Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. каракамел

каракамел Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    59
    Немаш гајле, секако ќе ги искористиш.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас би одела на втор скрининг кај др. Елена Петрова (Ремедика) , можеш на search да пишеш горе и ќе прочиташ дека е една од најстручните за скрининзи во Мк. Одам кај неа повеќе од 10 години.
    За пораѓај мислам дека кој и да го одбереш нема да згрешиш, јас лично сум слушала убави искуства за др. Ефремовски.

На Ana-sk и Dikinzi им се допаѓа ова.
  3. rainbowmama

rainbowmama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    2.196
    Јас купив неколку работи 50 (52) и неколку 56 (59), бебуш ми се роди порано и дури и 50ките му се големи ама се снаоѓаме. :D Инаку не ми е убаво кога бебето е во ептен поголема облека ама претпоставувам се прави и од практични причини, стварно брзо растат. А на броевите не можеш крај да им фатиш. Два пара 50ка шпилхозни од H&M, едните приточни едните видно големи. :D

На crazylady, Sexybaby86, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    На H&M алиштата се секогаш поголеми:D

На rainbowmama му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Да не беше широкиот повој бебе ќе излезеше од шпикозните :D
    На раце виси на нозе виси да не знаеш кај да фатиш :lol:
    А сега веќе ни се точни повеќето :D

На bela.m, Andonia, *malenavolena*87 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Никој од овие не прави скрининг, Петрова и Котларовс прават скрининзи во Ремедика. Котларова ја препорачувам ептен, темелна, достапна, смирена и посветена. иако секое искуство е индивидуално. Петрова некаде имам прочитано дека веќе не пораѓа ама може да сум грешка. За Ефремовски имам слушнато и прочитано мноооогу позитивни искуства за пораѓај иако јас немам никакво исуство со него. Петановски и Димитров се докторите што прават најмногу инвитра и операции во Ремедика, ако немаш особен проблем јас не би ти рекла да одиш кај најзафатените доктори иако верувам дека ако се одлучиш нема да поминеш лошо или да те вратат, сепак ја знам гужвата пред ординација кај нив. Значи Котларова ти ја препорачувам, ако отидеш баш сподели како си поминала

,
    епа од 0-3 месеци се 56 и 62, и ќе комбинираш некои 62ки се колку 56ки така да ќе видиш што му е поточно тоа ќе облекуваш. И јас купував до 62, после веќе му носеа подароци, облека за дотерување или тренерчиња. А првите месеци нон стоп во пижамки-шпихозни беше, па и сите скоро беа бели или светли бои па со една машина завршував со перење на мнооогу алишта. Мене многу ми беше ова од значење зашто ми се погоди лошко бебе :D, плус повраќач :)

Последна измена од модератор: 25 ноември 2019
    На Ana-sk, dunika, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    И јас сум за посветли алиштенца, на вриење, плус сите наеднаш набапкај ѓи и готово :D

На Girl-Rabbit и Autumn_ им се допаѓа ова.
  8. Vanessa9li

Vanessa9li Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2019
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    784
    Добро утро мами.
    Дали е до времево дали е до мене ама вчера толку токмење демек ќе чистам, цел ден го преседев така. Абе се нешто во хоризонтала ми се одеше, се нешто омалаксано се чуствував... А требаше да се фарбам, да перам, да кренам уште некои работи кои нема да ми требат да отворам простор за бебо.. И на крај струја снема :D, 2 саати скоро во темници бевме. И на крај кога дојде, само се избањав и во кревет. Ај денес ќе досредам тоа што не можев вчера.
    Туку нешто апетитот ми се разви, една недела пред да влезам во 9ти. Се будам на вечер во вц и гладна мислиш ништо не сум јадела, а стандард си јадам нормално како досега. Ај уште малце, после полесно ќе е.
    Вчера бев до маркет и се гледам во тој излогот, лелееее мешо големо, не е ни чудно луѓе што ме прашуваат Ајде ли уште ќе го носиш??? Абе не е големо мешото јас сум ниска и дебела :D
    И така мами, ај да довршам на работа што имам, зошто не само боледување и стар одмор имам за користење, па кај и да е ќе останам дома деновиве.
    :*

На Andonia, Girl-Rabbit, Dikinzi и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Женски абе се потите во спиење?

Јас од врат до под гради само не се трпи веке.. од ко ги примив флостеронот или филм ми е нз.. како се држите вие..

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Исто и јас, утоп маица долна, спијам само по спавача со краток ракав и покриена со тенко јорганче, греење никакво дома, ама што од хормоните, што од инекциите... од инекциите ми се покачи шеќерот, недела дена горев за вода, само жедна бев... така што некои доктори не ми препорачуваат да примам втора доза, незнам што да правам :wasntme: а и бебенцата не ги осеќав воопшто, немаше удари, еве дури пред некој ден се вративме во нормала, мислам дека се беше од инекциите, сепак се кортико :whew:

На Andonia, Girl-Rabbit, flower30 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Ооо јас страшно се потев во спиење. Коха станував за во вц сета утоп лп бањата бев. Ваљда е хормонално еве јас породена 1 месец сеуште се потам ама не толку интензивно

На Andonia, crazylady, Girl-Rabbit и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    е исто си реков само кај мене да не е така.. само се пресоблекувам, се туширам викам ке настинам :) ито само тој дел од врат до под гради.. да течам :)

13. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    ги примив јас и двете.. ама си реков да не е некоја реакција појма неам и јас :) и кај мене се намалени движењата, го има ама поретко.. валјда нормално е.. значи хормониве си буфтаат.. :)

На Girl-Rabbit, Dikinzi, Ms allways right и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Хахах баш така, ајде само позитивна мисла :hug:

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Од денес влегувам во второ тромесечие. Но малку сум загрижена, постелката на неколку места ми е со лакуларни зони :(
    Се изнасекирав, не знам што да мислам, страв ме фати. Пијам Аспирин и боцкам Фраксипарин од 0,6. Пред две недели димери ми беа 302, а од времињата малку скратено ми беше активирано парцијално. И на прегледот пред две недели во ред си беше постелката, од каде сега ова. Знам дека при крај на бременост може да се појават, но толку рано дали е опасно? Инаку денес 14+0 сум.
    Ве молам ако некоја знае нешто за толку рано појавување на лакуни нека пише.

16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Додека чекаш да ти одговори некоја членка, провери низ темите (можеш и на search) скоро знам дека се дискутираше на таа тема. Се надевам дека се ќе биде во ред :hug:

На Dikinzi и 0ли им се допаѓа ова.
  17. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.437
    Допаѓања:
    6.940
    Go pominavme nekako vikendov bebo se vrti celiot imam ponekogas tolku bolni udari sto mislam deka ke viknam.Nokive ne mi se tolku mirni veke pa taka po saat vreme si setam niz doma podmocana, so kiselini , so poteskotii vo disenjeto so po nekoja bolka de vo nogata, de vo polovinata, de na nekoe drugo mesto mi se cini deka samo nemam oseteno boolka na maloto prste na nogata .Neka se zdravi i zivi samo i se nadevam maz mi nema da me ostavi do krajot na bremenosta.Imeto e odbrano, alista ke se perat nedelava za samiot cin poragaj odbivam da razmisluvam za da ne si bildam stravovi.Imajte ubava nedela trudnici ❤

На Starlič, Sesil, flower30 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @Jana06 пребарував и наидов на неколку мислења, но си реков ај сепак да прашам.
    @eli25 Извини што те тагирам, пребарувајќи ја темава прочитав дека околу 14-15 недела си имала лакуни, па ме интересира дали потоа беше сè во ред?

19. Ms allways right

Ms allways right Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2018
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    242
    @Miss.N може имаш пишано претходно а јас не сум прочитала но зошто ти дадоа инекции за зреење што ти констатираа? Од болките ли што ги имаше во долниот дел на стомакот?
    Од петокот и јас приметувам болки во долниот дел на стомакот поточно во левата страна како да ме сече нешто но неможам да фатам ред кога ме боли де на работа од седење, де дома при стоење или одење вечер ќе одам на цтг за да исклучиме можност на контракции и предвремено отварање. До петок докторката ми е на одмор па на ехо дури во петок ќе отидам да ме ѕирне да не е нешто со постелката не дај боже. Овие денови само некој мисли ме мачат како предвремено ќе се породам а сега сме само 33 недела

20. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Тука сме со неделите.. имав болки како сечење со нож долу.. па бев на преглед цервикс добар, но на едниот дел имаше промена па за секој случај докторот рече да ставиме инекции за зреење да си биде спремно бебето.. направи си еден преглед и ти за секој случај не дека нешто ти е ама овај 8ми месец изненадува ..

На Andonia, Dikinzi и Ms allways right им се допаѓа ова.