Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.662
    Допаѓања:
    7.573
    Аман со тоа ехо, ја читав овде таа соба 36, кога си ја видов на упатот дамла ме мавна. Сега има ново ехо или не? :^)Јас сум во петок на прв преглед, се надевам без раце :wasntme:

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Не прегледуваат со раце ако немаш болки.

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Сите, после 36-37ма недела ги праќаат во соба бр. 36:) Со раце прегледуваат при болки. Јас кажав дека сум 1 прст отворена скоро цела недела и не ме прегледаа сега. А за ехото, се надевам дека им симнале ново ехо, не знам.

На Dikinzi и Cherry333 им се допаѓа ова.
  4. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    6.507
    Ја читкам темава понекад од што ми фали... И кога и да отворам @flower30 е во паника. Мајка, добронамерен совет, во безбедна зона си, бебе си е таман, на притисокот знаеш дека сама влијаеш. Олабави се. Се ќе биде во ред. Ветувам! Со лесно.

На Larahappy, 0ли, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Фала ти:hug::hug::hug:

На kockichka и Dikinzi им се допаѓа ова.
  6. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Прашање до трудниците во странство :) ве молам кажете ми како стојат работите со микробиолошките брисеви кај вас.
    Кај мене (во земја од варшавскиот пакт :)) не е задолжително и уствари никој не проверува (ако нема индикации), а првите брисеви ги направив така на своја иницијатива приватно и беа ок. Сега се мислам дали пак да правам приватно, дали да речам дека нешто ме чеша па да побарам упат или да се помирам дека овде ете не се бараат...секако не можам сите можни испитувања на светот да ги направам :) :) :)

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AnaAnaBanana

AnaAnaBanana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    483
    Да прашам оние феминки кои родиле природно или царски по престанувањето на крварењето дали имале жолт исцедок без никаков мирис? Јас изгубив бебе во 21 недела со царски рез на 18.10 и еве веќе месец и некој ден престанав да крварам ама имам на бришење некој чуден жолт исцедок. Искрено малце ме плаши и затоа сакам да знам дали има некоја со слично искуство. Исто така на притисок со рака врз стомакот има некоја чудна болка, не е јака, но ја има. Нормално е ова или не е?

8. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Од вчера од време на време ме заболува под десната града значи една точка и опипувам таму имам коска од реброто(на сликата заокружив каде поточно) дури и на таа точка како да ме пече, надворешно на кожата немам ништо, дали е нормално? Патем 27 недела сум. B16C35F7-7086-4722-A79C-3FD0A0A7242A.jpeg B16C35F7-7086-4722-A79C-3FD0A0A7242A.jpeg B16C35F7-7086-4722-A79C-3FD0A0A7242A.jpeg

9. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Мешиња јас само што се вратив од прво цтг, добро поминавме, немаше ништо страшно. Следно цтг за 10 дена. За стрептокока сепак матичниов ми препиша да пијам цефалексин, по две на 12 саати, неколку дена. Се изнервирав малку, бидејќи доктор Бошковски не ми даде ништо кога бев пред една недела. Коруноски вика јас ќе ти дадам терапија и на пораѓај ова ќе го носиш. Бебуш е добар, мртка. Ама се крие. Двете раце на лице и беа. 2.800 е тешка.

Инаку јас вчера едвај издржав на работа. Настинав, и со внатрешна температура, херпеси ми излегоа на устата. Се отрув со парацетамол. Пијам чаеви. Ќе се оправам. Денес не отидов на работа, земав боледување 3 дена. не ми се оди во оваа состојба. Ќе се лечам овие денови. А устата ме боли од херпесиве, како камен да носам.

На Girl-Rabbit, Ms allways right, Lorins и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Ја имам на сомниа шоп и задоволна сум цело време си спијам со неа .. легнуваш како во бункер :) ама комотна е..

На Fallen.Angel и Dikinzi им се допаѓа ова.
  11. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Цветче ја недела дена ја надносев, 41 недела точно, и 3330 гр тешка..ете..тоа е мало бебе :D Цела бременост тоа ми го викаа, ама ич не ѓи шливав :D

И мене ми се на истото место стално, десна страба, кај јајникот, ги сеќавам како меурчиња нагоре шо се движат, мачка шо преде, или телефон коа вибрира тууут тууут тууут :D Дали ме сфаќаш ? :D

Почекај до термин, или некој ден над термин па после стави.:* :hug:

Убав период да си имаш мила, со лесно и добра мисла, изнауживај се и лека полека спремај се :* :l:

Жолтиот исцедок е нормален,болката во стомак исто:*

На Girl-Rabbit, AnaAnaBanana, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    22.692
    пред малку си закажав амниоцинтеза во систина кај Др.Димчев.Има време до денот ама уште сега ме фаќа страв...како ли ќеостанам смирена при помислата со игла во стомак да брца?! Има ли некој искуство да сподели ?

На Ms allways right му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Не сум правела амниоцинтеза ама знам дека Димчев е најдобар и најпаметно е да му веруваш, да се опуштиш и да веруваш дека се' ќе биде добро.

На Dikinzi и TarantulaA им се допаѓа ова.
  14. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    А зошто го правиш тоа? Која е причината? И која недела си?

15. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    Жени дали имате секојдневен вагинален исцедок? Се мислам да правам брисеви иако нема според мене некоја промена на мирис боја..

16. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Па веќе сум над термин, изгледа не си прочитала убаво, само наместо 5 дена како што сум напишала по грешка, 4 дена сум над.

17. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    1.364
    И мене ме болеше баш таму,како скршено ребро да имам незнам од што беше ама попушти. Иначе сум 24+3.
    Можно е од лошо спиење, можно од што притиска бебето нагоре според мене

На malecko5 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.662
    Допаѓања:
    7.573
    И мене таму ме болеше на стоење, или подолго ако седам. Ма и на лежење ме болеше ако зафатам една положба. Како да ме гореше. Околу 30 недела ми се појави, во 36 исчезна болката. Моја теорија е дека бебето ме притискало а сега е подспуштено. Мислам дека не е страшно :)

На malecko5 и Dikinzi им се допаѓа ова.
  19. ☁сон☁

☁сон☁ Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    404
    Само соработувај со докторот и биди мирна додека боцка. Трае кратко, не е ништо поболно од вадење крв од вена, само стравот е поголем зашто е во стомак.
    Мене на пример ми помогна тоа што си изгледав неколку видеа на интернет за самата постапка. И отидов спремна, знаејќи што точно ќе прават. Стресот ми беше поголем додека ги чекав резултатите.

На TarantulaA и Dikinzi им се допаѓа ова.
  20. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Стискам палци да поминеш лесно. ❤️❤️:l:
    И чекам да пишеш убави вести. Ќе те мислам, ти си ми сестра по термин :)

На *Dariceto*, Andonia, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.