1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    998
    Допаѓања:
    2.384
    Мамички дел од гардеробава на бебиве само со течен персил ги исправме на рака, никаков мирис нема, незнам дали да земам и некој омекнувач бебешки :wasntme: Вие ставате омекнувач?

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710

Јас не доолго време, тек сега после 3 години тек тук.
    Претходно дури и екстра плакнење користев при машинско перење.

На lejlla и Enci200 им се допаѓа ова.
  3. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    540
    Допаѓања:
    1.938
    Некои користат, некои не. Јас го користам на Чико 0+ плавиот, мириса нежно преубаво. Бебе е 2 месеци, проблем не сме имале.

4. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Никаков мирис не треба да имаат, дури се препорачува да не се претерува со дезодоранси и парфеми.
    Исто, вчера бев на предавање, ни кажаа градникот за доење да биде исперен заедно со алиштата на бебето за во болница, за и со тоа да не збунува сетилото за мирис кај новороденчето.
    Исто без дезодоранс во болница,подобро ролон или стик,оти дезодорансот прска насекаде и покрај градите и ќе му се лепи по лицето на бебето.
    Јас почнав да си правам сопствен еколошки прашок на база на боракс и сода, планирам тој да го користам првата година. Нема никаков мирис.

На flower30 и lejlla им се допаѓа ова.
  5. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    4.860
    Јас не познавам ниедна што излегла од Гак без солзи во очите.И јас безброј пати сум плачела од тоа што ми кажале, а врска немало,џабе паника само прават кај трудниците.Но фала Богу све беше ок.Немаат ни код на однесување,ни код на облекување(со штикли од 20 см),од 5 еха само едно работи(а чекаат 15 трудници за преглед),е ако дојде внуката на Аделчето е она е одма на ехо,а ние обичните чекај си едно 3 саата,мизерија:puke:(па купи повеќе еха),или пак не знаат да ги работат па ги расипуваат, за жал тоа е вистината.Господ нека ве чува и со лесно да поминете.А здравствово ваљда ќе се оправи еден ден.

На Girl-Rabbit, Sofi.ja, Vanessa9li и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    4.860
    Мила ќе можеш да ми го пратиш распоредот на предавања во систина да видам што се прадавањата и кога.Мене ме интересира делот за доењето сакам да појдам,знаеш кога е?Фала ти и поздравче

7. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.456

https://acibademsistinababy.mk/novosti/33-novosti/846-predavanja-noe-dek-jan-19

На Enci200 и Martka им се допаѓа ова.
  8. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.890
    Здраво на сите. Многу сум исплашена.. Сестра ми пред некој ден имаше температура, денес гледам и излегол некаков осип. Ја пратив на доктор и таму и кажале сипаници,но да отиде утре да и кажат кој тип. Јас имам прележано варичели или т.н овчи сипаници... Ја гледам сега има како пликчиња на главата,грбот и лицето...
    А ние пак антибиотици и дадовме.. со тоа се забавил процесот и затоа не знаат кој тип на сипаници е..

Џабе е сеа и да бегам од неа,ако ме заразила ме заразила пред да излезе осипот.. Не знам како ќе издржам до утре, одамна јас прележав не ми текнува дали беше исто.... Се надевам дека е тој тип што го имам прележано за да не биде опасно за мене и бебето..

9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.605
    Допаѓања:
    6.168
    Ако е варичела немаш гајле, баш вчера пишав дека во групата на ќерка ми има 3-4 дечиња пријавено со сипаници. А чим тие дечиња извадиле сипаници минимум недела дена претходно биле во контакт со заразено лице, која недела си ? И јас имам прележано варичела, и подобро сега одошто од кога ќе се породам да фане малата, за трудници што имаат прележано не е страшно, повеќе за новороденчиња е .

На Vanessa9li му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Варичела не е опасна а и ете ја имаш и прележано. Од морбили и рубеола сме сите вакцинирани така да и да е некоја од нив не се плаши.

На Vanessa9li и Dikinzi им се допаѓа ова.
  11. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.456
    Не сакам да кревам паника ама и тоа како треба да се плаши од морбили. Рубела нема во Мк сеа за сеа...
    Јас минатата година правев тест за антитела и испадна дека и покрај три примени вакцини за МРП немам имунитет за Рубела. На колега му испадна дека нема имунитет за Морбили.... Вакцини имаме, имунитетот дали е стекнат треба дополнително да се провери....

На Girl-Rabbit, Lorins, Autumn_ и 2 други им се допаѓа ова.
  12. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Јас ПАК си чекам на ГАК... :D

Да не има уште некоја мешка за друштво?

На Girl-Rabbit, Starlič, Dikinzi и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Тргна ли возот? ^_^

На Dikinzi, dunika и kockichka им се допаѓа ова.
  14. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    :D:rofl::D:rofl:

Ме изнасмеа:*

Нема абер возот, заглавен е на станица, изгледа возачот штрајкува. :wasntme::rofl:

Го чексм докторот официјално да ми каже дека нема абер.

На Ms allways right, Starlič, Enci200 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Ту, инает уште неродено ова второво значи :D Ајде со лесно, може ќе предложи докторот да ја поттурне малку работата со провокација (fingers)

На Ms allways right, kockichka, Dikinzi и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.890
    Се плашам да не е друго, варичела ако е добро ќе биде.. Морбили мислам дека не се, на слики имам гледано поинаку изгледаат од ова на сестра ми.. Не знам стварно...

17. ♡JLo♡

♡JLo♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2019
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Така и направив двајца доктори кои пораѓаат ме гледаа и рекоа дека е сè нормално и дека едноставно има и помали деца, но сепак е во граници на нормала.

18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.532
    Допаѓања:
    18.920
    Не се препорачува омекнувач, дури за плакнење на прашокот педијатарот рече 3 води да се исплакне. Може да предизвика алергија кај бебето.

На Vanessa9li, Dikinzi и lejlla им се допаѓа ова.
  19. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Јас од прв ден користам Чико 0+ бел ја пиштам машината 2 пати на плавење преубаво мириса и нема досега ништо појавено. На бодиња и ѕивриња тетра и шведаки не ставам.

На Dikinzi и lejlla им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.250
    Допаѓања:
    78.545
    Јас си користев и за двете омекнувач на Чико од старт, никаков проблем немале со кожата, преубаво нежно мириса.

@Fallen.Angel ако се како пликчиња со водичка, варичела е. Јас прележав инаку трудна, имам девојче сега 2г е :)

На dunika, Dikinzi, lejlla и 1 друга личност им се допаѓа ова.