Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sunshine3

Sunshine3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    215

Јас мислам дека ти се почнати болките, кај секого е различно ама мене кога ми почнаа чувствував како грчење и болка на стомакот напред од пупакот па надолу, тоа беа почетните болки кои кога зачестија на 5 мин отидов во болница.. Се породив за 10 саати од пристигнувањето..

2. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Мешковци како сте? Ви благодарам на сите за советите!
    Јас ја поминав најлошата ноќ во цела своја бременост! Се напив парацетамол и температурата ми спадна, воопшто не лежев, се движев низ дома, се расположив, мислев готово се е средено.
    Се истуширав и легнав да спијам, не помина саат и вистинските проблеми започнаа. Се разбудив со СТРАШНИ болки во коските (поготово рацете) плачев од болки, не знаев што ми се случува.
    Го замолив мм да ми ги измасира рацете, џабе беше, буквално го молев да ми помогне некако, очајна бев.
    Размислувавме да се спремам и да одам на дежурен, зошто состојбата ми беше МНОГУ лоша.
    Се напив пак парацетамол, за пола саат ми помина болката во коските и заспав. Се препотив на два пати, се пресоблеков и еве ме денеска како нова.
    Немам температура, но носот ми тече како луд и повремено кашлам.
    Се надевам нема да трае долго и дека најлошото помина.
    Пијам МНОГУ течности, јадам овошје, одмарам и не се давам така лесно :)

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Jas da ve pozdravam uste sumtuka peperutkata aber nem za izleguvanje....koga saka togas majka e spremn si ja cekama. Zafatena sum denovive pa neam vreme da se oklucam...bidete ozdraveni....se izvza lat

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Ние денес си влеговме во седми месец. :inlove:

5. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Cacuvche која недела си?

6. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Ќе ме наречете фалбаџика, ама јас си пукам од среќа! :$
    Ова ни е вториот пакет испратен од странство.. РАДОСТИ!
    Во вторник го очекуваме и креветчето. Бебешка торба си купивме ние и полека почнуваме да си ја полниме.
    Цуцли и шишенца си обезбедивме. Чорапчиња, топлинки, капчиња, шпихозни, бодиња имаме. Ни недостасуваат само уште лигавчиња. :)
    Денеска добивме и тренерчиња, а и неколку маички и фармерчиња за кога синко ќе порасне.
    Чорапчиња со меченца кои тропкаат, постелнина за бебушко, мекано кебенце, топлинчиња со крзненце, бодиња, маички, шпихозни и 300 други тракатанци до заштита за штекери. :)
    Како што не ми е добро, кога ги видов сите овие работи, абе како да сум се напила некој лек кој веднаш делува, одма ми се освежи лицето! :D
    ПРЕСЕРЕЌНА сум мешковци, не ми замерувајте, морав радоста да ја споделам! :wasntme:
    Занемарете ги ножиците, сечев етикети! :tmi:

Еве ја и торбата што си ја купивме!

На LaDyDoLl, Beautiful-Princess, Jeny и 7 други им се допаѓа ова.
  7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Iiii so da kazam jas??? Mojta peperutka aber si nema si kloca si uzivaa ubavo i e vo stomaceto na mama :inlove: u akcija sme so mazeto seks na eks ama nisto.. na momenti me fajkat slabi grcevi i toa e se.....samo spienjeto mi e malku tesko..odvaj se vrtam i ko se mestam mislam mi puka mi krcka karlicata.... ama ke si cekame ...u cevrtok sum na ctg pa zdravje so boga naped ke vidime so ke kaze ctgto... sakam veke da si ja gusnam peperutkata moja :inlove:

8. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Во петокот полна 27 недела. А денес 7ми месец, неделите поинаку се сметаат а месеците според терминот.

9. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Nekoj da mi pomogne????

10. astra20

astra20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    42
    Да ве поздравам мешиња!
    Во петокот бев на ехо.Според последното добиено бев 5 недели и 5 дена,ама според ехото 5 недели.Се виде црната точка и жолтото кесе.Закажавме за 2 недели повторно за да чуеме срцева реакција.Моментално сум ок, само што мнооогу ми се спие,дај боже така да си истерам.

На Agrona, Jagoda123 и bebeto93 им се допаѓа ова.
  11. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    леона, не сум имала вакво искуство, досега немам раѓано, ама што слушам од пријателки роднини комшивки, не на секоја, на некоја и се случило тоа, ама тоа е оток, според мене нема врска со предвремено породување... Сепак и другиве нека кажат тие што имаат раѓано, мамичкии дај да и помогниме на леона?!??!

На leona83 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.705
    Допаѓања:
    106.954

А му кажа ли на лекарот во врска со гаќите,од што може да ти се така мокри,ти кажа ли нешто во врска со ова?

13. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    леона 83 -мајками значи 2 деца родени, те советува на лекар да одиш затоа што тоа ти е водењакот, исто така таа со мене кога се породила, прво пукнат водењак без болки 3 дена седела така, после со провокација родила....водењакот ти е, др не.

14. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Според предавањата за трудници на кои одам моментално, доколку ти пукне водењакот треба да одиш веднаш во болница, значи не треба да чекаш три дена со пукнат водењак.

15. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    па во болница била, сигурно дома не седела и тоа пред 25 години....

16. baby2014

baby2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    125
    Здраво феминки....
    Додека се прашував дали да одам на прв преглед веднаш или да почекам до 7 недела, ми се случи нешто неубаво. Една капка светло црвена крв, што капна од мене, а кога се избришав немаше ништо ни тогаш ни еве веќе 5 дена оттогаш...Многу се исплашив и уште наредниот ден отидов на преглед и тоа на 4 недели и 5 дена. Гинекологот не ми даде некое објаснување зошто тоа се случило, само ми потврди бременост и ми рече да дојдам за две-три недели....На ехото виде само гестациска кеса од 7мм. Сега почнав да читам некои работи и да се плашам, дали требаше да има и таква жолчна кеса и ембрион или пак е уште рано, дали таа капката може да значи нешто лошо :( ...Дали е сето ова што ми се случи нормално? Ви благодарам многу за вашите искуства и мислења. Се надевам дека се е во ред со мојата точка!

17. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    мене не ми кажа за жолчната кеса тогаш, јас првпат појдов на 4 недели и 2 дена, и само ми кажа еве има бременост и бидејќи беше на средина плодот ми препиша утрогестан, а за жолчнава кеса ти велам мене не ми кажа, а за ембрион ако мислиш на плодот, сигурно ко ти потврдила бременсот сигурно имало ембрион :) или во врска со ембрионов јас не сум доволно информирана???

18. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Bev tri dena po red kaj maticnata, na 4 d me gledase i vaginalen pregled i vika se e vo red, najverojatno e od zgolemeniot sekret pri kraj na bremenost i slabo dvizenje se zadrzala tecnosta pa sega istekuva. Inaku vtora bremenost mi e ama so prvoto se porodivvo 36 nedela pa tamu mi go puknaa vodenjakot i zatoa ne znam nisto okolu toa. Blagodaram na site i izvinete za kirilica od mob.sum

19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.976
    Допаѓања:
    90.416
    Мамички и идни мамички јас малку ќе сум офф топик но сакав само да ве поздравам сите овде и да ви посакам на сите лесна бременост :*

рано ми е т.е не спаѓам во темава но од радозналост ве читам и ве обожавам ситее :hug:

На AnaMadam, slimy, Agrona и 2 други им се допаѓа ова.
  20. IveBrajan

IveBrajan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    593
    Баш и мене ме интересираа овие работи. И јас имав гестациски сакус од 7мм, ама на 6 недели, што претпоставувам дека би значело покасно ми била овулацијата или имплантацијата па затоа е помало? Знам дека и таа жолчна ќеса што ја викаш треба да е видлива ама и кај мене не беше, не се гледаше ни ембрион. Не мора по дифолт да има ембрион ако има гестациска ќеса, може да е blighted ovum, да расте ќесата а да не се развило ембриончето. А може и да е рано многу па да треба да почекаш за да видиш нешто. Зависи многу и од опремата (јачината на опремата). Доколку некој се сеќава на своите димензии, мислам би ни помогнало да споредиме (малку да се смириме хаха).
    baby2014 црвената капка е нормална, штом не си продолжила да крвариш мислам дека е ок, се случува тоа, и крварењето не е секогаш поврзано со бебето. Штом после тоа докторот го видел сакусот, не се секирај, таму е :) И јас сум вака потресена, да се надеваме дека за недела-две ќе видиме и ембрионче и срцева акција :worried: