Се става во уво и само ќе титне кога ќе измери температура. Сепак, нема подобар/поточен термометар од обичниот живин.
Веќе си во периодот кога не мора упат, туку ќе кажеш дека си на контрола, ако те прашаат. Ако не, само кажи за цтг и терај си. Од главниот влез одма лево прво е собата за итни случаи, а веднаш до неа собата за цтг. Ќе прашаш дали има ред за цтг. Со резултатот од цтг ќе одиш во соба 36 за преглед на ехо и толкување на цтг. Пак ќе кажеш дека си за контрола. Соба 36 се наоѓа одма позади инфо дескот, право од главниот влез. Сигурно ќе има ред за во собата, но ту веднаш влези за да ја оставиш книшката и цтг-ти и да фатиш ред.
Ќе си земеш и 56 и 62, па во зависност од бебето тоа ќе облечеш.На пр.бебе од 4кг родилна тежина може веднаш со 62 да почне да се облекува, (од мое претходно искуство) а после многу брзо ги надраснуваат, башка и со перење памучното се смалува. Еве јас одлучив за излегување од болница да му ставам 56, а за потоа спремив по нешто и 62 и 68...Се надевам ти помогнав, и јас деновиве сум со истата дилема.
Па ќе си процениш од око. Една иста бројка од два различни производители има разлини димензии. Од прилика 56-62. Во Ваикики мислам не беа по бројка туку по килажа на бебе одредени димензиите, пример од 2-5кг, од 5-7 итн, што е полесно за проценка која величина да ја земеш.
Ајде уште ваа недела е, знам тебе бавно ќе ти мине..ама ќе помине кај ќе оди Затоа тепрашав, оти нели викаше да земеш боловање две недели,па ме испадна ништо од тоа. Фала мила, со лесно и на двете Нас од Велес ни даваат упат за секаде, во случај да не ни прават проблеми. Пошто може да ти речат кај беше до сеа, ни на преглед не си дошла, а сакаш тука да раѓаш. Затоа во тој случај ни даваат за се Прашањето не ти глупаво воопшто,него мене ме чуди зошто сакаш во толен број да го облекуваш кога ќе го порасне тоа за месец дена, а искрено секој месец да купуваш облека и не е ефтино. Јас на пример купувам од 0-3 месеца, 3-6 пример, пошто може да се роди поголемо бебе. И моментално за ќерка ми 1 година и 4 месеца, јас знам да и земам алишта за 1година, 1 и пол или 2 години, пошто секој произведувач нема стандардни величини. До душа се трудам се поголемо да земам за даможе са го носи подолго време, да неме сфатиш погрешно не зимам како некои ба пример детето е 1 година они зимаат за 3 години Зимам за 6 месеца поголемо најмногу.
Zdravo mamickii pisav i vo druga tema no ovde ovaa tema e najaktivna....Vaka 19+1 sum i imam zakazno za vtor skrining na drzavna no za poragaj iako e rano no najverojatno planirame za vo Remedika, e sega sakam da otidam na pregled i tamu i se mislam dali i tamu da napravam skrining ili samo pregled i koj doktor bi mi go predlozile se mislam pomegu dr.Gligor Dimitrov, dr.Zoranco Petanovski i dr. Jovan Efremovski?
Мешиња... 16+5 сум. Веќе со недели немам мачнини, но од синоќа навака 3ти пат повраќам и имам нешто слично на менструални болки. Неколку дена сум под стрес и си мислам од тоа е. Дали да одам на преглед? Огромна грижа на совест имам и се плашам да не се случило нешто
Да не имаш вирус некој закачено? Јас бев ваква пред некоја недела, мада може и од стрес да ти е. Оди на преглед нека го ѕирнат бебуш за да си бидеш мирна
Се додека немаш крварење, нема потреба од грижи. Јас секој месец поврсќсв и секој месец имам менструални болки од време на време. Ширење на матка, хормонални и други промени ствараат мачнини и болки. Без гајле. Едит - сега приметив дека си пишала три пати на ден, јас прочитав три дена. Ако се повторува често на ден, може да е и стомачен вирус, ко што ти пишаа. Ама и тоа не е страшно.
Можеш на ГАК, ќе те прегледаат и ќе ти испитаат крв и ќе се покаже дали има вирус или бактерија или ништо.
Јас скоро се земав од 0 до 3 месеци и сега ме замисливте. Иначе нарачав многу работи од kids land дефинитивно поефтино е да нарачаш од интернет, отколку да купиш во продавница.
И мене ми викаа купувај по големи кога дете реши пред време да испаѓа и малите што ги имав купено за new born му беа големи