@Dikinzi не те разбрав баш. Бил мм, му рекле дека паднал системот. Па утре пак ќе го праќам. Не одам јас. @kockichka aјде штом почнало неосетно и лесно отварањето, дај боже да биде така брз и лесен и пораѓајотКај кој доктор беше на преглед?
Кај Тофовски. Инаку имав нели малку крв при бришење. Сега пак има и свежа, ама и потемна. Се мислам дали да се враќам накај клиника. Други симптоми немам. Додуша имам благи нелагодности во кичма и јајници, ама ништо поразлично од сите претходни недели во 9-ти месец. Се надевам не сум ви досадна, збунка сум, бидејќи процесов е ептен различен од првото породување.
Оди, прегледот со рака знае да го поттикне пораѓајот. Процесот секако е почнат веќе, штом си малку отворена, па можеби прегледот послужил како стимулација
Мене ноќеска дечкото што работи на цтг и сестрата ми рекоа може да се појави лигав исцедок со крв, но тоа би било од прегледот. Но, ми рече ако има крв на влошката(така со тие зборови) да одам пак на преглед. Така да, и јас мислам да одиш дека и сепак си отворена. Ајде те  Пиши ни
Ќе почекам малку да видам како ќе се развива ситуација. Ако продолжи да се појавува крв, ќе одам, ако не, ќе почекам други симптоми. Дека ако отидам сега и спомнам крв, по протокол мораат да ме задржат.
Е па затоа ќе почекам малку да видам дали ќе се повтори. А имав на влошката, ама малку. Се трудам да не се паничам, не ми се избрзува, не сакам да дремам на патолошка после.
Jas da se javam bev na doktor sabajle ranoto maticniot mi dade probiotik Darmflora i elektroliti i mi dade upat za mikrobiologija.....pijam mnogu tecnosti i jadam varen oriz,kompiri, i dvopek mislam deka mi se podobrubva pocna da se namaluva diareata najverojatno e bil nekoj stomacen virus...sega ke cekam rezultati od mikrobiologija vo sreda mi rekoa.....da se nadevame se ke bide vo red....bev mnogu isplasena vcera no sega sum podobro vi blagodaram mnogu na grizata @flower30 @Dikinzi ❤️❤️
Да, знам, те сфаќам. Јас сум си паничар и затоа одам. Ама види си, ќе решиш. Како и да е, со лесно. Ќе ни пишеш. @Ana-sk мило ми е што ти е подобро. Мислам дека од пробиотикот ти се смирило. Пробиотик можеш слободно да пиеш. Пишав еднаш, докторката Корнелија од Систина ми рече слободно може пробиотик и 2 месеци по ред да се пие, не смета. Напротив, добро било. Така да, одмарај сега
Da i mene istoto mi go rekoa za probiotikot deka ne e stetno da se pie i podolgo vreme...Ti blagodaram
Тука сме со неделите и јас имам некогаш болки во долен дел на стомак.. а и грбот исто нормално е да трга и во плешки бидејќи расте бебо.. и јас бев така пред 2 3 недели + со менструални болки дт вика нормално е да трга во грб, долен дел повеќе одмор.. ако ептен не ти се издржливи болките оди ке те ѕирнат, но мислам нема место за паника..
Благодарам многу, ме изнасмеа Моиве момци кога се родија не си личеа многу ама сега како одминува времето се повеќе си личат. Поголемиот е плукнат на мм, помалиот мешан е, ама повеќе е на мене. Само да се здрави и живи, тоа поважно ми е од се!
И ете ме пак мене.. Два позитивни тестови, БХЦГ високо, но денес опадната вредност, докторот кажа дека било малку позитивно. И сега ужасно покрварив.. Знаев дека тие ужасни болки не се нормални... ..Не била бременост за мене овој пат.. .. Со лесно мамички и ви благодарам на поддршката
Ооооф и јас бев иста.... Лошење од се, мачнини 24 саати, повраќање уфффф.... Станав костур. Од 13та недела ми се поднамалија само и ми стана поиздржливо. Пробав се што слушнав и прочитав, чаеви од ѓумбир, нане, полесни оброци, бадеми непечени, ништо не ми помагаше. Веќе сум 19та недела, уште ми се случува да повратам барем еднаш дневно. Те разбирам многу добро затоа знам колку ти е тешко. Пробувај да јадеш и солени крекери, соленки, може ќе ти помогнат колку толку..