Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Батали месење, почни си со перење. Тоа ќе ти направи поголемо задоволство. Јас се си сушам во дневна со прозор на кип.

На Andonia, ddevojce, Milicka* и 4 други им се допаѓа ова.
  2. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.941
    Допаѓања:
    12.145
    Колку ти се црвените крвни зрнца?
    И мене нешто слично, железото ми е добро, ама овие зрнцава се пониски. Мислам дека и гинеколог не обрнува толку внимание на нив, колку на железо и хемоглобин. Тие црвените секако се пониски, а белите малку повисоки. Бар кај мене е така. А тоа се случува дека се зголемува волуменит на крвта, ама не и крвните елементи и затоа остануваат поретки. Не е толку страшно, претпоставувам.

Нареден преглед баш ќе прашам, да видам мислење од доктор.

Поздрав :*

На Andonia, Dikinzi и Aleksandra997 им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    @Starlič и ја ќе ти препорачам по малку да почнеш да си переш и ако имаш слободна соба, со прозор на кипање да сушиш. Воздухот нема да се исчисти, полошо ќе биде. А ако добро паметам и дека сте овде сами, среди си се за бебче, после да не ти дојде многу. Дека па и на работа ќе одиш.
    И да, почни да переш и да видиш какво чувство ќе имаш кога ќе переш со бебешки прашок:inlove:
    Јас заборавив,дека поголемка е ќерка ми и сега кога перев алиштенцата, имав чувство ко оние на рекламите:)Ем убаво чувство на душата, ем мирисот опоен:inlove:

На Andonia, Sesil, Milicka* и 10 други им се допаѓа ова.
  4. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Само во ДМ го има? И јас сакам да земам некој течен,се мислев за бекутан сма некако не ми остави впечаток го користев за првите алишта на малата

5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    Не, го има и во Зур Маркет. И вчера го видов во Стокомак, таму мислам 250ден беше(најефтин е таму). Мене ми е многу нежен.
    Јас па општо за Бекутан производите читав (не дека разбрав многу) содржеле некоја лоша состојка и не користам ништо од Бекутан.

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Цветче се рашета ти некако навака натата по маркети, продавници :D

На Girl-Rabbit, Ms allways right, Milicka* и 4 други им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    Хаха трај, замисли и до Сити Мол бев пред некој ден:D Дома кога седам мислам цело време, па ме фаќа страв и затоа навечер по малку шетам.
    Ќерка ми дека навикната 3 месеци не искачав никаде и завчера ми вика "мамо за каде се облече". И викам ќе одиме заедно во Сити Мол. Вика "ааа ако те боли мешето, лежи си, ќе одам јас со тато"   )па мора и тоа да го сменам:)

На Girl-Rabbit, Andonia, ddevojce и 7 други им се допаѓа ова.
  8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Јас сум 30та недела и не можам повеќе да спијам, се будам скоро секој час, тешко ми е за станување, имам тахикардија навечер...

9. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Душа мила, се грижи и таа за тебе :) подобро е да излезеш малку, ќе смениш мисли... секако доколку си во можност да излегуваш :lol:

На dunika и flower30 им се допаѓа ова.
  10. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Ах девојки кај вас барем има ехо , мене кога ме задржаа на болница ехото ме работеше , тоа е срамота 21 век гинекологија без ехо , ужас , но силни сме ние мами се ке издржиме за нашите најмили :)

На Dikinzi, bella.gk и flower30 им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    @lejlla веќе смеам да шетам. Е сега колку малку можам да издржам тоа е друго, ама тераме:)

@Milicka* греота е да немаат ни они основни услови за работа, а и за нас што зависиме од нив. Затоа толку луѓе одат на пораѓај по приватниве клиники. Останатите ќе се молиме на Господ (fingers)

На Dikinzi и Milicka* им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А како знаете дека се специјализанти на ГАК? Имам другарка, докторка на ГАК, да ја видиш девојченце, а има 10+ год стаж.

На lejlla и Dikinzi им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Си ја видов бебка, машала за 25 недела одговара, а јас денес 24 полна. 800 гр е, тртла :inlove:

Туку ќе треба скриен шеќер да правам, чисто заради сигурност ми рече др убаво е да направам. За првото не правев, упат од матичната треба да земам или како? На приватно да не е само? :wasntme:

И да се надоврзам за прашак, и јас сметам дека Персил Сензитив дефинитивно е најдобар за бебе. Го користам од старт (кратко користев Бекутан, ама не ми се допадна) и еве сеуште го користам за малата. Сега и плус омекнувач Чико бел, ама поголема е. За бебе само прашак првите месеци :)

На Kate Rina 93, do-re-mi, 0ли и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    7.634
    Упат од општ матичен треба. Инаку цената е 400-450 на приватно, зависи каде.

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Ај и јас да си се пожалам :) Деновиве имам некои проблеми со една документација поради моја грешка што ја направив (и добро, кога ќе слушаш пропратно и други) и така некако многу сум загрижена. Се трудам да останам смирена, не сакам малово во мене да трпи ама вчера кога увидов и еден дополнителен проблем леле наеднаш како ме облеа грижа и нервоза и ме стегна стомаков онака баш како за веце. Си реков што правам јас, одма покушав да се смирам ама знаете како е, ти го прикриваш а тоа е со тебе секој миг и те јади одвнатре.Знам дека не е убаво така, а пак пред тоа и глупави соништа, тоа чудо едно и знаев дека нешто ќе се случи неубаво. Ама тоа е што е, сега се обидувам да ја поправам грешката, криво ми е што пред одредени особи испаднав немарлива (сето ова ненамерно, а и со самава бременост ,прегледи, резултати,мали болки и страв за истите, се' си се собрало и можеби одреден момент сум пропуштила што требало да направам). Здравје само, продолжувам со добра мисла, позитивно, а особите -нивна работа како ке ме сфатат, тоа е , некогаш човек ќе згреши некаде. И уште ова, од тоа што малку поднастинав деновиве, каков шлајм од синуси ми се слева на грло, па ми застанува и пречи, па треба убав силен напон да направам за да го исфрлам, и тогаш се' ми се накрева во стомаков :sweat: И се пазам да не се стегам премногу при напорот. Тоа е, ве позз сите и ви посакувам да си имате убаваа, мирна ноќ
    :hug::*

На Girl-Rabbit, Autumn_, Sexybaby86 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Да месиш ? Ја во животот неколку пати имам замесено само :D Млада домаќинка сум ја :D Иначе да не звучам не убаво ама..машина за сушење алишта и бомбона ќе си, и време заштедување, и меќи и миризливи алишта :hug:

На Girl-Rabbit и Larahappy им се допаѓа ова.
  17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    7.634
    Добро, јас кај мајка ми немав машина за сушење алишта, ама свеки сеа буквално ги суши алиштата скроз па ги става во машина за сушење (facepalm). Она знам дека ја претерува, ама како е правилно, скроз мокри одат или треба малце да се подзасушени? Бегање од тема увелико, да си прашам ми текна сега :$

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    И јас да се јавам за машина за сушење. Купивме пред некој месец сушара, и неа и машината за садови си ги сакам највеќе на свет:D

@Cherry333 од машина за алишта директ во сушара.

На Girl-Rabbit, Sexybaby86, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Мене ми се една спроти друга, коа завршува едната ..ја отворам и бутам одма во сушарата , за саат време, суви алишта. На некои алишта може да има влажно кај кутелот, пошто ја не ѓи делам алиштата, кај ми е крајот,ставам се наеднаш, пуштам на една програма и за саат време ми ѓи суши, задоволна сум. Свекрвати нема потреба од сушење надвор па во сушара, за што и е тогаш ?:D

На Girl-Rabbit, dunika, Larahappy и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Ти завидувам за машина за садеви..ех мажот ми стално ми вика не ме слушаш, коа го реновиравме станот, ми викаше ајде машина за алишта и садеви да земеме..ја НЕ, јаката женска. После ми дојде јајцето на газот, па машина за сушење купивме пред малата да се роди, и среќа имавме место во ВЦ, ама за садеви немам место :(

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.