Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    И моите ќе бидат година и пол здравје боже :D Со лесно мила :*

На Bella* и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  2. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Која недела си ?

3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Има кај нас во Mothercare и во Енци менци, околу 300-350 ден, 5 во кутија.

На Dikinzi и ddevojce им се допаѓа ова.
  4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Сакав и јас да прашам како мерите контракции со штоперица ли хаха :P:rofl:(facepalm) глупо прашање 8-| немам и јас искуство ни со водењак ни со мерење контракции и јас не знам како е :?: едноставно на саат се гледа пример у 12:10 па у 12:20 така ли (facepalm) едноставно некако нестрплива сум, братучедка се породи сабајлево со машко царски рез. За мене има време рано е уште, нека поседи бебето, па по божиќ веќе нека излегува кога сака :party::hug: уште една сушара ми е исперена спремна е да ја здиплам и лагам да пеглам. Сите рубички од ќерка ми се исперени и плус некои нови шо ги добив и шо ги купивме. Само треба да ги распоредам по големина 52 и како идат натаму 62/68 за да видам уште што ми фали. Ќерками се роди почеток март потраја малку ладно па потоа фати пролет, а за оваа бебенце ќе треба уште некои шпикозни бодиња здравје да докупам. Постелнина имам перденце за креветче имам се од ќерками, количката баш не ми е по ќејф се мислам дали да ја менувам. Во спалната сега немам место за креветчето, дека променивме соба, ќе биде во детската кај сестричката, затоа ново мобилно ќе си земам со тркалца да можам да го шетам кај сакам низ стан. И ќе се подновам со релаксатор. Друго здравје од бога. @Dikinzi растерај се навреме бидејќи како шо видов до Германија траа пратката околу еден месец, а до мк незнам.
    @Sexybaby86 баш со мм зборев велам ти знаеш ли јас немам ниедна слика од оваа бременост со стомак. Само неколку што бевме на одмор у купачи се гледа дека имам стомаче и уште една две што сум праќала на братучедки. Многу сум активна ич не мирувам обврски колку сакаш дома, со ќерками натаму наваму. А посвета на бебето освен да галиш меше и да переш и спремиш друго и не знам. Сега гледам со второ е се поинаку. Со бебешките рубички ќерка ми куклите и мечињата ги облечува :inlove:
    :inlove: и тоа ми е голема радост. Ме гали ме пази ме мази зборува на бебе бакнува стомак рака става да осети како мрда сето тоа ми е среќа и радост. Уживај секаде е така. И јас едвај чекам да се гушнеме сите четворица. Вњли мама ќе ти донесам буќет балони у подарок на бебето :hug::party::l::) радост.
    Имам многу апетит за зборување денес. Поправена сум 12 кила. Ај чао (fingers)

На green.eyes, crazylady, Girl-Rabbit и 10 други им се допаѓа ова.
  5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Еве, на ова креветче се прилагодува висината па можам со спална да си го прилагодам. Оваа лулашка релаксатор е со музика и на батерии, има магмет одоздола и само лула. Првиот релаксатор шо го имам е обичен го добив на подарок и веќе кога добив несакав ново да купам ама сега ќе си земам.

Прикачени фајлови:

На Girl-Rabbit, Dikinzi и mici-22 им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @ddevojce под внимание на бебе во стомак мислев со правилна храна, сон, редовно земање витамини и сл. Ништо од ова не правам, зошто не стигнувам. Се случува да доручкувам во 12 на пладне, да прескокнам да ручам, или да заборавам да се напијам витамини и сл. Не внимавам многу ни на правилна исхрана (протеини повеќе), зошто едноставно немам време да мислам на сево ова покрај едно дете дома што нема ни две години. Исто, не спијам многу, зошто бебе сега петки вади, плус подработувам по дома тоа што не сум стигнала навечер откако ќе заспие. Плус на работа одам. Не е лесно. Фала Богу бебуш си напредува супер :)
    За првото знаев точно што се развива во конкретна недела од бременоста, пазев секој ден да се хранам здраво, да земам редовно витамини...
    Сега ништо од тоа. Господ нека не’ чува, што да кажам :)

На green.eyes, ddevojce, Suzzicka и 8 други им се допаѓа ова.
  7. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Каде го има релаксаторов и по која цена?

8. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    39+1,ситно бројам. Во понеделник сум на контрола, имам некое чувство дека тогаш ќе биде работава :sweat::inlove:

На green.eyes, Ms allways right, Larahappy и 13 други им се допаѓа ова.
  9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    @Sexybaby86 ќерка ми е 5 исто и јас не се хранам здраво како што треба и јас доручкувам бо 12-13/ јадам по двапати у ден. Ама затоа гледам овошје барем да јадам. Сабајле сите пијат вода јас јадам чоколада да се освестам, гледам со неа да поминам многу време у денот играме шетаме по спортови танцеви книги читаме, немам време за мене , со неа да искористам максимум бидејќи знам после ќе биде малку кнап времето да и се посветам 100% витамини зимам ама кога најдам луфта во денот, заборавам и јас понекогаш. Иста сум како тебе како шо велиш знаев се кога и што се развива, протеини житарици разни чуда. Сега што зготвам тоа. Тоа е најважно да напредува супер бебето, после од кога ќе се роди додкеа влеземе у шема пак друга прикаска и се така додека не се прилагодиме.

На Girl-Rabbit, Dikinzi, Lorins и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Аааа ќе си имам од тука нови другарки јејјјј :l:

На ddevojce, Dikinzi, Andonia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    @malecko5 на амазон, имаш разни цени, ефтини и скапи тој е 69€

На malecko5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    И моите цурици ќе бидат година и десетина месеци разлика. Со @Sexybaby86 веќе си имаме споделено од слатките маки на бременост во комбинација со тодлерки, ама гледам дека се шири кругот на мали разлики и може ќе биде паметно да отвориме посебна група во мајчинските теми баш за овој феномен, ако веќе нема таква. Мислам дека многу ќе ни треба.

На Girl-Rabbit, Dikinzi, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  13. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    1.272
    Девојки од која недела почнува 6-ти месец?
    Јас сум 21+2 :$
    Не ја научив уште табелата...

14. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Од 22недела

15. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.290
    Допаѓања:
    28.040
    Почна нов циклус на предавања во Систина за бремени, секоја среда има предавање на разни теми. Јас ги следев скоро сите предавања и многу ми беа од корист, па ако има некоја мама прв пат што сака нешто да научи, да споделам инфо. Посебно корисно беше предавањето за нега на новороденче од др. Сајковски.

На Филотеа, *malenavolena*87, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Јас бев на ова предавање и многу ми се допадна и научив многу работи.Е сега не сум трудница,но кога бев,бев на патолошка и не можев да одам и сакам да одам,но не знам дали ќе ме пуштат,дека нели породена.Се пораѓав кај нив,ваљда ќе ми дозволат.Бебуш ми има 3 месеци и сакам да ги следам има многу што да видам и слушнам.Поздравче

17. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Дааа и јас сум за! отвори групаааа :clap:

На Dikinzi, kockichka и Autumn_ им се допаѓа ова.
  18. KiwiFruit

KiwiFruit Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2019
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    78
    Дали е океј за 3та или 4та недела бт хцг да е 53.4?

19. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Ние ова го користиме и предобро е... главчето му е супер.. не му е сплескано на ниту една страна.. оформено си е како што треба да е... веќе 5 месеци го користиме и уште ќе го користиме дур сака главниот да спие на него... слично е како тие ама ова некако има поубава форма..

На Girl-Rabbit, Dikinzi и elenaklasik им се допаѓа ова.
  20. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Како сте мешиња?

Вчера и денеска имам вртоглавица нешо.. дали ми е од ниското железо.. си пијам апчиња за тоа сркам мед и се со ред... ми се стабилизира сеа некако пак.. дали е од тоа или пак нешо др нз.. ме вознемирува дури .. бебче машала е мн активно синоќа мислам дека беше некако стуткано на десната страна така шо и мешево ми беше заминато ко настрана натаму.. :) де ме боцка нешто во меше де нешо др имам.. вие како се држите?

откако влегов во 8ми месец некако како потешко да се чуствувам.. вие?

На Girl-Rabbit и Dikinzi им се допаѓа ова.