Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Блазе сте вие :D

Да.

Абе оти она сакала царски не сум за, да имала некој проблем бецдај боже друго е...ама оти ја мрзи...

И бебево голема ли глава има :D Како раѓаат у Африка тогаш :D

Чекајте бре кај ви е крајот до 40недела :D

2. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Истото мислење и ја го делам..

3. flower30

flower30 Форумски идол

@Saba08 фала ти на објаснувањето.
    Не сакам да бидам неблагодарна дека за се овде прашувам, а испаѓа не послушувам за некои работи. Матичната ми ги препиша така, јас ја прашав така ли- она вика да. Во аптека ми пишала аптекарката. Се зачудив јас за дозата и имам другарка фармацевт, успеав да исконтактирам до попладнето со неа - она ми рече ок е да пијам така. И сега некако, Ве Молам, без да ме сфатите погрешно, не можам да се водам само по форум. И затоа така почнав да ги пијам.
    Матичната ми рече и ако треба побрзо да се пораѓаш, ќе кажеш обавезно и они во инфизијата ќе ти пуштат антибиотик. Ама сега почни да ги пиеш.
    Цела бременост веќе збудалев, 300 доктори ми кажуваат различно. Јас сепак пак се консултирам овде. Ама пак гледам крајното решение да биде добиено од доктор.

Сепак, ти благодарам што одвои време да ми објасниш убаво. Утре ќе побарам мислење и од друг доктор.

4. flower30

flower30 Форумски идол

Jana06, *Dariceto* and kockichka like this.
  5. lejlla

lejlla Популарен член

Имаш право, во ваква тема нема потреба да се пишуваат вакви работи и да се вознемируваат трудниците!

Scorpio87, Malataa@, flower30 and 4 others like this.
  6. ddevojce

ddevojce Популарен член

@Dikinzi, ic 3200 se rodi 51 cm. Neka e zdravo i zivo i neka si rasti. Nie bevme na kino so kerkami ja göedavme elsa 2, si se upustivme majka i kerka. Denes odmaram, nisto ne rabotam :emo:

Attached Files:

7. dunika

dunika Форумски идол

Бидна и втор скрининг:)
    Се е супер,мерки,протоци,беба одговара на неделите точно и е многу активна.Плодова вода исто во доволна количина.Ми олесна(fingers)
    Крв и урина исто уредни,до сега 3 кг плус.
    Следно е скриен шеќер,уште во 7 наутро се закажав,да го преживеам на нарасонето:smirk:
    Какво слатко фациче имаше бебка:inlove:,со мало носе и напрчено муце,ко мајмунче.
    На лекар си добив и две картонски куферчиња,едно за “бебе”,друго за “мама”,полни со проспекти,каталози,списанија и проби козметика.Има шише,боди,несесерчиња со Мустела Веледа и Нивеа за бебе,пелени,течен прашок за бебе,ланолин крема,подлога за пресоблекувања,па се до гума за пливање за бебе(fingers)
    Имајте убава и мирна вечер мешки:hug:

crazylady, Andonia, do-re-mi and 30 others like this.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

И ти стигна за втор скрининг еј, си лета времево :inlove: Што убави вести, баш ми е мило :inlove: Сега уживај и опушти си се. Убава вечер :*

Andonia, Veki4kaa, duffi and 7 others like this.
  9. NNK19

NNK19 Популарен член

Хелоу мешиња. Ме интересира тие што користите утрогестан дали имате некои промени во расположение? Абе од кога почнав да ги ставам некако многу ми се спие се ме мрзи немам воља за ништо само ме тера на спиење. Ете две вечери по ред заспивав и заборавив да ставам и тие два дена како друг човек бев. Ми останаа уште 7 и таман за една недела сум на контрола ваљда нема да ми ги продужи уште..

crazylady, Butterfly1107 and Dikinzi like this.
  10. kockichka

kockichka Популарен член

Фала што ме мислиш. Добро сум. Изгледа од толку што се нафурав да не паничам, го стопирав процесот на пораѓање . Цело време се осеќам ко да не сум трудна, освен што пред 3 саати имав силен притисок во препони и кичма, стомакот камен, бебе притискаше и мислев ќе излегува. Тргнав да се туширам за да одам на преглед, но кога завршив не осеќав никаква тегоба. И не отидов никаде. Џабе ја испратив ќерка ми кај моите.

Многу ми е чудно, бидејќи се' што ми се случува е тотално различно од првата бременост. Збунка сум. Ама, решив дека нема да драмам и излегов, си купив благичко и сега си дремам.

11. BY<3

BY<3 Популарен член

Само перницата за трудници ме спасува, друго чаре нема...без неа нема шанси да заспијам од болки во половината :!:

Andonia and RAK91 like this.
  12. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Бебето си било таман, арно вие филм, кај мене уште е мала, 1 година и 4 месеца, ни филм ни бутур, не смеам да седнам, одма лепенка кај мене :D

Suzzicka, Girl-Rabbit and ddevojce like this.
  13. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Да точно и мене ми е тоа муабетот ако има индикации и потреба секако дека ке се работи царски..... И да и нормален порагај може да доведе до компликации.... Но доколку нема индикации за царски а самата трудница инсистира е тоа не го разбирам :) тоа ми беше муабетот :) Инаку кога се оди на доктор се оди со доверба и тераш како ке ти каже истиот така барем јас мислам..... Сепак учел години за истото.... А ако тој изведува "керефеки" за да земе пари тоа е веке нешто што него ке му служи на чест а нас еден Господ да не чува било природно било царски :)

Andonia, Vanessa9li, Dikinzi and 3 others like this.
  14. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

не е до утрогестанот,до бременоста е;) таа тера на спиење,си му треба на телото одмор.уживај,сите сме такви поспани:)))

Ana-sk, Dikinzi and NNK19 like this.
  15. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Ја во касните сати со несоницава....Си мислам нешто,кога се прави амниоцинтеза,која недела?

16. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Јас мислам дека е од утрогестанот и бременоста плус :D 7ма и 8ма недела исто и јас одвај функционирав, после работа јадев и правац во кревет до следното сабајле :D Сеа во 9та ми е подобро, пак запивам рано ама имам повеќе енергија во текот на денот :D

Филотеа, Dikinzi and NNK19 like this.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Мене докторката (кога мислев да правам) ми рече од 17-19 недела се прави. Ама сепак, прашај си гинеколог за сигурно

Milicka* and TarantulaA like this.
  18. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

секако ќе прашам,наредна недела сум на контрола,ама онака груби сакав да знам период.тенкс

flower30 likes this.
  19. NNK19

NNK19 Популарен член

Хаха јас значи многу спијам.. со ќере во 11 више сме кома и сабајле до 9 ако не ме разбуди јас не ни станувам. Со неа кога бев трудна абе енергија од почеток до крај имав што ќе беше ова си викам.. више сум 9та недела се надевам уште 3 нед па подобра ќе бидам :D

20. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

коа ме нема,ме нема,ама сеа па ептен ме има :)
    Што пиете за главоболка?Ме фаќа паника,ова епрезачестено периодов,скоро секој ден голтам далерон..Стресен перио д на работа,од тоа ми е...Незнам како да си помогнам...

Dikinzi likes this.