Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. lejlla

lejlla Популарен член

Женчиња уште земјотрес ни фалеше, се преплашив, си ги вознемирив и бебињата, неможам да се смирам!

2. Starlič

Starlič Популарен член

Исто и јас се вознемирив малку..
    Пробувам да заспијам, некако тешко. Смири се ајде. Ни треба сон за бебушите.:hug:

elenaklasik, lejlla and Girl-Rabbit like this.
  3. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Изгледа цела Македонија ја здрма. Во Охрид убо се осети, а јас на трет спрат на поасална зграда, цврста. Одма умот кај сестра ми, на седми спрат е, таму леле како се осеќа. Ама и долго траеше :doh:
    Да нѐ чува Господ, шо да речиме друго..

Girl-Rabbit likes this.
  4. Miss.N

Miss.N Популарен член

Многу страшно.. паника со земјотресов.. сон нема да ме фати..

Andonia and Girl-Rabbit like this.
  5. lejlla

lejlla Популарен член

Каков сон факање (facepalm) јас и онака неможам да спијам, сон неможам да сврзам, па уште ова ми фалеше:sweat: бебенцава и по еден саат од земјотресов неможат да се смират, до сега искрено не бев свесна дека до толку осеќаат како се чувствуваме ние:whew:

Dikinzi, Andonia and Miss.N like this.
  6. Miss.N

Miss.N Популарен член

сеќаваат се и тие.. ги испаничивме во ниедно време..

lejlla likes this.
  7. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Јас го натерав маж ми да се возиме. Се возевме низ Ск еден саат и еве пак сме во кревет. Ние сме на 8ми спрат ептен се лулавме :sweat:

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Леле луѓее, шо зборувате земјотрес, ајде белким нема да има повеќе. Страшно, господ да чува. Као јас дојдов да ви пишам добро утро дека станата сум од 4:30 за у вц и неможам да заспам повторно, само се вртам и се нервирам, вас што ве снашло :worried: и мене ми е многу страв. Ајде се надевам нема да има повеќе тресења да се опуштите малку.

Miss.N likes this.
  9. srce-9

srce-9 Популарен член

И кај мене ги снема мачнините преку ноќ исто кога бев некаде 9-10та недела, но нема простор за паника. Дел од нив ќе ги имаш уште некоја недела но дел ќе исчезнат барем кај мене беше така. Чувај се повеќе и се ќе биде во ред (fingers)

Kate Rina 93 likes this.
  10. Bebac

Bebac Популарен член

Во живот вака се немам исплашено. Уште глава ме боли и многу ми е страв. Па, зарем малку стравови имаме!? Треси се во врска со бременоста, а сега плус и земјотреси. Господ нека ни е на помош. ;(:sweat:(facepalm)

Butterfly1107 likes this.
  11. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

И во Велес се сети ,баш станав пред него во вц, и коа легнав почна салам да тресе , и долго траеше, ама си лежев си ќутев. Ние сме на 5ти спрат.

12. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

13. flower30

flower30 Форумски идол

Добро утро,
    Пијам кафе и читам земјотрес имало. Јас, што спијам ко зајак:) не сум осетила ништо. Ни во 4ч ни во 7ч. Ние во куќа сме, не е исто ко во зграда, ама до толку труп првпат:(. Денес на преглед сум, ме фаќаат паники па уште земјотрес ни фали. Да не се повтори веќе и да не чува Господ.

@Kate Rina 93 освен парацетамол и витамини, пиј многу течности и јади супа од петел. Јас така пред 1 месец кога бев болна дехидрирав, не јадев и не пиев. Затоа колку што можеш повеќе течности внесувај. Ама јас и кашлав. Со лесно

Да пијам кафе и да се спремам, пуштете ми среќа денес

Girl-Rabbit, Andonia, dunika and 10 others like this.
  14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Фала богу што не си осетила, уште тоа ти фали и земјотрес да осетиш. Ајде среќно денес па јави како ќе поминеш (fingers)

15. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Кај ќерка ми во група од четвртокот има варичела. Сеа за сеа нема симптоми, испаѓаат за две недели, па чекам, иначе среќа шо како мала имам прележано.

Иначе да ве прашам, сетила ли некоја од вас како меурчиња во стомакот ? Или како да преде нешто ? Докторката вика од шо мрда..ама прв пат вака..

Vanessa9li likes this.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Мене изгледа ќе ме држи ова подолго време.
    Чекам резултати од крв и мокрача. Протисокот ми е 150/100,знам дека е од страв и кажав на докторката. Ми рече напиј се дијазепам од 2мг и ќе видам рез. од крвна слика и може ќе ти дадам Метилдопа.
    Докторката си збореше сама со себе. Само ја чув и тоа неколку пати дека на ехото ништо не се гледало, дека нагаѓање е тоа, па како ме прегледа не знам. Плодова вода имало, калцификати да, ама во Петок ќе сум била 38ма недела и тогаш да сум отишла на преглед. Бебето било 2900гр(+- 400гр). И викам другата докторка рече мало било. Вика "е како не, како мало било, таман си е". Излудев веќе. Си играат со мене докторите.....
    Ајде доста ми беше пишување, да не плачам тука да ме гледаат луѓето.

Girl-Rabbit, kristii, Lorins and 4 others like this.
  17. *Dariceto*

*Dariceto* Истакнат член

Правеше ЦТГ денес?

flower30 likes this.
  18. Nora.A

Nora.A Популарен член

Ајде уживај, таман си е бебето. И моето е толкаво. И јас сум од петок 38 недела и таман сум на контрола тогаш. Како и да е, ова се веќе безбедни недели за породување. Сите шо ги знам околу мене само што влегоа во 9 месец се породија, така да ние сме супер според терминиве:!:
    За бебушите е подобро шо повеќе да си седат во меше, а ние ќе издржиме. Ме фаќа страв кога ќе видам на апликацииве дека за 2 недели сме до крај :whew:
    Многу било, малку останало Фловерче:dance:

Lorins, mal.ecka, Dikinzi and 4 others like this.
  19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Ама зошто плачеш, ти рекле дека се е во ред со бебето. Опушти се малку ти треба сила и за дома и за пораѓај. Нема од што да се плашиш

Dikinzi and flower30 like this.
  20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Цветче не се нервирај да не ти се качи притисокот. Ако ти е сомнителна докторката отиди им вечер пак,кажи имаш болки и малце исцедок одма ќе ти направат ехо и цтг,така беше со мене пред пораѓај, а ќе биде и друг доктор.
    Со лесно, моменти те делат од полни раце љубов :*

Dikinzi and flower30 like this.