најниско образование има од сите. Не дека вреѓам да не ме сфатите грешка неможе секој да е со факултет, но пред се треба да си човек.

На Sexybaby86, Dikinzi и Starlič им се допаѓа ова.
  7. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Јас знаеш како велам. Има и она ќерка, како се понаша према мене така и према ќерка и да се однесуваат кога ќе биде бремена. Најмногу ќе ја боли тогаш. Мене ми требаше долго време да сватам дека морам сама да се пазам, дека никој нема да ме гледа.

На Ms allways right, strelkata, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Од кој магнезиум пиете (фирма и сл.)? Јас еднаш ја прашав матичнава (кога бев 6 недела) дали да земам и тогаш ми рече рано е ама и не мора. Досега ми нема речено да земам....

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Јас овој го пијам.

Прикачени фајлови:

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Јас пијам магнезиум 400 + б комлекс, така ѓи објаснувам, многу се ефикасни и задоволна од нив , од кога ќе се напијам за 15 мин ме смируваат .

На lavinija28 и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  11. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    20191110_212148.jpg

На lavinija28, Sexybaby86 и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  12. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    7.638
    А знаеш ли дали можеш да земеш боледување, се имаш распрашано? Затоа што знам исто сме со неделите, 34+ недела не знам дали даваат обично боледување или мораш породилно да отвориш, види тоа. Инаку јака ти душа што уште работиш физичка работа, што ќе беа без осет луѓе да те оставаат да се мачиш уште, можат барем малку да ти олеснат :doh:

13. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Од 34 неможе да се земе боледување од гинеколог но може од општ доктор. Последна опција да отвориш трудничко.

14. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Ќе земам боледување од гинеколог, две недели до 31.11 од 01.12 го земам зимскиот одмор, до 09.12 и од 10.12 породилното. Така планирам. И мислам дека ќе можам, мислам ќе ми дозволат. А што да правам кога имам дома еден маж и што цело време ми вика оди, ништо не ти е, оди греота за детето да земаш боледување а ништо не ти е. Го слушав цело време и будала види сега го чувствувам тешкото. Морам така да темпирам со боледувањето, да не им се вратам на работа бидејќи душа ќе ми извадат.

Sleppy пелените дали се добри од сам почеток да ги користам или со Pampers да почнам??

15. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Зошто неможе? Прв пат слушам?

16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    7.638
    Затоа што мислам дека тоа му доаѓа 45 дена пред термин, што е минимално растојание за отварање трудничко. Затоа сите во тој период кога не ги следи боледување од гинеколог го користат одморот па отвараат трудничко. Ама ете ако можеш од матичен земи барем недела дена..

На Starlič, Dikinzi и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  17. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    А две недели нема ли да ми даде обичен доктор??? Сега се разочарав... Се осеќам дека не сум способна да работам веќе..

18. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    7.638
    Ау не знам стварно, јас се распрашував исто за боледувањата ама не сум земала до сега, баш од причината што ти ја кажувал маж ти. Стварно не ми е тешка работата и греота ми е што се вика да го лутам Господ и да земам без врска боледување. Ама ти и премногу се мачиш, така да со среќа ако даваат и две недели од матичен супер..

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Од матичен следува една недела.
    Може и матичен стоматолог да ти даде една недела.

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Liky

Liky Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    53
    Мешиња да прашам како да осетам контракции? Во петокот бев 2цм отворена ама дома сум си, а денес бебуш многу ми е вознемирен само мрда и мава..а не знам да определам дали се контракции или си замислувам пд што сум веќе вознемирена. Инаку 39та недела сум