Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Се става во уво и само ќе титне кога ќе измери температура. Сепак, нема подобар/поточен термометар од обичниот живин.

На Girl-Rabbit, Starlič и Dikinzi им се допаѓа ова.
  2. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Веќе си во периодот кога не мора упат, туку ќе кажеш дека си на контрола, ако те прашаат. Ако не, само кажи за цтг и терај си. Од главниот влез одма лево прво е собата за итни случаи, а веднаш до неа собата за цтг. Ќе прашаш дали има ред за цтг. Со резултатот од цтг ќе одиш во соба 36 за преглед на ехо и толкување на цтг. Пак ќе кажеш дека си за контрола. Соба 36 се наоѓа одма позади инфо дескот, право од главниот влез. Сигурно ќе има ред за во собата, но ту веднаш влези за да ја оставиш книшката и цтг-ти и да фатиш ред.

На Girl-Rabbit и lolipop2010 им се допаѓа ова.
  3. lolipop2010

lolipop2010 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    38
    Благодарам многу

На kockichka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. каракамел

каракамел Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    59
    Ќе си земеш и 56 и 62, па во зависност од бебето тоа ќе облечеш.На пр.бебе од 4кг родилна тежина може веднаш со 62 да почне да се облекува, (од мое претходно искуство) а после многу брзо ги надраснуваат, башка и со перење памучното се смалува. Еве јас одлучив за излегување од болница да му ставам 56, а за потоа спремив по нешто и 62 и 68...Се надевам ти помогнав, и јас деновиве сум со истата дилема.

На Girl-Rabbit, crazylady, LUCI 99 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.212
    Па ќе си процениш од око. Една иста бројка од два различни производители има разлини димензии. Од прилика 56-62. Во Ваикики мислам не беа по бројка туку по килажа на бебе одредени димензиите, пример од 2-5кг, од 5-7 итн, што е полесно за проценка која величина да ја земеш.

На Girl-Rabbit, Larahappy, LUCI 99 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Ајде уште ваа недела е, знам тебе бавно ќе ти мине..ама ќе помине кај ќе оди :D Затоа тепрашав, оти нели викаше да земеш боловање две недели,па ме испадна ништо од тоа. Фала мила, со лесно и на двете :* :hug:

Нас од Велес ни даваат упат за секаде, во случај да не ни прават проблеми. Пошто може да ти речат кај беше до сеа, ни на преглед не си дошла, а сакаш тука да раѓаш. Затоа во тој случај ни даваат за се :D

Прашањето не ти глупаво воопшто,него мене ме чуди зошто сакаш во толен број да го облекуваш кога ќе го порасне тоа за месец дена, а искрено секој месец да купуваш облека и не е ефтино. Јас на пример купувам од 0-3 месеца, 3-6 пример, пошто може да се роди поголемо бебе. И моментално за ќерка ми 1 година и 4 месеца, јас знам да и земам алишта за 1година, 1 и пол или 2 години, пошто секој произведувач нема стандардни величини. До душа се трудам се поголемо да земам за даможе са го носи подолго време, да неме сфатиш погрешно не зимам како некои ба пример детето е 1 година они зимаат за 3 години :D Зимам за 6 месеца поголемо најмногу.

На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ana-sk

Ana-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    54
    Zdravo mamickii pisav i vo druga tema no ovde ovaa tema e najaktivna....Vaka 19+1 sum i imam zakazno za vtor skrining na drzavna no za poragaj iako e rano no najverojatno planirame za vo Remedika, e sega sakam da otidam na pregled i tamu i se mislam dali i tamu da napravam skrining ili samo pregled i koj doktor bi mi go predlozile se mislam pomegu dr.Gligor Dimitrov, dr.Zoranco Petanovski i dr. Jovan Efremovski?

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Мешиња... 16+5 сум. Веќе со недели немам мачнини, но од синоќа навака 3ти пат повраќам и имам нешто слично на менструални болки. Неколку дена сум под стрес и си мислам од тоа е. Дали да одам на преглед? Огромна грижа на совест имам и се плашам да не се случило нешто :(

9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Да не имаш вирус некој закачено? Јас бев ваква пред некоја недела, мада може и од стрес да ти е. Оди на преглед нека го ѕирнат бебуш за да си бидеш мирна :hug:

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Се додека немаш крварење, нема потреба од грижи. Јас секој месец поврсќсв и секој месец имам менструални болки од време на време. Ширење на матка, хормонални и други промени ствараат мачнини и болки. Без гајле.

Едит - сега приметив дека си пишала три пати на ден, јас прочитав три дена. Ако се повторува често на ден, може да е и стомачен вирус, ко што ти пишаа. Ама и тоа не е страшно.

На Dikinzi и Jana06 им се допаѓа ова.
  11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Можам ли сега некаде да одам?

12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Па Систина има дежурен гинеколог 24/7, а сигурно и на клиника можеш.

13. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Можеш на ГАК, ќе те прегледаат и ќе ти испитаат крв и ќе се покаже дали има вирус или бактерија или ништо.

14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Фала ви на сите. Значи само така да отидам со книшка? Не сум била никогаш.

15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Не сум била на дежурен на клиника никогаш. Ама носи си книшка со тебе.

16. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Да, само со книшка. Ќе отидеш лево од влезот првата врата.

17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Фала :) Само што завршив, ме прегледаа се е ок, да сум пазела што јадам... Битно бебчо е супер.

На dunika, Dikinzi, tina2018 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Јас скоро се земав од 0 до 3 месеци и сега ме замисливте. Иначе нарачав многу работи од kids land дефинитивно поефтино е да нарачаш од интернет, отколку да купиш во продавница.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    И мене ми викаа купувај по големи кога дете реши пред време да испаѓа и малите што ги имав купено за new born му беа големи :D

На Autumn_, dunika, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Супер, баш ми е мило. :hug: