Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Мами јас бев пред два дена да проверам скриен шеќер и искрено се покајав што отидов... се штедам сега цело време, не се движам многу, повеќе одмарам, стварно сум тешка и јас и бебињата... сите ми викаа седи не се малтретирај, шеќерот супер на сите анализи, немам прекумерна тежина... значи никакви индикации и јас не ќе одам, се на се ми се собраа четири часа што по пат, што во лабараторија чекање, за мене тоа беше огромен терет и малтретирање невидено, но беше што беше, нема назад! Инаку нормално шеќерот беше ОК!
    Е сега за тие што сакаат да си проверат можам да кажам пофални зборови за авицена лабараторијата, просторот огромен, чист, удобна гарнитура во чекална, љубезни, цената е 450ден.!

На Girl-Rabbit, green.eyes, Dikinzi и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Абе знаеш како е кога ќе ти каже доктор. Као не мора, ама ај ради сигурност, и заради возраста (33), не е лошо да се провери. Ми го пушти црвот, а ич не ми се оди :doh: Најмногу ми мати вода дека бебе е една недела понапред на ехо, иако знам дека тоа не мора ништо да значи, од старт е така.

Инаку ако одам, во Авицена одам 100%, Синлаб ги отпишав за сите времиња заради непрофесионалниот однос. Крајно се безобразни.

На Sofi.ja, eli25, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    7.634
    Ако си проверила, и јас немав никакви индикации, 25 години имам, шеќерот не ми бил на ниедна крвна слика покачен, бебето дури помало за 3-4 дена ама ете го направив испитувањето и испадна дека ми е минимално покачен. Доволно за да си припазам на исхраната, не дај Боже ако се опуштев без направен тест ќе си направев некој поголем проблем. Добро е што е во ред, уживајте со бебите сега :D.

На Vanessa9li, green.eyes, Dikinzi и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    7.634
    Синлаб даваат чашка од 1 денар пластична обична ако немаш своја за мокрача и после ги покриваат со салфетка, мислам..... (facepalm)

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Да, точно е тоа.

6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Помина скринингот, си го видовме мали. Се тегнеше, клоцаше, преташе, се стопивме :inlove:
    Мерките супер, си добивме 10 сликички.
    Нухален 1.7, има носна коска, цервикс затворен и 4.59, протоци супер, а бебе скоро 6.5 цм :rock:
    Со солзи во очи беше мм од среќа додека траеше прегледот, јас со полна душа, цвеќиња ни растат од секоја пора!
    Едвај чекам да се гушнеме тројцата :$

На Girl-Rabbit, rainbowmama, Nora.A и 33 други им се допаѓа ова.
  7. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Супер, дај Боже до крај така се да си биде во најдобар ред! :l:

На Sreka16, Sexybaby86 и 0ли им се допаѓа ова.
  8. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Ја не пеглам више, пеглав 4 месеца, ме фана нервоза дека губев многу време, и еднаш пробав директно од машина за сушење топли ги здиплив, и едно врз друго сами се испеглаа, не се ни познава дека не е пеглано детето, баш напротив :D Ако нешто некогаш ептен ми изгледа гужвано го минам со пегла. Иначе не, ги вадам, ги диплам, и право во плакар :D

На crazylady, ddevojce, Milicka* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Немој, не фаќај ништо, ќе си направиш проблем, тоа е од хормони и после пораѓај се ќе се смири верувај :*

На ddevojce и kristii им се допаѓа ова.
  10. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Ќе дојде додека трепнеш :D :* Уживај во бременоста :hug:

На Milicka* и 0ли им се допаѓа ова.
  11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    :DЗдраво, еден долг извештај од мене. Вчера на контрола се ок. Со ќерками бевме си видовме бебе леле шо слики си добивме. Го фативме на дело како си цица палецот леле луѓее неопишливо се испокакавме од радост. Цело е на ќерка ми, испа копи пасте :hug:На Вагинална контрола водењакот ми бил горе ако се случило да пукне веднаш да легнам и да викнам брза помош да не се заглави бебето. Како така велам важи ли тоа и за 9 месец, вика се додека не ти кажам нешто друго така ќе биде божее, сака да се спремам веќе торби креветче.Иначе карлично лежи глава е под левата града а нозе доле у десен ќош, ништо страшно рано е уште. Викам седми сум нели вика не во осми. Како во осми па рачунат они 10 месеци лунарни. За срамна коска шо ме боли вика нема помош тоа, не е од бебето шо те удира од самата бременост. Викам докторе јас мислам бебето нема да издржи до крај, ај не ми расипувај пресметки те молам јас сум оптимист ми вика. Ок. Заборавил за инекцијата за крвната група еј да вика сега си 29 значи до 30 можеш да примиш и ми даде рецепта. Мажот ми вели што ма ти сега ли ќе се пораѓаш :rofl:де бре седи мирен и ти рано ми е оште :lol::lol:Денес одам у аптека да земам инекција на рецепта едно пише на рецепта а у аптека друга имат и неможе да се замени таа е скапа и здравството прави проблеми не ја покрива. Седнав на клупа да се јавам и на др аптеки исто ми рекоа, и ај отидов да барам и др аптека и ми текна дека со мене имав торба со книги кои требаше да ги враќам у библиотека, леле хаосс :@ Ајде како луда трчав до клупа гледам нема ги леле си велам кој ќе плаќе и книги сега, ај прашав еден, ништо не видел и на крај у аптека ги најдов. Ајде кај гинеколог по нова рецепта тој изнервиран се јавува по аптеки јас под стрес и гладна си велам шо ми треба да прашам за инекција. Со нова рецепта у п*чку матер една аптека по едно брдо арно најдов автобус па скратив маки по горнини да одам, на враќање брзо се спуштив. Се на се 3 саати се вртев наоколу за таа инекција. Успат до библиотека. Примив инекција велам се надевам нема да умрам, он вели и јас се надевам како бе се надеваш??? :worried::| Не се плаши не сее случило досега да умре некој од инекција. Сега доручкував на раат и благичко си апнав и ќе бегам дома да одмарам. Шекерот ми е 60 а граница е до 165 значи можам уште благо да јадам) извинете на долгиот пост морав да се искажам:sweat:

На Girl-Rabbit, rainbowmama, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.734
    Провери си. Мислам дека задолжително е не е заради индикација. Барем ја коа бев трудна ми рече дека сите мора да направат. И искочи скриен шеќер од нигде никаде со уредни мерки на ехо -бебето си одговараше за возраста

На dunika, Dikinzi и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  13. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    So sto ja lecevte nastinkata? Jas sum 10ta nedela probuvam so caevi ovosje ne mi pominuva

14. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Чаеви, лимони и супа обавезно.. ц витамин земај си.. ако ептен си крајно настината посети си лекар најдобро ке ти кажат..

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Напорен ден , легни да одмориш . Иначе исто мислење делиме ја и ти, на 2 пати реков дека малово ми личи на ќеркичето,исти се..никој не ми верува :D Иначе и кај мене е карлично наместено, со глава под лева града, чекам да се намести :D а што бе ти рекол водењак ? И кај мене е така наместено, ради тоа ли е ? Да се плашам ли и ја ? :D

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    За првото не правев, тогаш ми рече др апсолутно нема потреба. И сега е се’ во ред, ама ќе правам, ради сигурност. Страв ми е да не излезе нешто, дека по ехо е поголема малце бебка, ама тоа е ради порана овулација. Цело е поголемо, не е само глава или стомак па да е некоја индикација, ама шеќер и не мора да дава индикации што викаш. Примаше некоја терапија ти?
    Инаку на кучево наше му најдовме шеќер, го боцкаме со инсулин, па сега се уфурав дека може и јас имам :worried: :D
    Луда глава трудничка :D Ќе правам, инаку мир ќе немам :)

На Girl-Rabbit, dunika, Dikinzi и 7 други им се допаѓа ова.
  17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    И докторот рече цело е на сестричката, баш и мажот ми оште кога виде слиќите исто кажа. Нека се сдрави и живи тоа е најважно. Па секогаш ме проверува вагинално со рака и ми притиска стомак јас мислев цервикс мери нели зборувавме за тоа коа он сеа рече горе ми бил водењакот ако се случило порано да пукне да се јавам на брЗа помош и да легнам, а позиција со бебе нема ништо со водењакот. Не мора да значи дека ќе пукне ама предупредување ми даде. А бидејќи мн ме боли доле коска малку и во страв сум и перница не помага за спиење меѓу нозе. Тоа е. Јас ќе си се спремам па нека си поседи бебе иако немам никакви индикации за предвремен пораѓај.

На Girl-Rabbit и Dikinzi им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.734
    Пиев сиофор. Мене од стрес ми беше. Правев два пати. Мн е гадно ама се преживува :)

19. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    И кај мене беше така наместено сега при крајот на 30та недела се намести како што треба со главчето надолу :) од вчера сме 31 недела и некако како потешко ми иди.. неможам да се свиткам од мешето чевли да облечам, денеска нешо само ме жега мешето пропратено со киселини.. :) и многу посилно да удира бебче дури страв да те фати :) ок е тоа а?

На ddevojce, green.eyes, lejlla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Стигнаа резултатите од испитувањата.
    На гладно 5.0
    После два саати 5.6

Инсулин на гладно 13.82
    После 2 саати 42.60

Инсулинов некако ме кочи, читав на нет дека после два саати треба да биде до 24 или блиску до почетната вредност. Мајка ми кога ги земала резултатите и рекле супер се. Ама кој ме тераше на нет да пребарувам сеа не сум мирна. Треба да чекам до другата недела за специјалистот да ми ги види резултатите и да каже што како... Некоја од вас со слична ситуација? Што е работава со инсулинов??? :whew:

Хормоните тие за тироидна се добри, во граници.