1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Исто и јас како другите мами, Систина, др.Димчев!

На *malenavolena*87 и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  2. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Здраво мешковци... Јас и цуца денес 24+5 :inlove: Со синко кога бев бремена нон стоп бев окапана на феминава, а сега се поретко и поретко... Добри сме, утре сме на контролен преглед :l: Имав тежок период, сеуште не можам да се соземам, ама каде е Господ никој не е само тој да не чува.
    Кога сме кај кафето и јас пијам по едно на ден.
    Кога помислувам на што ме чека околу породувањето почнува страв и паника да ме фаќа. Имав лошо искуство првиот пат и сега ми се стега срцето :sweat:
    Ве поздравувам лејдис, галете мешковци ќе ви фалат ;) ама пак рацете ќе ви бидат полни :clap:

На Nora.A, green.eyes, TarantulaA и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Здраво дали некоја има правено Приска во Ре-Медика и кај кој доктор ме интересира и колку е цената?

На Ana-sk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.563
    Леле мешиња, јас колку се плашам тоа е чудо едно. Значи, денес па посебно, дури паника ме фаќа. Не можам ни да се фокусирам на ништо, немам моментално што да работам, не можам да шетам.... Буквално ми се плаче...
    Со еден збор полудувам:(Рацете ми се тресат. Не знам зошто ваков страв, кога не поминав толку страшно на првиот пораѓај. И си плачам од страв.

На темава освен најпанична трудница ќе ме прогласите и за најлуда:worried:

На Larahappy, green.eyes, lavinija28 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Ама па не паничи толку, и мене ме фаќа паника, и кога вака читам дека е страшно и јас се плашам. Опушти се. Веќе си поминала низ тоа.. Знаеш како е. Јас што се не прочитав тука и добро и лошо, и страшно и не толку страшно.. Сепак сме си подршка едни на други. И Дедо Боже е тука со нас. Ќе ни даде сила на сите. Ако првиот пат си поминала пострашно, не значи дека сега ќе биде исто, може најлесно ќе поминеш. Ајде опушти се:hug::hug::hug::l::l::l:

На green.eyes, lavinija28, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Леле @flower30 да ми беше поблиску ке те тепав]:):hug:
    Ништо не ти е,оди излези купи си нешто бебешко,пушти музика и напиј се убаво капучино со нозете качени на маса,кажи и на малечката да му пее на мешето и да го гали:inlove:....

Кога сме кај меше,колку често осеќавте движења,вчера ме растури,5-6 пати во еден ден,денес е мирна.Колку е толеранција за паник левел,не знам шо да очекувам:smirk:?20 Г.Н иначе.

На duffi, green.eyes, Cherry333 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.563
    @Starlič извини, не ми беше намерата да ве исплашам. Погрешно си ме прочитала, напротив поминав добро и брзо на првиот пораѓај. И јас читав и слушав колку тешко поминале некои жени, фала му на Господ, во споредба, добро поминав.

Не знам зошто, и јас се чудам зошто толкав страв имам.

@dunika ако помогне, слободно мавај:) Сама сум, моментално не можам никаде да одам, немам што да работам:)Со еден збор - безделничам:DА па и времево е така тмурно и депресивно, да полуди човек.
    За мрдањево, нели јас како експерт:rofl:, мислам дека сега не е страшно, дека и рано е за броење удари. Во прва бременост некои жени дури и покасно ги осеќаат. И стварно има денови кога мрда помалку. Пробај ако ти е на мисла, напиј се кока кола и благо лапни. Тоа и докторите го препорачуваат за да почне да мрда.
    Или ко мене, ни донесоа чварки и јас сум си стрвна, лапнав една - бебе се размрда:D

На Girl-Rabbit, Autumn_, kavadar4anka и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Епа што паничиш толку. Не ми се извинувај. Не се лутам. Само така кажав. Опушти се. Ајде повелете на кафе. Јас во 13 ќе одам за брисеви да ми земат. Инаку бебе е свртено надоле хаха се спрема да излегува:D
    За мрдањето мене е доволно некој да ме погали по меше и да прозбори нешто малечково одма почнува да мрда. Насабајле татко и ќе ме фати за меше вика добро утро ќерко, ќе ме баци и ете ја она одма на рапорт се јавува.:D

На Girl-Rabbit, Autumn_, kavadar4anka и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Ако ти е мисла оти не мрда буцни со го стомакот неколку пати и ќе се јави бебчо. Какви броења на движење какви бакрачи :D

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Ти не знаеш да уживаш коа си сама :D

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Јас те разбирам потполно, една недела не одев на работа поради настинка, полудев :)*Едноставно не сум навикната да сум по цел ден дома плус сама. Нетфликс ме спаси се изнагледав серии :D плус анксиозна сум веќе 10 години скоро, па црни мисли, па дали ќе бидам добра мајка.. Ехееее филмови. Сакам да ти кажам дека е нормално и на сите ни се случува :*

На Starlič, green.eyes, Jana06 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.563
    @Starlič дека пиша покасно си за брисеви, кај ги носиш брисевите? Јас само на Клиника, ама ми спомнаа и во Пролече можело, таму никогаш не сум носела.

@Dikinzi абе арно вика Дуника, за ќотек сум јас:DЗдравје, после ќе "квичам "(што би рекла ќерка ми) за да поседам сама и на раат:).

А тоа пулсирањето во стомак е уствари икање на бебето, така ли?! Во првата бременост никогаш не осетив такво нешто. Сега последниве 2 месеци често осеќам и интересно ми е:)

@Scorpio87 :hug::hug::*

На Girl-Rabbit, Starlič, kavadar4anka и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Да, кај мене стално икаше малата, па и од кога се роди. А еве и второво почнувам више да го сеќавам по неколку пати. :D

На Starlič и flower30 им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Женско :)

@flower30 за ќотек си жено ]:) Јас плачам да можам дома да си седам и да си читам за бебуш, да безделничам и да не мислам на дете, ручеци, чистење и се’ друго. Пушти некоја серија, земи си добра книга, читај си за бебуш, потсетувај си се што и како кога се мали... Ех, камо да можев и јас. Едвај чекам 30-та недела, од тогаш одам на боледување, па одмор и после породилно :inlove:
    А тек да одеше на работа, да видиш тогаш како ќе кукаше :D Смири се и опушти се, уште малку остана :hug:

Последна измена: 12 ноември 2019
    На Girl-Rabbit, Starlič, green.eyes и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Или 45 дена или 15 дена пред термин може да се отвори трудничко.

16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    7.641
    Јас во 20 недела не го ни осеќав асално, а не па да бројам удари.. Инаку тоа броење во трет триместар го практикуваат како што сум читала, ма да не знам зошто, кога само паника плус ствара.

17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    7.641
    По закон е минимум 45, максимум 28 пред термин. Мада не знам кој го почитува правилово во однос на максималната дата. Јас планирам 10 дена пред термин да го отворам.

На Starlič и Dikinzi им се допаѓа ова.
  18. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    И моиве денес некако се поспани, битно ги осетив некој пат и не се замарам, нека си спијат, еве и јас пак ќе си прилегнам :lol:
    А ти @flower30 стварно за ќотек плачеш :D, па седи бе жено рает, уживај, се си е во ред.... јас еве скоро два месеци сум на боледување и по цел ден сум сама дома, сопругот во пет доаѓа од работа, значи буквално правам што сакам, си спремам некои здрави оброци, гледам филмови, читам, се туширам секој ден по 2/3 пати :D, меше си мачкам по неколку пати на ден со масло, па си читам тука на форумов, па инстаграм.... абе уживанции, верувај ни работа ни ништо не ми фали, само бебиве да ми приседат во мешко, бар до Нова Година :lol: инаку не дека немам стравови и мисли и јас, ама се трудам максимално да ги игнорирам :!:

На WonderGuurl, TarantulaA, Girl-Rabbit и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Јас лани дека и патолошка бев и мислам точно е или 45 или 15,за еден ден ми згреши и тоа комисијата и се породив пари од боледување и породилно неможев да земам .После 3 месеци откако се породив некакосе среди работата од тоа што се ажурни и брзи.

20. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Ах не,не мислев за броење,таман работа уште сега да бројам,ке се мрднам:D.Мислев само дали е Ок да има денови кога ете не го осеќам,знам иначе дека во принцип нон стоп спијат внатре.