Не се зема според основица туку од просекот последните 6 или 12 месеци незнам точно. Мене основицата ми е мала ама со бонус платата ми е многу повисока и секој месец земам различно,па така и сега на патолошка земам некоја средина што е мн повисока од основицата.
Супер ако е така. Сите ми велеа основицата само. Па ај се помирив некако и со 10 000 додека сум на паталошка. Сега ме израдува ти
https://setaliste.com.mk/zabava/zanimilivosti/Што-прави-бебето-во-вашиот-стомак-во-се/ Еве нешто за движењата, колку-толку
Дали е познато ова чувство? Притиска на вагина, нема бол, но непријатно чувство е...втора бременост ми е, јас сум 33 недела, од синоќа така осеќам, често одам во вц(како и претходно) нема некој невообичаен мирис или боја, цела бременост имам бел исцедок, користев полигинакс и макмирор но без ефекти...Искуства?!?! Убав ден
Искрено јад сум со едно бремена но сепак си чекав удари уште од 13та недела и богами до кај 22ра се изначекав па првите недели беа непостојани имаше денови и кога ги немаше...... А кај тебе уште рано рано си осетила, тоа не значи дрка ке бидат и постојани и со иста јачина овој период..... А во врска сотоа што се ти е полесно и јас бев така до 14та недела само некои грчеви само некој притисок умор и слично, после тоа добив сила и за шртање и за чистење и за седење до доцна.... Сега сум при крај со 7ми 30та недела и осекам дека полека ми се врака заморот задишувањето и секако неможам да облечам патики да се наведнам и слично..... Така да според мене уживај си до понеделник барем на поле бебенца гали го мешето и збори им а што се тиче посла...... Сем ако е твое од родителите..... Па дури и ти да си згрешила не вреди да си кинеш нерви посебно не сега у другом стању..... Замисли си колку ке им биде гајле на твоите претпоставени ако тебе нешто ти се случи недај боже..... Нема орден дс ти доделат ниту да ти ја препишат фирмата Убав ден да имаш
Околу 20та недела најголемите паники ги имав, некогаш како рингишпил да имав во стомак осеќав а после скоро цел ден ништо! Многу се чудев како може така, ама после кога пак ќе го осетев си викав малечко е и сигурно како е наместено игра улога во тоа дали таа серија движења ќе ја осетам. После како ќе расте нема опција да не го осетиш па како и да е наместено
Најрано 45 дена пред термин, најкасно 28 дена пред термин - по закон. У пракса од 45 дена пред термин до денот на пораѓај, во договор со матичниот се отвара породилно.
Добро утро, Пијам кафе, повелете Бев да ми земат брисеви, испратив мм да ги однесе и сега пробам да не заспијам. Цела ноќ се будев, спиев немирно. Малата и текна сакала со нас на спална да спие и цела ноќ спиев немирно. Земав упат за на ГАК за утре, кај др. Иво Ќаев. И претходната бременост првиот преглед и ЦТГ ми беа кај него. Ќе видиме утре што ќе каже. Толку за сегаимајте убав ден
На здравје кафица Цветче, ја имам едно прашање, Чаир знам кај таму се пораѓав, Државна знам кај е таму скрининзи правев, ама која е ГАК ? Кај се наоѓа таа ?
Мешиња кога почнавте да кревата на тежина? 10+2 сум и воопшто не сум здебелена, па малку се плашам. Кои се вашите искуства? Убав ден на сите!