Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Како да ја исправи? Во смисла да не биде лево или десно свртено?

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  2. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Да да на тоа мислев :)

3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Па мислам дека би можело да ја исправи и без перница и со друга перница. Уште сега се плашам за овие детали.

4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Па тоа е поентата. Нема потреба од перница воопшто. Го вртиш бебето дур не почне само да ја врти главата.

5. каракамел

каракамел Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    59
    Има ли некоја што деновиве ќе се пораѓа во Чаир/или неодамна се породила во Чаир царски рез?
    Да каже за колку време и закажале доколку е договорено, колку време пред тоа ја хоспитализирале, крвни слики, цтг, што неопходно се носи во торбица за мамичка и бебе, кој др.ја пораѓал и сл.
    Убав ден мамички
    П.с.јас сум 34 недели и му ја мислам...

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. VanillaSky1

VanillaSky1 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    138
    Магнезиумот прави течна столица. Може од тоа да тие, го има во сите витамини за бремени.

На Dikinzi и Ann.loves.you им се допаѓа ова.
  7. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Ќе видиме колку ќе ми трае, ама ми се смачи од паники. Во принцип треба цврсто да решиш дека ти е доста од се', дека доволно си пропатила и да си направиш mindf**k (се извинувам за францускиов, ама најдобар опис е). Штом ми дојде лоша мисла или болка, си викам: ај доста коцкичке, а види колку е ова убаво, види колку си среќна што ти се случува ова и.т.н. Ако не ти успева тоа одиш на твоето "среќно место". За мене тоа е плажа или ливада или било која природна идила и замислувам како се кикотиме за некоја глупост со двете ќерки и мм. Или сите трчаме низ купишта есенски лисја и се џиткаме во куповите. Тркај се со себеси во креативноста колку можеш поубаво место да замислиш. И оп, нема црни мисли. Сам свој гуру 8)

На green.eyes, Andonia, Autumn_ и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Да, баш така. Добро сте направиле и добро што има шанси да ви доаѓа и да си оди. :)

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Е а гевгеличани се уште понеуслужливи, и замисли јас
    На 12 часа по 2 од 500мг е добра доза
    Тоа се 2гр дневно
    И е доза за возрасен

На maaitka, Vanessa9li и flower30 им се допаѓа ова.
  10. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Има и лигави делови.
    Се изначитав во темата за чепот и верувам дека е тоа + исцедокот поради кандидата. Инаку морам да ти кажам дека си ми многу интересна како на сите ни посветуваш време, како да си ни на сите мајка (highfive)(y):inlove:

На Tedyyy, 0ли, Larahappy и 5 други им се допаѓа ова.
  11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Многу ми е жал. Ќе биде се во ред. Нова среќа ќе има, верувај. Закрепни малку, па пак на работа.

јас да се пожалам денес после работа толку сум изморена, што дури неможам да одам. Одоздола се ме боли под бутовите и под срамната коска. Сега се испружив малку на спална да одморам, мм ќе спрема ручек јас не можам. Разгледав некои бебешки ствари да се подновам, дека јануарски бебе или веројатно февруарско ќе биде многу ладно се мислам како да го облекувам. Боди на кратки и шпикозни, или боди на долги и исто шпикозни( имам и панталонки и блузички само бодито ме мисли дали на кратки или долги да земам) има од ќерка ми и такви и такви сма бр 62/68. Незнам дали да земам 52??
    Вие како ќе правите јануарски и февруарски бебиња??
    Велам на мм дај да се спремаме побрзо да бидеме готови. Леле чекај шо ќе правиш у девети месец вели уште потешко ќе одиш и болки. Абе секој месец за себе си е посебен, кога че дојде девети тогаш ќе ја мислам :?:

На Lorins, mal.ecka, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  12. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Да, земјава е ужас, повеќето околу нас немаат осет за заедница и живееме во хаос. Ама заедниците на мајки или трудници како овој форум се едни од ретките места каде има искрена помош и поддршка и верувам дека со секој искрен совет освен што меѓусебно си помагаме, го држиме во живот и пореметеново ни' општество, зошто дел од сигурноста и позитивноста што ќе ја добиеме тука ја делиме со оние околу нас. Овде заборавам дека живееме во Сибир.

На Lostinparadise, green.eyes, Lorins и 8 други им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    Браво, така и да продолжиш. Јас се нервирам што кога имам болка или било што поврзано со бременоста ми се јавува паника и наместо со ќерка ми да играм, јас паничам и ја оставам сама да игра. Се јадосувам заради тоа, ама кога ми е страв - дури се губам. И пробувам и јас да мислам на убави работи, на бебето, на тоа како ќе се сакаат со ќерка ми, на бебешки мирис. А за тоа дека ми се доста паники - богами овие 9 месеци(и уназад претходните 2 години) ги имав за цел живот!!!

Браво за пишаново(y)(y)

@*malenavolena*87 фала ти. Прашав фармацевт - ми го кажа истото.

На Girl-Rabbit, green.eyes, *malenavolena*87 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    7.594
    Моето треба да биде декемвриско здравје, сите ми се по долги и претежно 56. Имам две боденца 50, не знам колку ќе ги носи ама слатки ми беа па ги купив :wasntme:

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ќерка ми е јануарско бебе. И’ облекував бодиња по долги и памучни шпихозни одозгора, и ја покривав со мекано ќебенце тенко. Дома греевме убаво, ко за новороденче нели, па немаше потреба од нешто повеќе. Имав и плишани шпихозни купено, ама никогаш не и’ ги облеков, ќе ја зовриев во нив.
    Бодињата и шпихозните ми беа 52-ки на почеток, помали немав. Ама си знаев дека е крупна бебка уште пред да се роди :D

На Girl-Rabbit, duffi, Lorins и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Нека не те мачат тие мисли, оти и на рамно може да се деси тоа пу пу пу не дај боже. Иначе бебињата се многу снаодливи..можат и сами да се свртат кога повраќаат.

Леле :worried: Не знам како да го сфатам воа :D Декам совети и поддршка таму кај што се разбирам :D

Ја ќе купам нешто ситно, за од болница изнесување на пример. Инаку ќерка ми е летно дете, ама имам од неа доста работи што ќе ги искористами не се замарам баш со бројки 50 или 60, така и нејзе и облекував така и на воа :D

На Girl-Rabbit, Lorins, srekice и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Ќерка ми е март па сум ја облекувала со 56 бодиња и шпикозни дури и хулахопчиња памучни 56 , баш сеа гледам ќе пеглам. А имам и плишани шпикозни, хм можеби премногу сум ја облекувала. Ако е на плишени шпикозни тогаш боди на кратки и шпикозните. Без хулахопки и чоапчиња. Јас кога излегов од болница ми рекоа бебето да спие на темп од 16-17 степњни :^) велев нели е ладно?? Ми рекоа поарно да му е ладно одколку жешко. Исто видов убави вреќички за спиење ќе земам исто само и тие се на број па незнам кој број да земам дали зампоголемо бебе бр 68 пр

На Girl-Rabbit, Lorins, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.281
    Допаѓања:
    28.013
    Имам буквално нови 7 бодиња бели на прерамки од Marks and Spencer's, само етикетата им е извадена и се испрани а не ги носеше ниту еден ден зошто тие се за 0 месеци а мене бебе ми се роди преку 4300 со 54cm и мали му беа. Баш е штета да ги фрлам. Ако има некоја мама која сака да ги земе од општина Аеродром нека ми пише ЛП.

На Girl-Rabbit и Autumn_ им се допаѓа ова.
  19. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Јас се надевам дека најубаво ќе го сфатиш, бар јас за убаво го мислев. На овие теми епитетот мајка држи највисоки стандарди.

Што подразбираш под убаво греење? Јас држев клима нон-стоп на 23 до 25 степени. Имав негде причитано дека е идеална за бебе. И + користев пречиствач на воздух.

Сега се мислам дали пак да терам исто.

Последна измена од модератор: 19 ноември 2019
    На Lorins, mal.ecka, Dikinzi и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Исто, парното на 24-25 степени. Убаво греење викам дека тоа е топло за нас, ама за новороденче таман :) Исто и прочистувачи имаме во дневна и спална.

Е сега, колку што памтам, препорака од болница за тт за бањање на бебе беше 25 степени, за во просторија кај што престојува бебуш (и ние) околу 22, а за спиење околу 18-19. Ние се придржувавме до ова правило генерално, па вака ќе тераме и за второво. Мене спалната и онака ми е поладна од другите соби, па таман е за спиење. Навечер секако ќе покривам со јорганче, и второво ќе ми е зимско бебе :)

На Girl-Rabbit, Lorins, Andonia и 4 други им се допаѓа ова.