Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.899
    Допаѓања:
    142.348
    @lavinija28 ти даде супер совети, само од мене уште еден - носи маска на лице. Амбулантите се полни, дега сезона на вируси, сипаници, настинки па затоа пази се.

Ај добро утро,
    Вчера од сабајле страв ми беше заради болките во стомак, ама после поминаа и фатив малку да чистам. Ја средив кујната и ми дојде срце на место:D:D:D(наместо да се пофалам дека шетав, јас се фалам дека чистам(facepalm)). После кај свекор и свекор ми на ручек, поседовме 2 - 2.5 саати и помина денот. Е вечерта пак ме заболе малку стомак, ама се напив магнезиум и легнав.
    Денес сме сами со ќерка ми, ќе пуштам машини и ќе видам колку ми се можностите:)

Имајте убав (иако со времето тешко тоа) ден.

На green.eyes, Andonia, bella.gk и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    520
    Земи неколку зрна бибер и гризај ги полека, одма пушта настинката. На лекар само парацитамол и пантенол пастили може да ти дадат тоа е се. Само ова со биберот помага одма, и јас бев како тебе пред 2 недели и по совет на една баба одма ме пушти инаку што се не пробав.

На Bella* и Dikinzi им се допаѓа ова.
  3. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Јас живеам во куќа, значи имам голем простор,голем ходник во кој преку лето ја ставав сушарата и плус имам една соба празна мислам без намештај и сега таму ќе ја префрлам .. во иднина таа соба ќе биде детска .. до тогаш бебуш ќе е со мама и тато у спална а собата ќе служи за сушење негова облека ... за перничето земи си навлаки и ќе си раат од негово перење..

На Dikinzi и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  4. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Ајде здраво и од мене.
    Од денес тераме 35 недела. Бројам бројам, не можам да дочекам да дојде моментот да се запознаеме со нашето малечко.
    Кај свекрвата и свекорот сме. Заклаа прасе сабајлево па на тазе месо и чварки :rofl:
    Ајде кој е за.
    Збориме тука и золва ми ме прашува дали може кога ќе се породам, кога ќе излегуваме од болница да дојде и она. Ми падна чудно. Демек се викало, свекрва, мајка,сестра, кој може да дојде демек пречек на бебето.. Се изнервирав. Јас така не замислував. Сакав само јас и маж ми со бебето домче да си отидеме. Онака мн народ ќе сака да ми дојде. И плус моите..
    Кај вас одат ли така? Јас ќе зборам со маж ми ќе му кажам дека не сакам. И така..

На VedaG10, green.eyes, Veki4kaa и 4 други им се допаѓа ова.
  5. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    @Starlič нема што да се нервираш или преку маж ти да пренесуваш.
    Ке кажеш директно во лице дека неќеш одбор за пречек,и дека сами ке си излезете од болница.
    За твое дете нема незгодно,плус ке се породиш во зима и период на вируси.
    Некои сакаат пречек,логично,радост за сите е,од љубов го прават тоа,ама ако ти не си ОК со тоа,никој не може на сила да прави притисок.

Мене ме прашаа дали сакам помош кога ке се породам,да дојдат од Мк,кажав не,барем првиот месец неќам никој,сакам ние тројца да се навикнеме еден на друг,доволен предизвик ми е.

На green.eyes, Veki4kaa, Andonia и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Thank you God

Thank you God Нов член

Се зачлени на:
    16 септември 2019
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    4
    vo Bebe Home ima vakvi :)

Прикачени фајлови:

• bh.jpg
      bh.jpg
      Големина на фајлот:
      24,8 KB
      Прегледи:
      35
    На Dikinzi и ddevojce им се допаѓа ова.
  7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Здраво ѓенски гледам ептен активни од сабајле сјми јас да не сум покусо. Синоќа си бев на вечера со пријателки и потоа на диско 90s party музика од ‘90 супер си поминав си танцував си се забавував само неможев до крај да доседам дека многу стоење беше. Имаше доста народ па понастрана се држев некој да не ме удри. Еве ви и сликичка од атмосферата :emo::party:
    Теми за свекор и свекрви золви итн многу мразам. Јас одма дирек кажувам не сакам никој да ми дојде при оскачање од болница, сакам тој момент за моето семејство да со го задржам. А на свекрвата би и рекла она да купи поубави :@:devil: свекорот може да го прашам ако е ѓенско нема ли да го сакаш или што? Да не се надева дека неговото име ќе го носи детето :?::D леле јас неможам да ќутам :emo:

Прикачени фајлови:

На Dikinzi, kristii, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Ајде ќе пробам фала ти
    Само оперил капки ми дадоа ништо друго :/

На Babyiscomming му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    7.608
    Пробај зборувај со него, ако имаш ефект супер.. Јас пробувам да ги сфатам и старите мерак им е, јас не би свеки да доаѓа, ама затоа што сум сигурна дека ќе се запне, нека дојдат сите комплет сосе моите. И онака нема бегање од нив, таму ќе живееме уште година ипол минимум, па види како ми е мене |(.. Нека си дојдат сите со свои коли и готово, да се пикаме со бебето сите нема шанса.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.609
    Допаѓања:
    53.065
    Женски кога ви прекинаа мачнините? :|
    8 недела сум. Значи последниве 2 недели од самата помисла на храна повраќам,од секаква миризба повраќам. Не можам ништо да готвам,ако готви маж ми бегам додека се излуфтира. Значи се ми предизвикува повраќање.Пијам добра вода со ѓумбир таа што е. Мислев ќе ми помогне ама ништо, само ме освежува малку и тоа. Чаре има или да си трпам?:D

На strelkata, Dikinzi, Butterfly1107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    7.608
    Ахаа рано ти е за престанување.. Мене во 8 ми почнаа, од 14 се намалуваа, до 16 ги снема :)

На Dikinzi, Филотеа, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.609
    Допаѓања:
    53.065
    Е што убаво ме утеши:|:D
    На почеток само мачнини имав ,не повраќав, после почнав само насабајле да повраќам и сега веќе во секоја доба од денот по 2-3пати|(

На Dikinzi, Girl-Rabbit и Cherry333 им се допаѓа ова.
  13. Sreka16

Sreka16 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2019
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    53
    Женски има ли некој лек за болки во грбот? 29+1 сум бремена со близнации од вчера почна да ме боли грбот на левата страна само како во една точка нон стоп. Не можам ни да седам ни да лежам. А читам по интернет дека болки во грбот може да се знак не дај Боже за предвремено породување.

14. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Мене лани исто ми беше
    Не се сеќирај никакво предвремено породување не е,бебињата стискаат на некој нерв затоа...мене ме болеше од 4 месец па се до крај..знам не е утеха ама не се плаши од лоши сценариа
    Јас кај се не појдов од болката што не преќинуваше сегде ми рекоа исто,дека бебето притиска на некој нерв затоа...
    Ми ублажуваше болка само лесна масажа на местото ништо др...

На Dikinzi, Girl-Rabbit и Sreka16 им се допаѓа ова.
  15. Sreka16

Sreka16 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2019
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    53
    Ти благодарам многу, ми олесна малку. Одма паники почнаа да ме фаќаат ❤

На Dikinzi и Bella* им се допаѓа ова.
  16. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Нема на што...:l: не се плаши ич
    Тоа е мајка...низ што се поминуваме ахх :):hug:

На Sreka16, Dikinzi и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  17. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Работата е во тоа што живееме под кирија. И од прв ден наместо да одморам дома со бебе јас треба со нив да седам. Едноставно сите ќе сакаат да дојдат. И + тоа искачањето од болница е наш момент..

На dunika, Dikinzi и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  18. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Zdravo zenicki sakam da ve prasam dali pesacevte vo rana bremenost? Jas sum 10+3 i sekoj den pesacam po 5 km a rabotata mi e sedecka od 8h

На Dikinzi и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  19. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    7.608
    Јас повраќав само насабајле и тоа водата што сум ја испила претходно. Ама во текот на цел ден ми се лошеше и немав апетит. Втор триместар лабаво, сега кога бебето ми ги зема резервите и почнав железо да пијам, пак ми се гади.. Ти држам среќа тебе побрзо да ти поминат мачнините (fingers)

На Dikinzi, Girl-Rabbit, Miss.N и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Здраво девојки,
    Сакам консулѕација со вас во врска со неопходноста од свекрва/мајка првите месеци. Колку се од помош и дали може и без нив да се пројде?
    Конкретно во странство сме, и кој и да дојде ќе треба да биде кај нас 24 часа. Имаме двособен стан.
    Некако прво мислев дека мора да дојде свекрвата да ни помага, уште пред пораѓај, а сега се предомислувам...си мислам дека ќе ме ограничи нејзиното присуство. Инаку, имаме добри односи и разбирање, барем досега.
    Што мислите?

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.