Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. каракамел

каракамел Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    59
    Одлично прашање и јас имам дилема во каква облека да го извадам од болница, сепак ќе патуваме во др.град. За сега имам спремено кадифено комплетче и скафандер, ама уште не сум 100% сигурна дали така да биде..Чекаме околу нова година

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Јас мислам дека е супер :)

На Sandra456* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2019
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    433
    Мамички ве читам постојано, ама некако во последно време сите сте со некакви болки.. да се пријавам и јас еве веќе повеќе од 2 саати како имам менструални болки, не ми поминуваат и плус ме застегнува одоздола дали е нормално ова? Инаку 28+2 сум

4. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Скафандер по мене не, ќе загрее колата и ќе се свари бебето, а ич не е добро да му е претопло на новороденче. За мене скафандер е само за шетање надвор ама со оглед колку ќе е загадено тешко и дека ќе шетаме.
    Од друга страна ако е лесно облечено страв ми е дека ќе му е ладно зашто нас колата споро ни загрева и иако до сега студ не видовме можно е тогаш да е -10 на пример. така да и јас сум за некое плишано комплетче и дебелко ќебе со кое би го покрила на излегување надвор. За внатре тенко ќебе. И за првото имав две ќебенца спремни и ги прашав сестрите со кое да го покријам. Тогаш беше октомври и ми нагласија во кола и капчето да му го извадам, и сега во загреана кола би му го извадила.

На Vanessa9li, Dikinzi, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Јас не би се вакцинирала! @rainbowmama честитки за бебчо, ѓиви и здрави да сте.
    ве гледам пишувате за цтг и дека лежејки го правите, кај нас почнуваат од кај 32 недела некаде кај 8 ми месец и на секои две недели.
    Овде ние седејки на фотелја го правиме околу пола час. Јас имам контрола почеток на месец цтг и за трет скрининг.
    За излегување од болница ќерка ми ја облеков нормално со шпикозни и одозгора со кадифено целосно комплетче и тоа беше. И ја покрив со ќебенце и тоа во рака ја носев до кола и у кола у рака ми беше бидејќи транспортерот не беше стигнал. Сега второво бебе исто така ќе правам. Нема премногу да го наоблекувам иако јануарско или февруарско бебе не знам точно кога ќе сака да излезе пак ќе биде ладно. Со истото кадифено комплетче ќе ја извадам. Поарно да и е ладничко отколку жешко. Тку не сум би кажала цел месец сум со херпеси во уста, еј луѓе невидена катастрофа. Можеби 4-5 ми излегоа. Еден ќе помине др ќе излезе. Цел месец немам бакнато дете и маж. Посебни крпи посебни прибори чаши :@:devil: колку пари издадов само за кремишта и веќе ништо не помага. Се мислам да одам до матичната да видам шо ќе ми каже и што ќе ми даде ама воопшто не ја обожавам и не и верувам. Не ја бива за свирки. Ама ај у понеделник здравје ќе одам. А во март пиев апчиња за херпесот да се уништи или нормализира да не излегува толку често. Ама ништо не помага. Тоа е :devil::@(facepalm)

На Vanessa9li, kavadar4anka, rainbowmama и 3 други им се допаѓа ова.
  6. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    И мене ми излезе херпес пред недела дена, фармацевт ми ја предложи анти-вируснава крема и сум презадоволна. Малку ми направи пилинг околу херпесот, ама немаше рани и побргу помина од вообичаено.

Едит-Не знам зошто не ми се прикачува сликата. Кремата се вика Ацикловир.

7. *Dariceto*

*Dariceto* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    201
    Јас и ти си ги поминавме славиве Коцкичка може ке ка дочекаме и пречиста бебуши абер немаат, цело време некој болки ама издржливи

На Dikinzi и kockichka им се допаѓа ова.
  8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    image.jpg
    Уште една zovirax исто со ацикловир и плус со кортизон ништо не помага. Со лук пробав со паста за заби, мислам веќе хронично стана кај мене. Цела издуена сум у муцка. Имав еден мал, сабајле кога станав пак се проширил на истото место кај што беше поминал. А една ваква крема кошта од 7-8 евра па нагоре. А оваа мало кремче за два дена се троши. По 30-40€ месечно ме коштат тие глупи херпесе. Скоро секој месец изглегуват :@:devil:
    image.jpg

9. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Мешиња колку сте запознаени со бочни комори на мозочето во бременоста.. дали ви ги спомнуваат на прегледи мерки и сл?
    кај нас се малку зголемени и искрено испаничена сум, вознемирена.. вчера со болките завршивме на лекар и примивме инекции за зреење и вечерва уште еднаш ке примиме..

10. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Мора некогаш да излезат :inlove::D

На dunika, flower30 и *Dariceto* им се допаѓа ова.
  11. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Дали направи испитување за што точно се работи, да не не е херпес?

12. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Прв пат слушам вакво нешто? Законски ли е или кој има желба ?

13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Планирам У понеделник да одам кај таа таму и да видам, а ако одам без термин треба со саатови да чекам со баби и дедовци и со бОлни бидејќи многу се чека кај неа и со термин и без. Кје видам сега деновиве дали кје се смири. Неможам сама да се поднесам веќе

14. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    И јас размислувам како тебе, плишани шпикозни, и дебело ќебе. Ако е топло во кола капа обавезно вадење. За дома, имам плишеји ќебенца потенки, ваљда тие ќе ги користам.:)

Душо и ја имам мака со херпеси, кога еднаш ќе ги фанеш толку е веќе. Вирусот е влезен во телото, и се активира при паднат имунитет, не правилна исхрана и стресови и нервози. Затоа обрни повеќе внимание. Да го успиеш вирусот и да се повлече можеш, ама по некое време сам ќе се активира. Знам како ти е. Земи си маст за херпес да го изгори.

Женски, денеска сопругот на работа, па ја со ќерето си шетнав еден круг, бевме да смениме скафандерот што и го купив, и беше тесен, немаа друг, па за тие пари земав шпикозни плишени за другото ќере :D Иначе од неќна почнав да имам доле јадеж, ми текна кандидава се активира од благо што изедов многу, ама сабајле кога се избришав (подлабоко-внатре) видов свежа крв, и тоа ептен минимално,ама не почнав да паничам. Ми текна можда е од кандидата, ако го разранила малце местото. И пишав на матичната, не спомна ништо за крвта, чим не спомна ваљда и не е за паника, само ми рече понеделник да одам брисеви да земе. Ја планирав нареден понеделник да одам, ама она ми рече дојди и ќе одам . Вие како сте ? :*

Последна измена од модератор: 23 ноември 2019
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Добар ден,
    Како сте мешиња?
    Јас дома одмарам. Синоќа си легнав во 22ч. И цела ноќ спиев(ок, со посети на вц-то:)). И станав во 8ч. Се смеам вчера со мм, да одам да си легнам и да сака бебето да биде умно да не искача ноќеска бар да се наспијам. Така и беше.
    Јас луѓе, од што имам преголем страв, наместо да шетам сега за да се отворам побрзо, јас лежам.

Искрено, сфатив дека имам преголем страв да не ми се случи нешто. Јас си имам тахикардија, пијам лекови цело време, ама кога бев во Систина тогаш др. Ј. Иванов ми рече дека нели нормално, тахикардија не е убаво да имаш, па не дај боже може тромб да се откачел... И од тогаш ми влезе во глава тоа. А кардиолог ми рече ок сум, и можам да се пораѓам како сакам.
    И од страв па и притисок качувам кога одам на преглед:(.
    Тие ми се големи стравови. Инаку не толку за самиот чин на пораѓај.

А за ќерка ми кога бев 1 прст отворена шетав, се качував по скали. Сега лежам и квачам:):D А сакам побрзо да се породам, искрено. Ај може ќе се наканам денес да излезам да прошетам.

И знаете што е најинтересно? Утре ми е роденден:DПа мм сега типува на утрешниот ден:)

@Miss.N како си ти? Стигна до 32ра недела ти? Штом ќе примаш инекции за зреење, не се плаши. А од болките нешто се скратил цервиксот или?!? И не се секирај, моето во 37ма недела е околу 2800. Твоето бебче и килажа си има. Пиши ни како си

Имајте убав ден:f:

На Andonia, mal.ecka, Girl-Rabbit и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.667
    Допаѓања:
    7.584
    Не е законски, ама за бремени меѓу уште неколку категории граѓани е бесплатна вакцината како заштита од грип. Инаку околу 600 денари се плаќала. Ама доброволно се прима.

На tina2018 и Dikinzi им се допаѓа ова.
  17. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Ќе се консултирам со матичната,и онака понеделник ќе одам.

18. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Како сте лепотици? Мене синоќа дојдоа да ме побараат, татко ми ме даде :D:D
    Инаку никој се уште не може да забележи дека сум бремена, а сум 12+3. Ама јас малку се здебелив, стомачето не ми е баш мало ама се уште некако ги закопчувам фармерките. Зборот ми беше да не грешам? Фармерките се доста тесни и со висок струк, имам повеќе пара такви и не знам дали е во ред да ме стегаат. Дома сум по хеланки, но кога одам негде сакам во фармерки бидејќи ептен послаба ме прават, во хеланки многу се познава салото. За удобност не правам муабет и да не ми р удобно би облекла нешто што добро ми стои. Но се плашам да не е лошо така да ме стега баш на стомакот. Некои викаат не е страшно сега, понатаму ќе требало да внимавам. Кај вас како е? Не знам дали е добро да се стегам или не. Инаку кога ќе почне да ми се познава? Сакам стомаче да имам а да не бидам дебела :(:whew:

На Martka, Miiaaa98, Филотеа и 14 други им се допаѓа ова.
  19. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Девојки дали вашите мешиња целосно се изместуваат...
    Мене ме факаат сеанси на прошетки на беба низ меше и тоа доста снажни.... А сум при крај на 31ва..... Незз дал е ова нормално???? Нека се јави некоја поискусна да ме просветли... Немам болки притоа само како една тока што се движи :D и тоа снажна топка (на мајка девојка) јас сум си искулирана и си викам нормално е ама може па не е?

На Dikinzi, dunika и Cherry333 им се допаѓа ова.
  20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Немој да се стегаш со сила, не е убаво. Ако сакаш фармерки да носиш, купи си поголем број, со повеќе ликра или со ластик на струкот.
    За стомаче, рано е. Особено кај прворотки како тебе покасно почнува да се познава. Со првото до 25-та недела не ми се познаваше стомак, а сега со второ имам уште од 16-17 некаде.

А чекај, твоите дома не знаат дека си бремена? :wasntme: Честитки за веридбата инаку, да си живеете во љубов и слога цел живот :)

@*malenavolena*87 скроз е нормално. Таа “топка” најверојатно е газето :)

На Larahappy, Dikinzi, mal.ecka и 4 други им се допаѓа ова.