Таа е органска..ќе скапе Имаше кај нас во средно, една типка пробала да си ја одземе невиноста со краставица, секогаш се прашувавме што ако се скрши !? За на крај да дојдеме до одговорот ..органска е , ќе скапе А ја моментално не сум за ништо да ми е заглавено доле Нека помине некое време па после Тоа е коа не си учел медицина а се тридиш да објасниш
Хаха ама малку од малку барем да се имало појма од анатомија, ама јас сум ептен дудук. Збориме за мерење на цервикс, утерус мутерус а јас појма немам шо е утерус или цервикс и како се скратува и шо се скратува. Па и доктор да прашам за него пак нема да знам.
Сето тоа е нормално ,никој не се родил учен. За тие поими медицинарите нас шо ни се смеат, ние може да им се смееме за тоа што ние сме учеле, и ја поим немам, секој збор што не го знам одма на гоогле го пишувам да видам што е Е сеа не е тоа проблемот, проблемот е што и да знам за што се работи ја не ќе знам какп да го објаснам, како погоре со коската..тоа е
Топли препораки за едукација за доење: http://www.nancymohrbacher.com/ https://themilkmeg.com/milk-meg-blog/ https://ibconline.ca/breastfeeding-videos-english/ https://www.llli.org/breastfeeding-info/ Јас. Со двете бремености. Забрането е да го чистиш клозетот, сѐ друго е ок. Направи превентивно тест за токсоплазмоза, чисто да си мирна. Инаку нема никаков проблем.
А јас имам дома хрчак и никогаш не ми е текнало да го орашам гинекологот дали е опасно?? инаку ме разбуди еден сон што многу ме исплаши. Не сакам да го пишам бидејќи не сакам ни да мислам на него. Сега се плашам за моите блиски. Читав по соновници и страв ми е леле Господ нека ги чува сите
овде ништо ми нема наплатено. Ама и не е стручна да ми каже ништо. Одам и кај друг кој не ми е матичен, тој наплаќа, првиот пат 600, а за скрининг 1000.
Јас ја имам оваа количка и се покажа ко добра.. бебе штом го ставам во неа заспива.. сега уште малку ќе ја наместиме за седење бидејќи почнавме по малки да седиме.. задоволна сум... јас ја земав во таа понуда кога имаше 3 работи за 9000 ден.. торбица транспортер и количка...
Не се плаши, можно е од хормоните што ни се пореметени да е така. Јас преку една вечер сонувам некакви кошмари, и тоа такви психолошки тоа што највеќе не нервира ми се дешава на сон. Кажете некој лек луѓе, ако знаете. Пијам какао или чај од камилица пред спиење, ама не помага. Наредно ќе му кажам и на гинекологот, нека ми даде нешто за смирување за Добар сон.
Дали и при крај на бременост се враќаат соништана како на почеток. Едвај се одмарав во првото тримесечие од тие живописни соништа, еве сега пак! Се надевам така се погодило и нема до крај да терам така, многу ми е мачно, се будам уморна. Како е кај вас?
Да, се враќаат, кај мене на крајот се појавија доста често, и доста беа живописни ,нормални се за бремена жена, посебно пред пораѓај кога нон стоп е окупирана со мисли, со пораѓај, со тоа какво ќе биде бебето, дали ќе ја бива итн. Мора да си ставите во глава дека тоа се само соништа, оти ако мислите дека ќе ѓи имате секоја вечер така и ќе биде, мозокот уште толку го активирате. Јас навечер пред да легнам си ги пијам апчињата, пре мама со 2 чаши млеко Млекото опушта, и е за добар сон. Плус и онака си пиев ја млеко сеа не можам да навасам, ете тоа ми се пие најмногу
Женски, за доењето можете да ги следите Матрона и Поддршка на доењето на фејзбук. Матрона имаат чести работилници, ја пред да се породам бев и сум задоволна од нивното објаснување, а Поддршка на доењето е јавна група каде што жени што имаат проблем при доење поставуваат прашања и добиваат совети. Иако одамна не ја дојам малата, уште ѓи следам и редовно читам за доењето. Никогаш не е на одмет таа едукација, посебно сеа и за второво здравје боже.
Со првото ги имав, со второво уште немам Дали сум окупирана околу малата повеќе. Иначе сонував за пораѓајот, и какво ќе биде, цела фаца нејзина си ја имав замислено Така и ја сонував, најчесто беше како изгледа, и како ја држам и гушкам. Ама тоа при крајот , сеа за сеа уште не сум имала .
Девојки tritex има попуст 50 % на бебешки работи Јас денес земаб 5 работи ме фатија 900 денари Прашував една пријателка она рече многу била задоволна од квалитетот па викам да јавам ако има некоја мамичка што сака да си набави.... Рекоа дека до трошење на залихи ке тераат со попустот бар тука во Гевгелија
Ако ти каже некој некаков лек јавете ми и мене :/ Само трилер филмови.... Сите починати драги луге ги поминав со соновиве.... Малце малце па се будам уплашена како мало дете и што е најстрашно толку ми се живи соновите тоа е страшно нешто....
Приватните од ред наплаќаат 1000 ден обиен преглед , за скрининг плус приска беше околу 6000-7000 денари , јас правев нифти и скрининг систина иако немаше потреба од скрининг таму ме чинеше 2500 денари ова за првиот , вториов го закажав кај Котларова во ремедика , а што се однесува до стручноста на гинеколозиве матични ич не ми се дискутира барем за мојот , живци искинав и никако да го сменам се плашам да не налетам на ист таков , секоја чест на добрите гинеколози читам преубави искуства од матични гинеколози и навистина им блазесувам на членкиве , јас кога одам на матичен ми се плаче хахах.
Јас бев вчера во сити мол и таму имаше 50% само на некои женски работи што не е фер за нас што чекаме машки бебиња