1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710

Не сум била сама :)
    Јас со цтг почнав од 32ра недела. И на тоа ми покажа контракции, ама мислам не мн загрижувачки.

На Dikinzi и Cherry333 им се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.897
    Допаѓања:
    142.328
    @kockichka кажи таму да не се прават фраери:) нека делат :)

Ајде со лесно, па да ни пишеш убави вести:inlove:

@Ana-sk како си ти? Беше на лекар?

На dunika и kockichka им се допаѓа ова.
  3. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    :inlove:

4. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Само верба голема дека се ќе биде во ред, не убави мисли не ти се потребни бебе борецу :* :hug:

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    И да не ти е гајле, и ние бевме така, старите само тоа знаат, плаче оти е гладно, плаче за у раце. Учи си ги така за утре на раат да можеш да се искакаш и измочаш со извинение на изразот, оти они некогаш знаат и да немаат осет. Свекрва ми коа ќе ја земеше не знаеше да ја остави, аман жено се жалиш те болат раце од остеопороза, а цело време сакаш децата у раце, и внуците и моето..осет немаат. Ама и ја си терав како ти што тераш :*

Нормално е, нема помош, или ќе помине само од себе, или ќе ти биде така до крај. Јас велам оти телото се припрема на неспиење, за утре кога ќе дојде бебето, мама да можр да ги издржи тие неспиени ноќи полесно. Пробај фолната со млеко да ја пиеш пред спиење, јас така правам :*

Линекс, ентерофурил, активен јаглен, инфузија можеш да пиеш, банани, двопек, на бебето ништо не му е , тебе ти е сета мака.

Влезе ли 36 та ? Јас се си мислам имаш време, воа лажните контракции да не те фаќаат. Редовна си на Гак нема шо :D

И свекор ми коа ќе заплачеше така викаше..крени ја у раце, затоа плачела..ногу знае она што е раце :D Уживајте, галете се :* :hug:

Последна измена од модератор: 18 ноември 2019
    На Girl-Rabbit, bela.m и flower30 им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @kockichka ајде со лесно денес, ако треба да биде, нека биде, и тоа брзо и лесно да биде (fingers)
    Чекаме вести :l:

Ме стопивте со сликичките, јас дома ги имам урамено ноџињата на ќерче што ги сликав само што дојдовме од болница. Кога и да ја погледнам сликата, се топам :inlove: Ме фаќа мерак сега што побрзо да ја запознаам и вторава цуца, ама има време, рано е уште, нека си поседи :inlove:

Јас па да ви кажам спијам како топ оваа бременост, ама тоа изгледа од умор е. Со тодлерка дома, работа, бременост, наваму натаму се исцрпувам и спијам ко заклана. Ни перница трудничка ми треба, нит користам, нит болки имам, нит тегоби некакви (киселини и чуда). Што е добро, фала му на Господ што е така овојпат. Првата бременост многу имав проблем со несоници, болки во зглобови, стомак и карлица и со киселини. Леле, страшни киселини имав од почеток до крај, без прекин, умирав. Сега воопшто (fingers) Како што кажав и пред некој ден, не обрнувам внимание на бременоста скоро ич овојпат зошто едноставно не стигнувам, и ми се чини подобро терам вака, без многу мислење :D

На Larahappy, Sofi.ja, Andonia и 13 други им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.897
    Допаѓања:
    142.328
    Да бе, 36 +5 денес :party: Вика докторот на брисевите да видам да не има некоја бактерија, еве чекам мм да земе резултатите.

Викам кога ќе се породам, после 9 месеци наместо да барам работа некаде, да одам да им предложам да работам таму:D Може и на ЦТГ, администрација, а како сум тргнала и специјализант може да бидам:rofl:

На Larahappy, Ms allways right, Sofi.ja и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Со лесно мила :*

9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Аман жено пред пораѓање си више полека со стресовите :D Дај дигни нозе у вис, и кулиркај малце, ја верувам пред 39 не го вадиш, нека си поседи уште малце таму :D

На Andonia и flower30 им се допаѓа ова.
  10. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Леле исто :lol:

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. *Dariceto*

*Dariceto* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    201

На kockichka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Да бе баш така Викам ти вечер ќе си спииш јас треба да држам арно дете ред си има си спие ноќе 2 пати станува само

На Dikinzi и Vanessa9li им се допаѓа ова.
  13. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Среки мили :*гушки од форумските тетки

14. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Ништо од моето влечење нога @*Dariceto*

Отворена сум 2 прста ама друго ништо не е погодено. Контракции 0, грло малку извиткано (појма немам што значи тоа, ама не било погодно за пораѓај). Среќна сум бар што немам болки, а почнал процесот на отворање, прошлиот пат умирав од болки, а 0 отворена.

И така друшки, џабе драмев. :$

Контрола тек во петок, ако не изненади нешто. Имав малку крв сега на бришење, ама мислам дека е ради прегледот си прсти, многу беше светла.

Изгледа и ова ќе си го надносам. 8)(facepalm)(waiting)

На Ms allways right, Vanessa9li, Lorins и 8 други им се допаѓа ова.
  15. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.447
    Допаѓања:
    6.973
    Денеска 31 плус 5 ама имам страшна болка во грбот и во долниот дел од стомакот, ќе почекам уште малку ако не помине морам да одам на итна. Преглед имам во четврток , ама ако продолжи морам да одам :sweat:.

На Ms allways right му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549

Прикачени фајлови:

На Lorins, bela.m, Girl-Rabbit и 3 други им се допаѓа ова.
  17. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Си била кај најдобриот доктор.. тој мене ме породи заедно со Зулбиери и Адела Стефанија.. имав среќа што беа тогаш на смена инаку кој знае како ќе завршевме јас и моето бебенце.. тежок пораѓај имав и среќа имав што они ме породија... тое е златната тројка за цезарија.. таа вечер кога јас се пораѓав имаа 3 цезарии .. беа покрај мене цело време следеа контракции и се споредно па идеа во сала за цезарија па пак се враќаа кај мене па пак во сала , пак кај мене и на крај ме породија и мене .. за малку и јас ќе завршев во сала но за среќа Калчовски со некои негови методи, масирање протискање стомак давање на кислород инфузии (со зголемено синто) се породив природно...

На Ивана Ивче, Lorins, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Vikk22

Vikk22 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    318
    Lek za bolki vo polovina:(

19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.897
    Допаѓања:
    142.328
    Јас искрено не го знам, и знам дека некогаш ќе дојде специјализант а печатот е од докторот на смена. Беше млад, слаб, висок. Кажа 3 реленици, ама ок беше. После видов на извештајот, стоеше неговото име.
    Мило ми е што се завршило добро.

Јас инаку баксуз денес - не можев да си ги земам резултатите. Паднал системот(facepalm)И сега ќе чекам пак до утре.

20. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Ајде чим е почно отварање кај и да е ќе биде .

Нема :D

Далеку ли ти болница ? Нели ти е мака ? Со афтобус ли одиш ?