Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. lejlla

lejlla Популарен член

Мамички дел од гардеробава на бебиве само со течен персил ги исправме на рака, никаков мирис нема, незнам дали да земам и некој омекнувач бебешки :wasntme: Вие ставате омекнувач?

Dikinzi likes this.
  2. Lorins

Lorins Популарен член

Јас не доолго време, тек сега после 3 години тек тук.
    Претходно дури и екстра плакнење користев при машинско перење.

lejlla and Enci200 like this.
  3. kitty.m

kitty.m Популарен член

Некои користат, некои не. Јас го користам на Чико 0+ плавиот, мириса нежно преубаво. Бебе е 2 месеци, проблем не сме имале.

4. Enci200

Enci200 Истакнат член

Никаков мирис не треба да имаат, дури се препорачува да не се претерува со дезодоранси и парфеми.
    Исто, вчера бев на предавање, ни кажаа градникот за доење да биде исперен заедно со алиштата на бебето за во болница, за и со тоа да не збунува сетилото за мирис кај новороденчето.
    Исто без дезодоранс во болница,подобро ролон или стик,оти дезодорансот прска насекаде и покрај градите и ќе му се лепи по лицето на бебето.
    Јас почнав да си правам сопствен еколошки прашок на база на боракс и сода, планирам тој да го користам првата година. Нема никаков мирис.

flower30 and lejlla like this.
  5. Martka

Martka Популарен член

Јас не познавам ниедна што излегла од Гак без солзи во очите.И јас безброј пати сум плачела од тоа што ми кажале, а врска немало,џабе паника само прават кај трудниците.Но фала Богу све беше ок.Немаат ни код на однесување,ни код на облекување(со штикли од 20 см),од 5 еха само едно работи(а чекаат 15 трудници за преглед),е ако дојде внуката на Аделчето е она е одма на ехо,а ние обичните чекај си едно 3 саата,мизерија:puke:(па купи повеќе еха),или пак не знаат да ги работат па ги расипуваат, за жал тоа е вистината.Господ нека ве чува и со лесно да поминете.А здравствово ваљда ќе се оправи еден ден.

6. Martka

Martka Популарен член

Мила ќе можеш да ми го пратиш распоредот на предавања во систина да видам што се прадавањата и кога.Мене ме интересира делот за доењето сакам да појдам,знаеш кога е?Фала ти и поздравче

7. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

https://acibademsistinababy.mk/novosti/33-novosti/846-predavanja-noe-dek-jan-19

Enci200 and Martka like this.
  8. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Здраво на сите. Многу сум исплашена.. Сестра ми пред некој ден имаше температура, денес гледам и излегол некаков осип. Ја пратив на доктор и таму и кажале сипаници,но да отиде утре да и кажат кој тип. Јас имам прележано варичели или т.н овчи сипаници... Ја гледам сега има како пликчиња на главата,грбот и лицето...
    А ние пак антибиотици и дадовме.. со тоа се забавил процесот и затоа не знаат кој тип на сипаници е..

Џабе е сеа и да бегам од неа,ако ме заразила ме заразила пред да излезе осипот.. Не знам како ќе издржам до утре, одамна јас прележав не ми текнува дали беше исто.... Се надевам дека е тој тип што го имам прележано за да не биде опасно за мене и бебето..

Dikinzi likes this.
  9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Ако е варичела немаш гајле, баш вчера пишав дека во групата на ќерка ми има 3-4 дечиња пријавено со сипаници. А чим тие дечиња извадиле сипаници минимум недела дена претходно биле во контакт со заразено лице, која недела си ? И јас имам прележано варичела, и подобро сега одошто од кога ќе се породам да фане малата, за трудници што имаат прележано не е страшно, повеќе за новороденчиња е .

Vanessa9li likes this.
  10. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Варичела не е опасна а и ете ја имаш и прележано. Од морбили и рубеола сме сите вакцинирани така да и да е некоја од нив не се плаши.

Vanessa9li and Dikinzi like this.
  11. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Не сакам да кревам паника ама и тоа како треба да се плаши од морбили. Рубела нема во Мк сеа за сеа...
    Јас минатата година правев тест за антитела и испадна дека и покрај три примени вакцини за МРП немам имунитет за Рубела. На колега му испадна дека нема имунитет за Морбили.... Вакцини имаме, имунитетот дали е стекнат треба дополнително да се провери....

Girl-Rabbit, Lorins, Autumn_ and 2 others like this.
  12. kockichka

kockichka Популарен член

Јас ПАК си чекам на ГАК... :D

Да не има уште некоја мешка за друштво?

13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Тргна ли возот? ^_^

Dikinzi, dunika and kockichka like this.
  14. kockichka

kockichka Популарен член

:D:rofl::D:rofl:

Ме изнасмеа:*

Нема абер возот, заглавен е на станица, изгледа возачот штрајкува. :wasntme::rofl:

Го чексм докторот официјално да ми каже дека нема абер.

15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Ту, инает уште неродено ова второво значи :D Ајде со лесно, може ќе предложи докторот да ја поттурне малку работата со провокација (fingers)

16. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се плашам да не е друго, варичела ако е добро ќе биде.. Морбили мислам дека не се, на слики имам гледано поинаку изгледаат од ова на сестра ми.. Не знам стварно...

Dikinzi likes this.
  17. ♡JLo♡

♡JLo♡ Истакнат член

Така и направив двајца доктори кои пораѓаат ме гледаа и рекоа дека е сè нормално и дека едноставно има и помали деца, но сепак е во граници на нормала.

Dikinzi likes this.
  18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Не се препорачува омекнувач, дури за плакнење на прашокот педијатарот рече 3 води да се исплакне. Може да предизвика алергија кај бебето.

Vanessa9li, Dikinzi and lejlla like this.
  19. Adams

Adams Популарен член

Јас од прв ден користам Чико 0+ бел ја пиштам машината 2 пати на плавење преубаво мириса и нема досега ништо појавено. На бодиња и ѕивриња тетра и шведаки не ставам.

Dikinzi and lejlla like this.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Јас си користев и за двете омекнувач на Чико од старт, никаков проблем немале со кожата, преубаво нежно мириса.

@Fallen.Angel ако се како пликчиња со водичка, варичела е. Јас прележав инаку трудна, имам девојче сега 2г е :)

dunika, Dikinzi, lejlla and 1 other person like this.