Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Американците се влезени во некој си филм, со домашно породување, со топки, со базени, следам на Инстаграм многу жени, ама види и во ред е да биде така, природно си е природно и нема тука шо..меѓутоа ако не дај боже дојдат до опасност мора да се прави царски, тој е измислен за да се спаси животот и на двајцата, само финтата е шо во Велес на пример, и во Гак, па и во другите некои болници ( Сем Чаир,таму до последно си на природно) одма те ставаат на царски, и во Велес цело време ставаат на царски, зимаат повеќе пари, ги мрзи да ги чекаат жените. И јас не сум за царски, не го сакам ич, ама ако треба треба, не е дека си помалку мајка. И кај мене , скоро сите околу мене се царски, малку гличли се, сами си бараа царски :D Ама тоа е тоа..како сакаат така, не се објаснувам ја..

На Lorins, Milicka*, green.eyes и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    По свој избор не би царски, ама ако докторот процени дека така е подобро, ќе прифатам и не се мешам.

За првото, тргнавме природно, ама бидејќи не се отворив воопшто и покрај провокациите, мораше царски. За второво ми кажа докторката дека заради историјата со првото и морфологијата на матката, ќе одиме пак царски. Ок, прифаќам, она сигурно знае повеќе од мене. И барем она е доктор што во секоја ситуација и секогаш е за спонтан пораѓај прво, доколку е можен.

Ептен голема желба имав за природен пораѓај, ете пробав, се измачив и не ми се оствари. Битно имам живо и здраво дете и истото го посакувам и за второво. Не е битно како ќе се роди, битно е да е бебка жива и здрава :)

На Andonia, Lorins, EvieBabe и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Поентата ми беше, цела земја преферира природно..само кај нас царски. Едниве нејкат да се мачат, другиве сакаат пари да земат оти платите им се ниски..и така :D

На ddevojce, Milicka*, Sexybaby86 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Дај боже са босе брз и лесен ама во болница не во кола :D
    До каде стигна ти како си уште колку има до средбата

На Milicka*, Dikinzi и flower30 им се допаѓа ова.
  5. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Царски,кралски,како сака нека е,само да излезе живо здраво..
    Не би бирала ни јас,а додуша овде кај мене нема шанси без индикација да прават царски,имам во фамилија жени и до 30 саати со болки што ги чекале за природно,со масажи на стомак,со шетање со нив,па јажиња има по собите,пилатес топки и останати чуда.Зборот ми е,дека се поборници за природно до колку се може.И да,присутво на близок е задолжително,ако не може партнер,тогаш мајката,ама морална поддршка според нив,треба да има.
    И на таткото прво му го даваат бебето,да го избања дур ја средат мајката,после оној бондинг момент со неа.Со мојот маж нема да е случај тоа,ке биде онесвестен познавајќи го:D

@Vanessa9li те молам не ги читај Американките,ептен се избегани значи,мене преку апликацијата за бременост ми стига и дневен апдејт на мејл со се нивни форумски муабети.Одма ги бришам мејловите,на почеток читав,но ме вадеа од памет со глупостите нивни.

После имам термин,едвај чекам да ја видам боксеркава,се надевам се ќе е во ред(fingers)

На Lorins, Girl-Rabbit, ddevojce и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Хахаха аантоа шо чекав и јас чекав :D
    И јас тука прашував оти не знаев дали е тоа тоа :clap:
    Па и се јавив на една деугарка да прашам дали е тоа оти мене почна грбот и жилата кај вратот почна да ме боле :lol:
    Си чекав од 3 до 9 сабајле да одам кај матичната и она по паника одма крена :D вика со кој си викам сама како ма сама викам така со такси дојдов:D
    Брзо вика сопругот викај и за скопје викам а шо ќе праам вика па ќе раѓаш:o
    Викам јас нема да раѓам скопје ќе одам за Битола вика добро де оди ајде одма не чекај викај мажот ти а јас пак си викнам такси и му викам бебето иде а он кутар спиеше станал се дотерал и чека. Јас и си раскренав кревер наместив се туширав и малку маскара си ставив и тргнав :lol: И попат јас офкам и он офка поддршка да ми дал:lol: А успат уме мислевме оти незнаевме како ќе се вика :lol:

На Andonia, Lorins, Girl-Rabbit и 8 други им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    @Adams 37+0. Утре или во Петок (ако не ме фатат порано болки) ќе одам на контрола и ќе видиме.

На Lorins, lejlla, *malenavolena*87 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Хахахахаххахахаа, лудница сте вие :rofl::rofl::rofl: Баш се изнасмеав :D Замисли и @flower30 да биде вака опуштена а ? :D

На bella.gk, Lorins, Girl-Rabbit и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Во која држава си ? И ја би сакала да искусам таков пораѓај, другарка моја е во Германија, и исто ти како што викаш,пилатес топки, масажи по грб, па у базент, абе милина..пошто тука никој не те гледа, ама господ да не чува секаде (fingers)

На Andonia, Girl-Rabbit, ddevojce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Здраво мешиња, јас редовно ве читам ама не ви пишувам:) само да ве поздравам :*

На Lorins, Girl-Rabbit, Dikinzi и 3 други им се допаѓа ова.
  11. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    @Dikinzi во Швајцарија сум,во комшии на другарка ти,одтаму и сличностите:)

На Girl-Rabbit, Dikinzi и Milicka* им се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325

Аа Флауер вака кога ќе биде опуштена ќе настане смак света:D

Туку, друго да ве прашам нешто,посебно вас што сте имале вакво искуство.
    Претходниот четврток бев на контрола на ГАК дека калцификати на постелка имав и ми рекоа за една недела на контрола. Е сега, една недела е утре. А утре имаме куќна слава.
    Дали би можела да идам во Петок на преглед- еден ден плус од тоа шо ми рекоа?!?!?

Знам прашањето е смешно, ама нели ем се плашам општо, ем заради калцификатите.

Мм се смее, вика испрати гостите и оди раѓај:D

На green.eyes, Milicka*, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Dali go cistete wc-to?

14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Можеш, ништо страшно за еден ден.

Јас имав калцификати со ќерка ми уште од 6-ти месец кога почна да ми созрева постелката, па се породив точно на термин, полна 40-та недела. Контроли правев на 4 недели, тек после првото цтг во 36-та недела почнав почесто.

На green.eyes, Milicka*, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  15. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Еве јас за себе ке ти објаснам од докторски гледен аспект царскиот е операција за која е нужна анестезија.... Таа сама по себе е потребно правилна апликација за да нема компликации, после царски една од многуте можни компликации е народно речено преплет на црева..... За дијабетичари многу е потешко зараснување на рана секогаш и почесто доага до секундарни инфекции. Да не навлегувам во други можни компликации за кои сме учеле а е подобро да не ги знам..... На крајот на краевите ако се е сработено како треба приликом процедуре се и ке биде како треба. Мојата малечка беше во 24та карлично во 28ма главично поставена додека да и дојде време којзнае како ке се постави ама одам со мотото како ке каже Бог така ако реши дека треба царски царски нека оди.... Само не ги сфакам оние кои без индикации истиот го бараат веројатно тоа се должи на недоволна едукација на темата и општо познатиот муабет Царски бил за Царици епа мало сутра : D толку од мене на темава :)

На Lorins, green.eyes, Milicka* и 8 други им се допаѓа ова.
  16. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Женички, при кашлица (не многу нападна но ја имам поради што цело време претходно ми се слеваше секрет од синусиве, па сега искашлувам многу малку шлајм) дали имате пиено некој сируп? Др ми е на одмор, читам на нет ама не знам дали да земам некаков. Имам дома од хербион-тегавец а читав од исландски лишај можело и за бременост...Сте пиеле ли некаков?

17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    Фала ти @Sexybaby86:hug::hug::hug:Дека докторката кај што одев цела бременост на контроли тогаш ми рече, до 37ма требало да се породам и ме исплаши малку, а ете првпат со калцификати сега се среќавам и затоа сакав да си прашам

На Milicka*, Girl-Rabbit, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Јас пиев Хербион кога бев болна. Во аптека ми рекоа може за трудници, на природна база бил, а и во темава имав читано дека е безбеден. Инаку, не ми помогна нешто многу, да не речам ич. Се убив од кашлање цел месец скоро :(
    Пробај и со чај од бел слез и бронхо салеп на Докторс (има по маркетиве).

Мукоплант сируп инаку ми се покажал најдобар и најефикасен, ама ете не смеел во бременост.

@flower30 мене па ни еднаш не ми спомна докторката предвремен пораѓај заради тоа, а рано почна да ми созрева постелката. Ти секако си во безбедна зона, не се секирај, но сигурна сум дека уште ќе тераш :)

На Lorins, Milicka*, Girl-Rabbit и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Не

На Dikinzi, Chuchanov и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    Кога отидов на ГАК и и кажав дека докторката тоа минрекла, таму докторката се смее и вика "де баш да видам што толку брза докторката" и се насмеа. После само ми рече "да, точно е се за калцификатите, ама демек не е стрсшно, има доволно плодова вода". За пораѓај не рече ништо.
    Ајде здравје (ако не ме фатат болки до Петок) ќе видиме што ќе кажат. Секако сега и под терапија сум за стрептококата.

На Milicka*, Dikinzi и Sexybaby86 им се допаѓа ова.