Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

@Dikinzi искрено малата првата година- две се будеше ноќе. Сега си спие по цела ноќ.
    Тамн сега пак да се потсетам како беше:)

Дека немав болки па не паничам. Чекај да ме фатат болки па да ме читаш тогаш:D
    @0ли уште малку остана. Ајде да сс пораѓам па да правам место за нови трудници:inlove:

Girl-Rabbit, Andonia, Lorins and 6 others like this.
  2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

I jas imav poveke lakuni na postelkata od 6 mesec nekade, pa rodiv dete od 4300gr eden den pred termin. Ne se sekiraj, ne e strasno, treba samo da se sledat ddimerite na transfuziologija i da se sledi dotokot od placentata do bebeto dali se hrani dovolno. Ne se sekiraj, se ke bide dobro.

Dikinzi, flower30 and 0ли like this.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Да ,многу чудно ,да ме утепаш па не се сеќавам :(. ваљда не било нешто сериозно инаку ќе сум паничела повеќе

0ли likes this.
  4. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Здраво мешиња,
    Јас ноќеска имав болки во кичмата, пиев магнезиум и после сум заспала некако.
    Туку сакав да ве прашам нешто, за скриениот шеќер, кога и ги пратив резултатите на матичната ми рече добри се, а после тоа кога отидов на контрола ми рече внимавај малку не јади многу благо. Гледам вие се разбирате па кажете ми мислење :)

Attached Files:

Butterfly1107 likes this.
  5. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Сабајлево ги земав резултатите од брисевите, сите излегоа негативни, а за кламидија пишува: да се повтори брисот да се донесе пак
    Тоа што значи? Немало доволно за да испитаат или има индикации за кламидија?? Не ми е јасно, а во скоро време не знам кога би можела да го изведам тоа...

6. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Епа и мене на гладно ми покажа 5,7 и одма ме пратија за скриен шеќер. Испадна дека немам скриен и ендокринологот рече дека на гладно ти е висок шеќерот избегнувај благо и бело тесто и уживај во бременоста. :D
    Исто ми рече смуди да не пијам, цело овошје да јадам

7. Butterfly1107

Не земале доволно за примерок. Мене така ми пишуваше пред година дена. Ништо страшно, ќе мора да одиш пак да ти земат

8. Fallen.Angel

Еве што пишува.. Не знам што да правам сеа...

Attached Files:

9. 0ли

0ли Форумски идол

Добар совет ти дала. Плус, на пример, подобро е да гризеш портокал отколку да го цедиш.

Dikinzi, dunika and Butterfly1107 like this.
  10. Butterfly1107

Да да тоа е. Ќе мора пак да правиш

11. ☁сон☁

☁сон☁ Истакнат член

Јас имав од негде 20та недела. Проверував Д димери на два пати чисто за контрола. Тогаш докторката рече дека ако не се големи, не прават проблем. Кога се породив постелката беше катастрофа искрено, ама баш ја прашав докторката дали е од нив таква, рече штом биле со тие димензии, друга е причината. Е сега не памтам точно до колку ми рекоа дека не претставуваат проблем.

Dikinzi and 0ли like this.
  12. 0ли

0ли Форумски идол

Во која недела се породи?

13. Fallen.Angel

А на второто брис од вагина нема ништо напишано. На последното убаво вели негативно. Не се ич сериозни во болницата, ќе почнам се на приватно да испитувам..

14. dunika

dunika Форумски идол

Оли а што всушност се лакуни?
    Познати ми е како термин од овде,но како се гледаат?И Д-Димери не се сеќавам да ми испитале.Има индикација за нив или?

15. 0ли

0ли Форумски идол

На ехо се гледаат. Изгледаат нешто како езерца низ постелката. Обично се поврзани со згрутчување на крвта и затоа и ми е чудно бидејќи добри ми беа резултатите пред две недели, а и протоците беа супер, бебето добро се развива и според мерките одговара на неделите.

Но на ехо не може да не се видат. Ако има потреба, гинекологот праќа за испитување димери, не се замарај со тоа.

Dikinzi and dunika like this.
  16. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

@0ли јас имав полна постелка лакуни првата бременост, и тоа уште од 5-6-ти месец. Јас уствари имам генска мутација (која сега скоро ја открив) и за која воопшто не знаев во првата бременост и бев без терапија додека не ми се случи тоа. Димерите ми беа преку 5.000 тогаш кога испитав, буквално се шокирав. Капак на се’ беше кога на редовна контрола докторката испаничи зошто протокот од плацентата до бебето беше затнат речиси скроз :( Одма почнав со терапија, боцкав по 2 фракси од 0,6 и за кратко се среди ситуацијата. Среќа Господ не’ чувал и мене и малата, и си ја износев до термин, полна 40-та недела се породив, ама не смееше ни ден подоцна од што беше презреана постелката.
    Зошто ти го кажувам ова? Ти си заштитена со терапија уште од самиот почеток за разлика од мене, така што кај тебе не може ова да биде ништо алармантно. Штом јас со сите проблеми што ги набројав истерав до крај, без проблем ќе истераш и ти. Не се плаши, терапијата те штити и тоа многу повеќе од што мислиш, плус и д-димерите ти се супер (мене последно ми беа 2.100 :().
    Сепак разговарај со гинекологот и замоли го убаво да ти објасни што значи таквата состојба. Се’ ќе биде во ред :)

17. 0ли

0ли Форумски идол

Многу благодарам за одговоров, цел ден се секирам. Стопати го прочитав :$ :f:

И на сите што ми одговоривте ви благодарам, многу ми значи :whew:

18. SanelaS

SanelaS Популарен член

D- dimeri dunika ovde najverojantno i kaj vas e takabispituvaat samo ako imaat nekoi pokazateli inaku ne ispituvaat .

dunika likes this.
  19. srce-9

srce-9 Популарен член

Девојки
    Во петокот бев на 4д преглед, ме радува што бебенцето е добро и одговара на неделите. Моето девојче тежи околу 540 грама, рече дека е карлично свртено но не било страшно како демек ги менувало положбите во стомакот .Постелката е на заден ѕид. А бидејќи е така свртено затоа чувствувам силни удари во долниот дел на стомакот ,со ноџињата надоле е. Дали има простор за мисла или има шанси да се смени положбата како напредува бременоста?
    22+4 сум денес
    И после колку време отидовте на преглед по вториов скрининг?

20. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Како сум цитирала катастрофа, ни смајли ни бутур, него цветче ..ова може мирно ќе е :D

flower30 likes this.